Babītes ezers

Ieteicamākie mānekļi, cope un ap to Babītes ezerā!
Zvērkāvim

Neapstrīdu, neapstrīdu :) ir zināma, cilvēcīga skaudība, un svešā laivā zivis jau vienmēr vieglāk skaitīt, kā paša ledusskapī :) Tāpēc sajūtas ir absolūti divējādas - kad pašam auklas galā gadās kas liels, un tā nenotiek bieži, C&R īpaši nav prātā. Laikam jau vēl neesmu atvilcies pagaidām. Parastus mērus gan reti paņemu 5, pārsvarā 2 un pārējos palaižu, lai aug. Bet, kad dzirdu, ka kādam ik pa laikam pa desmitniecei, gribas teikt, lai laiž vaļā. Ko lai dara - nu ir cilvēkam dubulta tā morāle, ir. Domāju, ka tāda kaut kur sirdsapziņas melnākajos nostūros grauž lielāko daļu no C&R kvēlākajiem aizstāvjiem. Ne visus protams.
19.novembris 2015, 12:47 | links
 
Nu par Lielupi/Babīti - abas ir diezgan sarežģītas, esmu dabūjis 47 mērus vienā dienā bet tā ir desmitgades(teiktu pat piecpadsmitgades) cope.
Ir diezgan izslānīts ar, bet kas ir vēl vairāk - ir lielais presings gan Lielupē gan Babītē - līdakas zin visu veikala arsenālu un ļoti daudzas ir dabūjušas pa zobiem.
Piemēram to ļoti labi var novērot uz vertikāla džiga - ka no viens no 20 uznācieniem beidzas ar copi.
Vislabākās copes ir ceturtdienas, piektdienas kad zivis ir biku nomierinājušās pēc iepriekšējām brīvdienām, un protams kad ir riebīgs laiks!
19.novembris 2015, 12:46 | links
 
...ja jau esi atkodis, kā lielās tik bieži piemānīt. ...
Pike-hunter, 19.novembris 2015, 11:44


Un daudz ir tādu kas spējuši atkost? Cik tukšos gadus vajag smagi strādāt lai pie tām zināšanām tiktu? Cik cilvēkstundas jāpavada, cik mānekļu jānorauj? Man nez kāpēc liekas ka tie stāsti par "lielo lomu vilcējiem" no malas arī nereti tiek stipri piepušķoti... Sak, atbrauca un slāna maisiem. Man nešķiet ka ir tik vienkārši.
Ja cilvēks ir pratis tikt skaidrībā ar ūdeni, ar zivīm, tad visu cieņu - lai viņam arī tiek tās trofejas. Es pats, piemēram, NEKAD neesmu ticis uz "rudens žoru", lielo "rasdaču" vai kā nu vēl mēdz teikt - bet tāpēc neapriešu tos, kam tā gadās/prot pie tās zives tikt. Tas ka es esmu par dumju vai nemākulīgu nav iemesls lai klaigātu ka tiem, kas velk, tās trofejas jālaiž vaļā.
Izskatās ka daļai vienkārši skauž ka to trofeju paši nedabū nostīvināt.
19.novembris 2015, 12:33 | links
 
Kā šķiet, tautai liekas, ka tāds vidusmēra 10nieces izvilcējs tādas slāna vai katru dienu. Nu un ja padomā - cik mums bieži kas tāds gadās? Lielai daļai pat 5nieces nekad mūžā nebūs bijis. Paskatās tās pašas galerijas. Tikai retajam ir lērums bilžu ar lielām zivīm. Citiem tās ir kādas 2 zivis - noķēris smuku līdaku un smuku asari. Visticamāk paveicās. Cik mums tādu, kas katru reizi ķer normu ar mēra līdakām? Un cik tādu, kas nenoķer neko? Daudz, vien ar to mazāk lielās :)
Domāju, ka viens otrs smagi pārspīlē ar to izķerto apjomu.
19.novembris 2015, 12:28 | links
 
Iemetīšu arī savu gudro domu par Babītes zivju resursiem, kas radusies novērojumu rezultātā. Proti - šis ezers, kā daudzi citi, nav slēgta ekosistēma. Tas ir saistīts ar Lielupi, kas savukārt ar jūru un Daugavu. Līdakas uz Babītes ezeru migrē, kad tām liekas labi tur būt, un pamet to, kad tur viņuprāt nav ko darīt. Šogad, ja paskatās atskaites Lielupes sadaļā un paklausās makšķerniekos, upē ar lielajām ir pašvaki. Faktiski tās neķerās vispār. Iemesli ir dažādi un viens no iespējamajiem - tās kaut kādu sev vien zināmu iemelsu dēļ iemigrējušas Babītes ezerā. Ar to arī noteikti daļēji skaidrojams šogad neparasti lielais trofejas zivju skaits. Citus gadus, kad Lielupe copmaņiem rudenī devusi labus lomus, ar mega līdakām Babītē neviens nav īpaši spīdējis. Protams, pa kādai noķer, bet ne tā kā šogad. Vai kopīgi varam izkāst Lielupi, Daugavu zem hesa, jūru, Babīti? Iespējams, ka varam, īpaši, ja tiešām visas lielās zivis slaktēsim nost. Ja trāpās personīgs rekords, vai krokodils reizi pa gadu - kādas problēmas, katram taču gribās kādu reizi mājās atvest arī ko iespaidīgu. Bet nesaprotu tos, kam, kā te viens rakstīja 6-10 kg līdaka ir reizi nedēļā. Nu tā gan manuprāt ir brutāla slepkavošana gaļas dēļ. Dabūji prieku, noķēri - atlaid, ja jau esi atkodis, kā lielās tik bieži piemānīt. Paņem divnieci, pusotrnieci - kas, paēdis nebūsi?
19.novembris 2015, 11:44 | links
 
Tipiska sovoka domāšana, vēl saglabājusies no padumjajiem laikiem

k.roplis, 19.novembris 2015, 10:01


Nevaimanā.
Ja jau Jūsu, to pareizo, skaits tikai pieaug, tad mūsu skaits (tādu kā es, Gints u.c.) tikai samazinās, līdz ar to zivju skaitam vajadzētu pieaugt ar katru dienu.
Dažu gadu laikā visi varēs laimē diet un nepārmest, ka Gints atnes mājās kaut ko ezera, nevis pērk heka fileju mahimā.
19.novembris 2015, 11:00 | links
 
Maliķu tīkli tas ir slikti, pats Babītē esmu vairākus tīklus likvidējis, bet tā nav lielākā problēma! Taču paskatieties kas tajos tīklos lien iekšā! Ne jau līdakas tonnām. Sudrabkarūsas, ruduļi, kāds līnis un plaudis. Līdaka nemaz tā nelien tīklos! Lielās izķer copmaņi! Zinu vienu veci kurš katru nedēļu Gātes galā izvelk vienu kotleti tā no 6,5 -10 kg svarā! Katru nedēļu!!! Watsappā sūta tik bilžukus no stajankas kur selfijo :( Cik jūsu prāt Babītei ir tās rezerves??? Un tāds killers nav viens, tādu ir daudz. Ja atjaunotu Spuņņupi situācija būtiski uzlabotos. Neviens neko nepasāk ar publiku kura malā ved kriminālos kaltiņus! Procentuāli runā vairāk citā valodā. Nevienā Babītes bāzē neesmu redzējis ka to īpašniekus satrauktu ko viņu klienti ķer un ved malā.... Varbūt Pūķa k-gu mazliet :)
19.novembris 2015, 10:35 | links
 
C&R piekritējus kaut arī neciešu viņu uzbāzības dēļ , tomēr atbalstu , lai tik laiž , man vairāk būs ko stīvināt . DDD

gintsgg, 17.novembris 2015, 18:15


Tipiska sovoka domāšana, vēl saglabājusies no padumjajiem laikiem
19.novembris 2015, 10:01 | links
 
18.11 visu dienu pavadījam Gates galā. Rezultatā, pilnība samirkam un dabūjam tikai vienu copi. Maza līdaciņa, mazliet lielāka par vobleri ))
19.novembris 2015, 09:02 | links
 
Kā līdakas un ruduļi ķeras ziemā tur????
18.novembris 2015, 18:44 | links
 
Kas tur ziemā vislabāk ķeras un vai nav licences nepieciesamas?

martinsgrinb, 18.novembris 2015, 16:28



Asars. Tikai makšķernieku karte.
18.novembris 2015, 18:33 | links
 
Mēģināsim eksperimentēt ar mānekļiem un ēsmu,varbūt kas nostrādās Babītes apstākļos labi.

martinsgrinb, 18.novembris 2015, 16:27



Nedomāju, ka tas var nes pozitīvu rezultātu!;-)
18.novembris 2015, 18:29 | links
 
Kas tur ziemā vislabāk ķeras un vai nav licences nepieciesamas?
18.novembris 2015, 16:28 | links
 
Mēģināsim eksperimentēt ar mānekļiem un ēsmu,varbūt kas nostrādās Babītes apstākļos labi.
18.novembris 2015, 16:27 | links
 
Stāsta,ka Babīte nav tā,kur zivi viegli atrast un vedināt uz ķeršanos,bet zivis tur ir diezgan gan jau,tāpēc ķersim!!!
18.novembris 2015, 16:25 | links
 
Kā ar copi šeit ziemā,vai ir vērts te atbraukt ziemā,kā ķeras baltās,kā asari ziemā,kā līdakas,vai vajag licenci,kā ķeras ruduļi??
18.novembris 2015, 11:26 | links
 
Ezeru vajag īpaši aizsargāt no maliķiem,jo savādāk tiešām ar ķeršanos ies pavisam švaki,cerams,ka ezeru īpaši uzrauga.
18.novembris 2015, 11:22 | links
 
Nav pat jābūt īpaši gudram , lai saprastu vienkāršu lietu - nebūs tīklu - būs zivis .
18.novembris 2015, 11:15 | links
 
/...- incanti, copmaņi saka, ka lielo visur paliek arvien mazāk,/ - kļūdies- nevis lielo līdaku paliek mazāk.Mazāk paliek copmaņu, kas viņas māk noķert....

/Kas ir jūsu veiksmes noslēpums, veiksmīga akvakultūra, vai daudz esat ielaiduši līdaku mazuļus, ...../- vienīgais, kas Babītei ir nepieciešams - tā ir stingra kontrole, lai ezerā nebūtu malīšu/tīklinieku bandu, kuri izkāš visu....un tieši tagad, nomainoties 3-4 gadus atpaļ valsts inspektoriem, šāda uzraudzība ir.

Arī Valsts inspekcija viena neko daudz nevar.Vienīgie palīgi uzraudzībai ir mednieki un makšķernieki , kuriem tad arī nodrošinām iespēju apmeklēt ezeru.....ARĪ TAD KAD TAS MUMS - NU GALĪGI NAV IZDEVĪGI.
18.novembris 2015, 09:51 | links
 
Dālderi
Mana statistika rāda, ka lielo paliek vairāk.Tev ir cita ???Padalies.


- incanti, copmaņi saka, ka lielo visur paliek arvien mazāk, arī pat Ālandi ir "izkāsti", tikai Dālderos "Veiksmes stāsts". Nu gluži kā valdiņš dombrovskis - valsts sūdos līdz ausīm, bet viņam viss OK.
Kas ir jūsu veiksmes noslēpums, veiksmīga akvakultūra, vai daudz esat ielaiduši līdaku mazuļus, .....vai tikai tukša ...iršana?
17.novembris 2015, 21:22 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager