Makšķerēšana jūrā

Puiši,jums neienāca prātā,ka labi strādā visparastākā slieka?Apstaigājiet lielveikalos visas aukstuma vitrīnas,gan ieraudzīsiet saldētu reņģi.Es visu ēsmu,izņemot sliekas sasaldēju.Negrieziet no reņģēm fileju,bet kumosos.Uz nēģa neesmu noķēris nevienu buti.Pēc patiesības pirms sačiem vajadzētu klusēt kā partizānim,bet tas drukātai vārds uzdzen nevajadzīgu asumu.

leonids, 3.novembris 2014, 20:54


Kumosos asaka, bet tā butei nepatīk. Atsaldēta reņ\ge ne visai labi turas uz āķa, ja nu vienīgi sasālīt, lai stīvāka paliek
3.novembris 2014, 21:09 | links
 
hm... a kas i "brēča"? O:)
3.novembris 2014, 21:01 | links
 
Puiši,jums neienāca prātā,ka labi strādā visparastākā slieka?Apstaigājiet lielveikalos visas aukstuma vitrīnas,gan ieraudzīsiet saldētu reņģi.Es visu ēsmu,izņemot sliekas sasaldēju.Negrieziet no reņģēm fileju,bet kumosos.Uz nēģa neesmu noķēris nevienu buti.Pēc patiesības pirms sačiem vajadzētu klusēt kā partizānim,bet tas drukātai vārds uzdzen nevajadzīgu asumu.
3.novembris 2014, 20:54 | links
 
tikko Windguru prognozi sestdienai nomainījis, 9-14 D-DR no rīta puses, vēlāk nedaudz mazinās, bet vēl nesen štīls pilnīgais bija solīts. Nez cik reizes vēl prognoze mainīsies.
3.novembris 2014, 20:37 | links
 
urmaas
Vasals, cienītais!
Ir pa smuko izbraukt jūrjā un ir pa smuko vilkt (menčukus). Ja nav īpaša ticība tam, ko stāstu, tad vari apjautāties avt.
P.S. Topa labāko ēsmu plejādes trijniekā jāpiemin arī rauda, va nē?
3.novembris 2014, 19:50 | links
 
kaa pieredze raada rudenii labaak ir no krasta,bet liepajas pusee sobriid ir pietiekami daudz citu labu zivju:)es ar Krafta kungu planoju piektienas nakti sestdirna riits uz buti ziemupee, un no riita ar laivu uz tosmaari,brivostu
3.novembris 2014, 19:46 | links
 
Jautājums speciem, kas notiek Liepājā no moliem, ir bute? Sestdien gribās laist, bet tak Salmo mači visu Jūrkalni būs aizņēmuši :))
3.novembris 2014, 19:24 | links
 
Urmaas,
droši vien -mazsālīts gurķītis...:)
3.novembris 2014, 16:04 | links
 
Brēča un garnele ir manā top trijniekā. Trešo būs tā pagrūtāk nosaukt.
3.novembris 2014, 15:50 | links
 
Es tā emulēju situāciju - parādos es offisā ar siļķu maisu :p
Da par mani ierēks, Darba diena puss simtam kolēģu cauri, un vēl gadiem uz priekšu anikdotes stāstīs....
Nav gluži ka baltiem cimdiem strādāju bet nu darbi ir dažādi.
Vēl varu piebilst ka cits no konvejera nevar nokāpt, kas nozīmē ka darba diena beidzas tad kad viņa beidzas, labākais ko var - ir šeit netā padomu pajautāt...
Nu kauč ko jau sadomāt var - ja ir mašīna, pusdienslaikā iepērc, atstāj mašīnā, vai palūdz sievai, draudzenei, kādam draugam...nezinu...uz jūru braucu daudzus gadus, arī strādāju visu laiku, bet nu tā, ka aizbraucu tikai ar garnelēm nav bijis...
Sorry laikam kautkur tiku pārprasts.
filejas nebiju redzējis - pētīšu. (mazRimi tās nebiju redzējis)

ruukiitis, 3.novembris 2014, 15:25
3.novembris 2014, 15:33 | links
 
Es tā emulēju situāciju - parādos es offisā ar siļķu maisu :p
Da par mani ierēks, Darba diena puss simtam kolēģu cauri, un vēl gadiem uz priekšu anikdotes stāstīs....
Nav gluži ka baltiem cimdiem strādāju bet nu darbi ir dažādi.
Vēl varu piebilst ka cits no konvejera nevar nokāpt, kas nozīmē ka darba diena beidzas tad kad viņa beidzas, labākais ko var - ir šeit netā padomu pajautāt...
Sorry laikam kautkur tiku pārprasts.
filejas nebiju redzējis - pētīšu. (mazRimi tās nebiju redzējis)
3.novembris 2014, 15:25 | links
 
tās filētās filejas, kas pārdodas, ir traki mīkstas un uz āķa turas sūdīgi...līdzīgi kā ar lobītām garnelēm.
Mans tops - brēča, reņģe/garnele - 50/50, tad pārējo zivju filejas - vimba, rauda, breksīts. Bet nu arī ir reizes kad izšauj svaiga garnele, tas pats nēģis, mīdijas, kalmārs, astoņkājis... Parastā copē man līdzi noteikti ir reņģe (brēču rīdziniekam ir ļoooti grūti dabūt, vajag galus pie zvejniekiem), saldēta garnele, kāda paliela baltā zivs, un tad nu ja ir vaļa, tad arī kāda svaigā garnele...

arvis_an, 3.novembris 2014, 15:05



Naktī uz svētdienu man 32 butes un kolēģim 36 gab uz gatavo fileju. Nu nelikās tik mīksta, varbūt tāpēc, ka tirgū pirkta.
Starp citu esmu ķēris uz maijvaboļu kāpuriem - vienā reizē 28 butes(pirms 5 gadiem). Uz nēģa fileju labi ņem. Viens nēģis vairākiem cilvēkiem vairākām reizēm. Karpas fileja, karūsa.
3.novembris 2014, 15:17 | links
 
Tā kā jātaupās priekš mačiem, tad 5dien un 6dien ar dažādiem domu biedriem biju iebraucis jūrjā padžigot mencas - uz katra metiena vairs neķerās (no katras enkurvietas maksimāli 7 mērnieces), bet joprojām šis copes veids tiešām aizrauj.
P.S. Un man ir pilnīgi PO par Ventas puskumpo asari un zandartu, lai gan no mājas durvīm līdz laivai ir 136 metri.

mini_Me, 3.novembris 2014, 13:02

Vasals. :)
Mencu cope ir forsha. :)
3.novembris 2014, 15:14 | links
 
Un tirgus (Rīgā) taču līdz 18iem katru dienu strādā, reņģes u.c. fišiņi tik cik vajag, pie kam reņģes tiešām svaigas.
3.novembris 2014, 15:07 | links
 
tās filētās filejas, kas pārdodas, ir traki mīkstas un uz āķa turas sūdīgi...līdzīgi kā ar lobītām garnelēm.
Mans tops - brēča, reņģe/garnele - 50/50, tad pārējo zivju filejas - vimba, rauda, breksīts. Bet nu arī ir reizes kad izšauj svaiga garnele, tas pats nēģis, mīdijas, kalmārs, astoņkājis... Parastā copē man līdzi noteikti ir reņģe (brēču rīdziniekam ir ļoooti grūti dabūt, vajag galus pie zvejniekiem), saldēta garnele, kāda paliela baltā zivs, un tad nu ja ir vaļa, tad arī kāda svaigā garnele...
3.novembris 2014, 15:05 | links
 
ir ir es pats perku pirms braukšanas
3.novembris 2014, 15:01 | links
 
Nu blin, stāsts vecs kā pasaule.
Nu Kur Tu strādājošs cilvēks dabūsi Raudu vai reņģi.
Piektdien vakarā ja ir ieplānots brauciens uz jūru tad, galvā tik viens ātri paķert kātus, zābakus, kaut kādu piķi un siltās zeķes
Ātri buču sievai, bērniem, kaķim vai kaut kādam kāmītim :)
un prom.
Nu kurā vietā dabūt Reņģi vai raudu? plkst. 6, 7 vai vēl vēlāk vakarā?
Varbūt kāds var izstāstīt tās točkas pa ceļam, lielajiem punktiem jau visi brauc cauri (Liepājas / Venspils šoseja).
Veikalos tak ir tik garneles.
un nevienu zivi vēl uz reņģi neesmu noķēris.
Ne asakas.

ruukiitis, 3.novembris 2014, 14:47



Vēl nav pārbaudīts, dzirdēju, ka Maximā vai Rimi tirgo reņģu filejas vakuuma iepakojumos.
3.novembris 2014, 14:57 | links
 
rukitis ,renģes saldetas ir rimiki pakas blakus garnelem ,un filejas ir ari pie svaigam zivim un rimiķi un maksima neasakas
3.novembris 2014, 14:57 | links
 
Jautājums jūras copes znatokiem :)
Jūsu top3 ēsma bušu copē!
Gribās pievērsties tai lietai, bet cik palasu, tad klasiskā garnele bieži vien ļoti negatīvi ietekmē rezultātu! Ko lai sprauž āka glā???

Forelpuikas, 3.novembris 2014, 14:49


Agrāk varēja uz reņģes gabaliņiem, tagad tikai uz fileju, jāprot arī labi uzlikt. Reņģes pērku tirgū kādu dienu iepriekš, kad var, apsālu. nav jau pašam ēšanai, var būt maza smaciņa arī
3.novembris 2014, 14:51 | links
 
Jautājums jūras copes znatokiem :)
Jūsu top3 ēsma bušu copē!
Gribās pievērsties tai lietai, bet cik palasu, tad klasiskā garnele bieži vien ļoti negatīvi ietekmē rezultātu! Ko lai sprauž āka glā???
3.novembris 2014, 14:49 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager