Lielupe

Džeki, atveriet vienreiz sev tēmu, piemēram: "Bebruks vs Runčuks", "Pats tu āzis" vai "Copes īpatnības Kuldīgas rajonā", zadolbaļi jau te ar savu "mīlestību" ;))
Ja reiz tik tuvu viens otram dzīvojiet, tad satiekās kādā pļaviņā (bez suņiem) un izvillojās vienreiz pa visām reizēm :DDD
15.aprīlis 2011, 16:26 | links
 
Ta kaut par idjotiskiem kadriem kas kaut kā ir dabūjuši apliecību kaut vispār liekas MN nav lasījuši. Riktīgu dusmu aizrāva, bieži tā negadās :D Šitas kadrs man kaut ko pārmetīs - maliķis man ir vislielākais apvainojums. Bazarē, tik bazarē, pasaule ir maza:D
15.aprīlis 2011, 16:26 | links
 
Palamājies vēl - nopelnīsi:D
15.aprīlis 2011, 16:23 | links
 
Vispār jau te tēma par Lielupi.
15.aprīlis 2011, 16:23 | links
 
Runci
Kur es kur un kā līdu? Upe tek pa citu gultni, tur nav aizprosts - tā ka es neko nepārkāpu - gribi šķirties no savas sab inspektora apliecības - uzrakstīšu iesniegumu par to gadījumu.
Un vēlreiz atkārtoju - Šķēdinieks juridiski skaitās uzpludinājums uz Šķēdes upes, tādad arī pats Šķēdinieks ir upe tāpēc neatsaucies uz kaut kādiem noteiumiem kur minēts ir ezers vai slēgta ūdenstilpne. Tas ka pērkot zemi to nezināji pats vien esi vainīgs :))
15.aprīlis 2011, 16:21 | links
 
bebrs, paskaties āzi uz sevi spogulī , kurš citam pārmet, bet pats likumu zinātājs lien zem aizprosta draugu pulciņā bada pātagu raustīt . Ne velti par tevi pastāstija , ko dari vimbu laikā. Taisnība tiem cilvēkiem ir. Vai varbūt tūlīt ar putām uz lūpām bļausi , ka tas nebiji tu !?????????? :))))
ērglis, bet es jau neaizliedzu, vienīgi balstoties uz : 4. Privātā ezerā, kurā zvejas tiesības nepieder valstij, ezera īpašnieks makšķerēšanas tiesības var izmantot pats vai atļaut tās izmantot arī citām fiziskām vai juridiskām personām saskaņā ar šiem noteikumiem un normatīvajiem aktiem par zvejas tiesību izmantošanu privātajos ūdeņos.

Par nelielu , bet samaksu par manas zemes izmantošanu, ja vēlies iet - ej, ja gribi makšķerēt samaksā, ja nepatīk ej tai vietā kur beidzas mans īpašums un copē kamēr pa acīm ārā spiežas. :)

Jo nolauztos kokus man neviens nekompensē un ja kāds pieliks sērkociņu kūlai arī man būs jāatbild, jo mans īpašums . Un arī MAN ir tiesības.
15.aprīlis 2011, 16:15 | links
 
Tauvas joslā žogs būt nedrīkst, tādēļ jau tā josla ir domāta lai to neaizskar. Bija mums viens tāds konflikts, īpašnieks pa zemes teritorijas robežu izbūvēja žogu, tā ka paiet garām neiebrienot upē nevar, tad vēl bija pavisam rupjš kad mēs to viņam aizrādījām. To visu var atrisināt griežoties pašvaldībā - vienkārši jāuzraksta rakstiska sūdzība un jāiesniedz - tur tad paņem un pat apzīmogo ka ir saņemts - kas tad to tur izskata nezinu - bet pēc pāris mēnešiem :) saņēmām vēstuli - atbildi ka ir secināts ka ir noticis likuma pārkāpums ir uzlikts sods un īpašniekam ir radusies situācija jālabo, sods ja nekļūdos bija 50 Ls, tas bija kādus gadus divus atpakaļ, žogu pārnesa - tiesa tur nav to 10m bet labi ja 3m. Gar tās pašas Lielupes malu 2 īpašneiki savus žogus izbūvē kā nākas a bet trešais briedis savu iestum tieši ūdenī..
15.aprīlis 2011, 14:34 | links
 
Eh, jālaiž labāk kāda vimba piemānīt tepat pie pils Jelgavā. Mainam tēmu no īpašumiem uz zivīm.
15.aprīlis 2011, 14:08 | links
 
Tauvas josla paredzēta....
t.sk.
4) vides aizsardzības, ugunsdrošības un glābšanas pasākumu veikšanai.
Nu diez vai šis punkts atļauj žogus utml. veidojumus.
15.aprīlis 2011, 14:02 | links
 
žogi drīkst būt, ja tie netraucē tauvas joslas izmantošanu. par to jāraksta uz pašvaldību.
15.aprīlis 2011, 13:54 | links
 
Kā ir ar žogiem gar krastiem?? Tos drīkst vai nedrīkst celt pie krastiem?? Jelgavā pie Lielupes ir pa pilnam žogu kas sniedzas līdz pašai upei un pat nedaudz tajā iekšā.
15.aprīlis 2011, 13:45 | links
 
Jāsmejās par tādiem sab inspektoriem kas nemāk izlasīt MK punktu Nr.9 un 7 gadu laikā un nemāk(negrib) pat nevienu protokolu uzrakstīt. Tauvas joslā visas tiesības makšķerēt, ja man kāds šis tiesības apgrūtina - patvarība, ja kāds rīda suņus virsū - visas tiesības apturēt suni, pie tam suņa saimnieks ir saucams pie admistratīvās atbildības. Cūkot protams nekur nedrīkst, tā ir atsevišķa tēma kā arī tas kā līdz tai tauvas joslai nokļūt.
15.aprīlis 2011, 13:34 | links
 
Boroda
Līmenis Lielupē ir Vimbisks
15.aprīlis 2011, 13:30 | links
 
Nu gan te jemās:))) Kādam kāds krastu pietaisījis. Uzreiz visādus likumus velk ārā. Paņem slotu, saslauki, pieliec zīmīti - lūgums nemēslot. Ej mierīgi parunājies ar tiem makšķerniekiem. Likumi makšķerēt atļauj tauvas joslā. A pieķēzīt neatļauj nekur - ne laukos, ne pilsētā. Tad var saukt municipālo palīgā, lai sastāda attiecīgus papīrus.
Ne asakas!:))
Kāds līmenis Lielupē?
15.aprīlis 2011, 13:23 | links
 
Runci šajā gadījumā ar likumu ir uzlikts aprobežojums Tavam privātīpašumam - tauvas joslas izskatā. (tāpat kā servitūts ap kabeļiem, vadiem, ceļiem) MK nedrīkst būt pretrunā ar likumu, bet papildināt drīkst, šajā gadījumā 9. punkts papildina zvejniecības likumā minēto terminu "kājāmgājēji". Makšķernieks un kājāmgājējs nav pretrunā.
15.aprīlis 2011, 13:02 | links
 
bebruk - palasi satversmi ! Privātīpašums ir neaizskarams , ja nāks ar ,,savu taisnību,, man ir tiesības aizsargāt savu īpašumu un arī gūt labu noo tā - ja es to vēlos! Jo kā jau teicu šo 9punktu tu vari iebāst dziļi, jo dziļi .
15.aprīlis 2011, 12:54 | links
 
Attieksme, attieksme.....

Cik no še mītošajiem ir suņu īpašnieki un cik no īpašniekiem savāc aiz suni ''udobrenije'' bet ja kāds ''noliktu'' pie šā suņa īpašnieka kāpņutelpas, tad gan būtu skandāls.

Upē brauc aiz kāda, smēķu paciņa peld, pudelīte, nerunājot par to ko krastā atstāj.

Ir bijuši ciemiņi, bet ātri vaļa tieku, jo nemāk uzvesties un cienīt to pašu tauvas joslu.
15.aprīlis 2011, 12:47 | links
 
Ministru kabineta noteikumi Nr.1498

Rīgā 2009.gada 22.decembrī (prot. Nr.89 61.§)
Makšķerēšanas noteikumi
9. Makšķerniekam makšķerējot ir tiesības bez maksas izmantot dabisko tauvas joslu: gar jūras piekrasti – 20 metru, gar privāto ūdeņu krastiem – 4 metru, gar pārējo ūdeņu krastiem – 10 metru posmā.
par nekādu saskaņojumu nav runas - makšķerējiet. Ja kāds nāk ar suni virsū - visas tiesības aizsargāties.
15.aprīlis 2011, 12:46 | links
 
Redz pliksni, tu domā savādāk, kā vairums te ! :) Jo lielākā daļa iedomājas , ja viņam ir badapātaga rokā var visu. Kā tas ir visā visi zin savas tiesības , bet par PIENĀKUMIEM ,,aizmirst. Atgādināšu ka likums par privātīpašumu ir pamatlikums, a makšķerēšanas nooteikumi.u.tt pakārtotie. :)

(6) Tauvas joslas bezmaksas lietošana bez iepriekšējas saskaņošanas ar zemes īpašnieku ir paredzēta:

1) kājāmgājējiem;

2) zivju resursu un ūdeņu uzraudzībai un izpētei;

3) robežapsardzībai;

4) vides aizsardzības, ugunsdrošības un glābšanas pasākumu veikšanai.
15.aprīlis 2011, 12:28 | links
 
ja pamatīgi iespringtu, tad varētu legalizēt to 1 ls, par stāvvietu pie saimnieka,iekļaujot to pie "Piemājas saimniecības ienākumi" kas ar nodokli neapliekas. Te gan ir jābūt kritērijiem, lai maksas stāvvietu nepabaztu zem šī apakšā.
15.aprīlis 2011, 12:21 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager