Kolēğim tikko Rudā nočiepa žāvētu vistas stilbu. Miegs prom.
10.oktobris 2015, 04:33 | links
Es daru tā - jau mājās reņģes izfilēju un sagriežu gabaliņos, tad iemarinēju ar saspiestu ķiploku. Pagājšgad šī ēsma strādāja ļoti labi, bet šogad jūtami bute vismaz pagaidām negrib kosties šādu ēsmu.
Šogad viennozīmīgi labākā ēsma vārīta garnele.
Rīt 03.00 startējam uz jūru, pēc 4h, jāiet gulēt! :)
Chest, 9.oktobris 2015, 22:58
Kautko ieklabināšu par doršu, lai nebūtu tikai plakanās... No 9.00 līdz 16.00 uz četriem vīriem 17 gb. Izmērs varēja būt labāks un cope arī ''gariem zobiem''. Arī vienu ''spožo'' noķēru uz daunrigeri, bet laimīgi varēja atlaist pie mammas - 35cm. Interesanti bija, ka pilkeri iekāroja arī kārtīgs grundulis. Ūdens vēl pārāk silts - +14. Bez mums bija vēl viena laiva ar diviem vīriem, bet aiztinās ātrāk, par copi tāpat neko izcilu neteica. Tas viss, kā parasti, Pāvilostā.
skiperis, 8.oktobris 2015, 21:31
Par vārītām garnelēm,jautājums, vai tās ir tās pašas veikalā tirgotās, sasaldētās, apvārītās,vai jūs viņas vel vārāt ja jā tad cik ilgi un vai liekat ko klāt?
Hokeists, 9.oktobris 2015, 21:30
Puikas, nu ko par ēsmām spriest, ja tiek izvilktas 2,3, vai 10 plaukstas lieluma zivtiņas...
Uz mačiem, protams, 1 pieckapeikas izmēra butīte var izšķirt visu.
Bet atgriežoties pie svarīgākā - mēs, kas ļoti reti izpaužamies forumā gaidām atskaites, īpaši jau no vietējiem, lai pieņemtu lēmumu startēt vai nea...
šurpu-turpu tomēr sanāk ap 500 Km...
ruukiitis, 9.oktobris 2015, 16:06
Vitai slepenās vietas un slepenās ēsmas :))
Domaataajs, 8.oktobris 2015, 20:15
runājot par ēsmām, nemanu ka kāds ko rakstītu par ķiploku, tāpēc:
Veči es jums varu ieteikt pameiģināt pamarinēt ķiplokā tādas kā ēsmas garnele vārītā un tīģerene kā arī ēsmas zivis(rauda, reņģe, brēča, u.c)
es to parasti daru tā ka pirms izbraukšanas uz copi ar ķiploku standziņām piespiežu klāt, kamēr brauc viss tur jau ir samarinējies ar kūstošas garneles sulām kopā utt...
protams daļu tik marinē, daļu atstāj bez ķiploka...
ļoti bieži ir tā ka tieši pateicoties ķiplokam cope iet vaļā... un uz vimbu arī strādā ekselenti
Faz, 9.oktobris 2015, 09:44
"spožos" jūrā nedrīkst iegūt no 1. oktobra līdz 15 novembrim, bet var būt arī tā, ka līdz 1. decembrim, tas pēdējais uz tīklu licējiem toč attiecas. Vēl pēdējā reizē ar vienu tādu aprunājos. Tagad tikai reņģu tīklus drīkstot likt, vismaz piekrastē.
Domaataajs, 8.oktobris 2015, 23:17
runājot par ēsmām, nemanu ka kāds ko rakstītu par ķiploku, tāpēc:
Veči es jums varu ieteikt pameiģināt pamarinēt ķiplokā tādas kā ēsmas garnele vārītā un tīģerene kā arī ēsmas zivis(rauda, reņģe, brēča, u.c)
es to parasti daru tā ka pirms izbraukšanas uz copi ar ķiploku standziņām piespiežu klāt, kamēr brauc viss tur jau ir samarinējies ar kūstošas garneles sulām kopā utt...
protams daļu tik marinē, daļu atstāj bez ķiploka...
ļoti bieži ir tā ka tieši pateicoties ķiplokam cope iet vaļā... un uz vimbu arī strādā ekselenti
Faz, 9.oktobris 2015, 09:44