dīvainīši...mazsālīta vimba ir MANTA :))
Vimbu sāla tā - atgriež pa muguru, iztīra iekšas, neskalo, bet izslauka. Uztaisa sālījumu (1 zivij) 1tk sāls, 0.5tk cukura, naža gals malto piparu. Atvērto zivtiņu pārkaisa, aizloka ciet un un 3h ledusskapī. Viņa izlaiž ūdentiņu un ir baudāma :))
Vimbas baudīšana - sasmērē rupjmaizi ar sviestu, sagriež ripiņās sīpolu un ielej aukstu šņabīti.
Iesālītajai vimbai novelk ādu un ar nazi atdala mugurkaulu un ribas. Ribu daļā asaku nav, to uzreiz var likt uz maizes. Muguras un astes daļu ar asu nazi griež 2-3mm biezās šķēlēs (perpendikulāri korpusam) un liek uz maizītēm, pēc tam uzliek pa gredzenam sīpola.
Nekādas asakas nejūt, var zīdainim dot! :))
Vimbu sāla tā - atgriež pa muguru, iztīra iekšas, neskalo, bet izslauka. Uztaisa sālījumu (1 zivij) 1tk sāls, 0.5tk cukura, naža gals malto piparu. Atvērto zivtiņu pārkaisa, aizloka ciet un un 3h ledusskapī. Viņa izlaiž ūdentiņu un ir baudāma :))
Vimbas baudīšana - sasmērē rupjmaizi ar sviestu, sagriež ripiņās sīpolu un ielej aukstu šņabīti.
Iesālītajai vimbai novelk ādu un ar nazi atdala mugurkaulu un ribas. Ribu daļā asaku nav, to uzreiz var likt uz maizes. Muguras un astes daļu ar asu nazi griež 2-3mm biezās šķēlēs (perpendikulāri korpusam) un liek uz maizītēm, pēc tam uzliek pa gredzenam sīpola.
Nekādas asakas nejūt, var zīdainim dot! :))
3.aprīlis 2012, 15:32 | links