Gauja

RIX. te zivju nav,ja nu vienīgi kas izmukušas caur tinas aci.....
8.decembris 2011, 16:56 | links
 
Šodien laiks it ka ideāls, nenocietos, pastaigāju ar spini gar upi, biju divās vietās, klusums. Satiku kolēģi, cope bijusi līdz 10.00,amnestējis vienu sudrabaino un viena līdaka.
skrejejs, katrs uzpasē savus medību laukus, bet ja būs brīvāks laiciņš, pieskriešu ar, ja varēsi ierādīt arī kādas labas copes vietas
8.decembris 2011, 16:52 | links
 
Nevajag maseni, pietiek ar video un iesniegumu policijā. Cik man zināms, cietumā arī copes prieki ir liegti. Ir vērts padomāt, par maseni un nelikumīgu ieroča pielietošanu.
8.decembris 2011, 11:35 | links
 
Būs pa vienu "inspektoru" mazāk!Ja tikai pašu pēc tam neieliek aiz stieplēm uz ilgāku laiku!
8.decembris 2011, 11:27 | links
 
Man viens čoms no Cēsīm arī ko līdzīgu stāstija.Pastiprināti tur uzdarbojas "pirmatnējie".Viņam doma kādudien ar maseni kādam pa zābakiem ievilkt!
8.decembris 2011, 11:22 | links
 
skrejejs...
laba atbilde,- viss rajons -,visur maliķi...
8.decembris 2011, 00:29 | links
 
RIX.> malacis, spiežu roku! Daru tāpat, sagriežu un iznīcinu visus uzietos nemarķētos tīklus, murdus, naktsšņores, televizorus. Līdz bietē došanai gan nekad nav nonācis, lai gan pāris reiz tīklu un televizoru īpašniekiem bij pagrūti noskatīties kā iznīcinu viņu mantu, mētājas ar draudiem, bet tā no droša attāluma :)
7.decembris 2011, 23:38 | links
 
usurs Cēsu raj....
7.decembris 2011, 23:37 | links
 
Skrejejs....
...un kur tas ir -pie tevis...?
7.decembris 2011, 23:33 | links
 
RIX.Atbrauc pie manis varēsi katru vakaru iedot kādam bietē.....
7.decembris 2011, 23:01 | links
 
Copmans
Atrodot tīklus, velku ārā un uzreiz bez žēlastības sagriežu. Dažkārt kāds vai kādi tos uzpasē, tēlo makšķerniekus vai atpūtniekus.Ir bijis, ka nāk klāt vēl ar savām pretenzijām, tad vienkārši iedodu bietē.
Ja noķēršu kādu elektriķi, peldēsies upē.
Šoruden līdz liegumam viss bija samērā kluss, varbūt darbojās pa tumsu. Pa liegumu pats gar upi nestaigāju...
7.decembris 2011, 22:57 | links
 
Jeeska pie Rīgas HES maksā 1,50ls un paturēt vari visu iz'ņemot lasi. 10 ls turi visu un lasi 1gb.
Kāpēc jūs salīdzinat ārzemes, tā pati igaunija ar makšķeri kurai nav spoles var ķert nemaksājot neko. Kāpēc mums nav tā???
7.decembris 2011, 22:46 | links
 
micuks
Ja nezini tad nemūldi
7.decembris 2011, 20:01 | links
 
Jā jā sargājiet sargājiet, tikai kāda jēga sargāt ja lielāko daļu zivju noslauks zvejnieki savos tīklos. Naudiņu kurš maksās, makšķernieki. Tad lai pašvaldības utt pieņem noteikumus, ka Gaujā un pāris km rādiusā no ietekas jūrā nav nekādu tīklu, sevišķi jau lašu laikā.
7.decembris 2011, 19:42 | links
 
Rix
Tik tiešām interesanti kā pie upes risini tīklnieku un elektriķu jautājumu. Kad pēdējo reizi tā bija, kā rezultāti?
7.decembris 2011, 19:30 | links
 
Ja zivju populaaciju izdotos pavairot,arii nosargaajot to naarstu,tad ar makshkjerniekiem buutu tur vairaak ko dariit.
7.decembris 2011, 19:23 | links
 
Kā jau NG tālāk minēja, šobrīd daļa no spiningotājiem piever acis uz citu nelikumībām, jo pašiem gribās vismaz vienu dabūt...
Pats es tīkliniekus, elektriķus u.c. zivju bendes neieredzu un pie upes pats šo problēmu ātri risinu.
Manuprāt par licenzēs ietirgoto naudu būtu gan nārsta periodā, gan pēc tā jārīko gandrīz ikdienas reidi šajā maršrutā arī ar laivu, tādā veidā izņemot nomaļajās vietās izliktos tīklus.
"Populārākajās" maliķu vietās ik pa laikam var neredzami uzlikt pa miniatūrai novērošanas kamerai.
Piekrītu, ka naudas varētu būt par maz, bet ar kaut ko ir jāsāk.
7.decembris 2011, 19:19 | links
 
NG
"Lai kā arī gribētos, tomēr brīvi copēt un paturēt lašveidīgos mēs nekad nevarēsim un zinot mūsu tautiešus , laikam jau tas ir tikai loģiski :)"

Lasis un taimiņš ir kaut kāda Eiropas direktīvas suga. Gauja, Salaca, Venta ir dabīgā laša (ne audzētavas) nārsta upes. Līdz ar to tur pirmsnārsta un nārsta laikā ķert noteikti nevar. Pēc nārsta droši vien ka var.
Ir viena cita problēma....cik tad mums ir tādas ziemas bez ledus, kad var spiningot? Ja liegums ir līdz 31 decembrim, tad kur finansiālais izdevīgums ieviest LM (uz lašiem taimiem). Gribot negribot tiks ieviesta LM uz visām zivīm (agri vai vēlu), Savādāk pārdos labi ja pāris desmit licences un nespēs džipam līzingu maksāt.
Būtu pacīnijušies par Daugavas lasi, kas ir tīri mākslīgi atražots, tam nav ierobežojuma (varbūt tikai nārsta laikā-kas arī manuprāt ir stūlbi). Būtu pasūtijuši na....tos LM organizētājus ar tiem 10Ls par lasi. Igauņiem ir tieši tāda pati situācija zem Narvas HES, tikai tur maksā laikam 3Ls un drīkst paturēt cik spēj noķert.
7.decembris 2011, 14:37 | links
 
eergli, es kaut kā neesmu manījis, ka būt palielinājies VVD inspektoru skaits, tā pat arī sabiedriskie inspektori arī nav nākuši klāt. Kurš tad mani inspicēs? Tipa LM organizētāju pārstāvis? Pasūtīšu uz 3 burtiem un miers. Tā ka te ir tīrais biznes. Ja arī kaut ko pakontrolēs tad tikai sākumā lai parādītu kurš te mēģina būt par saimnieku. Ehh ka tik pa Gauju nesāk peldēt visādi līķīši, kā tas bija pirms dažiem gadiem Daugavā.
7.decembris 2011, 14:21 | links
 
ok, ja kas došu ziņu nākošnedēļ.

Es jau izteicu ĻOTI optimistiskas prognozes, tāpēc lai parādītu, ka LM pie šī brīža regulējuma un pieejamās informācijas nav izeja maluzvejnieku tramdīšanai. Ja ievieš teiksim kādus posmus ar ērtu piebaukšanu kur 2 - 3 km garumā var copierēt, tad licenzes TIKAI lašiem un zīforelēm ir kaut cik reāla iespēja, lai tiktu pie lašveidīgā. bet ka tas dos milzīgu pienesumu kontrolieriem, kuriem apsekojamā teritorija nesamazinās ir utopiski.
7.decembris 2011, 14:18 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager