Kas notiek Latgalē

Aldēn, kurā posmā biji vakar? mēs ar bijām, braucot copē aplauziens Nr. 1 - Veikalā Viļānos nebija tārpiņu balto :((
ka jau sataisījušies jābrauc vien ir.....
pieskalojām mailītes mikrobiskas :DDDkādus 15 ašukus dabūju uz mailītēm..... viens uz grami 200 pārējos laidu atpakaļ, bet vecvecāku tā arī tie sīkie nepasauca..... :((
viens šnapijs ar trāpijās uz mikrodžiga -grami 250 tāds -skaisti pats nokabinājās izvelkot krastā un ieleca ūdenī atpakaļ.....
spiningotāji no laivām mētāja braukāja- i nekā, zemizmēra siļķītes neskaitot, sencītim uz 12. nr cobras āķīša paņēma un skaistti papretojās līdaciņa, svarā 1,3kg un 57 cm.... -spiningotājiem šoks :D
nakamreiz jāturpina meklēt, kur tie ašuki ganās...... kamēr meklēsim, kur viņi ir-i pienāks oktobris un čau Rēzeknes upītei......
5.septembris 2011, 18:56 | links
 
tieši tā Aldeen Nagļu dīķus jau sāk laist nost un ezerā ūdens līmenis joprojām turpina pamazām kristies.
5.septembris 2011, 16:10 | links
 
Vakar Rēzeknes upē cope galīgi sūdīga.Kādi 10 sīči un karūsa 500 gr.Pa upi peld kaut kādi zaļi sūdi,laikam laiž nost dīķus.Ūdens krītas,laikam jau sāk laist nost Lubančiku pirms ziemas.
5.septembris 2011, 12:14 | links
 
Nea, man bez piekabes un es parasti lieku kur tjipa somu pirts bija, tajā pussalā.
5.septembris 2011, 12:02 | links
 
Tonton, varbūt biji tas ar gumijas laivu, kam mašīna ar piekabi bija novietota vietiņā pie lielā akmens?
5.septembris 2011, 11:06 | links
 
Nu bišk iesitīšu es ar. 5dien pabiju Cirītī. Kā vienmēr, spiedu uz ašukiem. Pajēmu 20 gab, lielākais 420g, beidzot pa visu vasaru paņēmu arī pirmo šnapiju, 800g, viss kopā bij 4,7kg.
Vakar bij doma atvērt kādu jaunu ezeru, bet mans tovariššc nolauza labo domu :(. Tā nu es ar iestūrēju Višķos. Paziņa uz donkas zandartēnu pa nakti bij izvilcis, nieka 4,5kg! Tā uz jautras nots iebraucu miglā, pie ezīša:) No rīta copes nebij vispār, pūta man miglu acīs gan ezīts, gan ašuki. Ar noskaidrošanos sāka parādīties pirmie bērni un līdz 14 daudz maz kaut kas kustēja, tad līdz 18 gandrīz pa tukšo kulu. Beigās mani 17 ašuki izrādījās 3,2kg. Manā klātbūtnē izbrauca krastā 4 laivas, 3 pilnīgi tukšinieki, ceturtais 4 kriminālās atlaida. Vienam velcētājam redzēju ap 1kg līdaksu. Nu kaut kā šitā. Interesanti tas, ka pa pagājušā gada vasaras labākajām vietām šogad asaru naf vispār, vot sanāk katru reizi meklēties tudji sudi (cietais i):)
5.septembris 2011, 10:56 | links
 
vakar Rushons, uz smukiem ruduljiem tiku, spaini savilku un atdevu kaiminjieneem
5.septembris 2011, 10:50 | links
 
Vakar vakarā jau mēness fāze mainījās, tāpēc vakar zivīs nebraucu vispār, lai arī netiku sestdien... Tik neskaitāmas dienas esmu aplauzies fāzes maiņas dienā, ka cenšos pēc iespējas šajās dienās nebraukt, nu vismaz 5 stundas pirms un 5 st pēc maiņas nekas sakarīgs nav noķerams (manā skatījumā)... Lai gan Alūksnes puikas stāsta, ka viena no mēness fāzēm maiņas dienā esot ļoti zivīga gan maiņas dienā uz plēsīgajām zivīm, bet jau aizmirsu kura tā bija un tāpēc nesanāk pārbaudīt šo hipotēzi pašam.
5.septembris 2011, 07:39 | links
 
Laikam gan. Pats arī biju plānojis braukt 6 dien, bet paskatījos, ka sola vēju 5 m/s, un atliku braucienu uz šodienu :)
4.septembris 2011, 22:06 | links
 
Šodien tāds laivu skaits? laikam iepriekš tautai no viļņa bija baile :)
4.septembris 2011, 21:39 | links
 
Beidzot pēc ilgāka pārtraukuma pabiju Copē, konkrēti Višķos. Izbrīnījos par lielo laivu skaitu uz ezera, manuprāt , bija kāds pusotrs desmits.
Uz ūdens biju ap 12:00, vizinājos līdz apmēram 18:30, akcentu liku uz līdakām. Lai gan uz mājām nebija ko vest, esmu apmierināts. Pavisam bija 7 copes, no kurām līdz laivai nonāca 6 līdaciņas, no kurām lielākā vilka uz 48 cm.
Jāpiekrīt Martinam, ka vēl drusciņ jāpaciešas un tad jau sāks ņemt lielāki izmēri.
4.septembris 2011, 21:21 | links
 
Atbrauca ciemiņi un nosolījos 5dien no rīta aizvest pacopēt uz kādu ezeru.
Skarbi... uz trijiem 3 ~100gramīgas līdaciņas (kā mērītas, uz aci visas vienādas) un daži asari (līdz 100g). Braucām gan šur, gan tur, mēģinājām to, šo - laikam bija tukšā diena. Protams, tā vienmēr notiek tad, kad ezera labos lomus jāatrāda ciemiņiem :)
4.septembris 2011, 21:12 | links
 
Atbrauca ciemiņi un nosolījos 5dien no rīta aizvest pacopēt uz kādu ezeru.
Skarbi... uz trijiem 3 ~100gramīgas līdaciņas (kā mērītas, uz aci visas vienādas) un daži asari (līdz 100g). Braucām gan šur, gan tur, mēģinājām to, šo - laikam bija tukšā diena. Protams, tā vienmēr notiek tad, kad ezera labos lomus jāatrāda ciemiņiem :)
4.septembris 2011, 21:12 | links
 
Copmann, copē, protams, gāja forši.. :) izmērs nebija tas krutākais, bet ekšena bija daudz. :) šnappiji vēl ņem zemmēra, bet liekas, ka tūlīt jau sāksies.
tas tā, īsumā :) bet ar aliņu garšīgi :))))
4.septembris 2011, 21:03 | links
 
martin_, kaa gaaja copee;)))?
3.septembris 2011, 17:56 | links
 
Šodienas lomi,1 nemēra līdaciņa,brālēnam 1 mēra,un vairāk ne piesitiena.Izbraucām 2 kanālus.Tas ir Lubānas Maltas kanāls aizraktais,un pie torņa.Takā uz lielajām ir pa agru tur.
2.septembris 2011, 20:02 | links
 
Iemeslu Lubāna bojāejai ir daudz.Bet pašreiz mana pārliecība ir tāda,ka problēmai ir 2.gali.LPSR laikos Aiviekstes upi,kā arī pašu ezeru cilvēks kopa.Tas ir- bija tāda MSP iestāde,kas pēc konkrētiem laikiem pļāva un tīrija gan pašu upi,gan ezeru.Niedres un citas zālveidīgās sugas līdz ar to nepuva.Līdz ar to ūdeņi bija tīrāku un ar skābekļa bagātāki.Diemžēl jāpiekrīt par cilvēka ietekmes negatīvo faktoru uz Aivieksti sakarā ar visām upes Dabai nepiemērotajām hes stacijām,kas pilnībā ir iesaldējušas zivju migrāciju gan uz Lubānu,gan uz Daugavu.Neesmu dzimis un audzis pie Aiviekstes,bet paklausoties vīru atmiņas par upes un ezera zivju bagātību 60-70 gados ,pārņem nožēla,ka Mēs paši neprotam veidot savu dzīvi arī makšķerēšanas un zveiniecības jomā.
2.septembris 2011, 10:35 | links
 
Vakar pēcpusdienasd cops uz Sīvera tā i pa nopietnam nenotika - vērojot laiku tika gaidīts maziņš līdaku žors, bet pat okuneni bija slinki uz kampienu. Vienīgi pirms saulrieta vienā vietā kaut kas atdzīvojās un sāka bakstīt ašuki, ar pāris līdaks. Tā krēsla atgriežoties uz diviem lomā bij 3 tikko ņemams līdaks un kādi 6 ašuki svarā līdz 300 gr. Vismaz noslēgums bij patīkams...kollegai palielu roteri bikstīja un knibināja katrā otrā metienā, tik laivā nevarēja dabūt - āķis pa lielu un tirinās nost. Man uz sistēmas un mažākiem mānekļiem - ni un ni!
2.septembris 2011, 09:54 | links
 
Links,tad ne kuram katram bija pieeja tīkliem,zirgiem utt.

Tagad katrs var nopirkt!

Un domāju ka neviens arī zemmērus neskaldija
2.septembris 2011, 08:06 | links
 
Lubāns ir viens no Latvija piemēriem, kā cilvēks jaucoties dabas likumos var to sačakarēt pāris desmitu gadu laikā. Vai jūs domājat ka mūsu senču senči nezvejoja ar tīkliem . Pēc nostāstiem zinu , ka veda pilnus zirgu ratus ar zivīm, un visiem pietika. Primārais ļaut zivītei pareizā vietā un laikā iznārstot.Nezinu par Rēzeknes upi, bet upe Aiviekste ir pārvērsta par DĪĶI AIVIEKSTE,kuru ierobežo hesi un slūžas. Zivju migrācija nenotiek vispār. Lubāns daudzām zivju sugām ālanti, karpas u.t.t bija kā zivju nārsta inkubators. Nu šo zivju sugu praktiski Aiviekstē vairs nav.
2.septembris 2011, 08:01 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager