Makšķerēšana jūrā

Kūpinātiem gan nav ne vainas, tik shamie gan jau pacjakarēs ekosistēmu!
16.decembris 2016, 21:33 | links
 
Puņķains tas vells ir. Tāpēc es esmu par tīrīšanu. Un pārmazgāšanu pirms pagatavošanas.
16.decembris 2016, 21:28 | links
 
mjaa,es vienreiz lasiju to recepti par grundulu kotletem.ar visam asakam un adu.un drosi vien ar visiem punkiem.esot jablendere ar blenderi un daudz salda krejuma jaliek klat.tikai recepti vien lasot sermuli gaja par muguru.nez kas butu ja es to daba redzetu.....
16.decembris 2016, 21:21 | links
 
Grundulis ir ēdams arī kūpināts. Es visas zivis cenšos kūpināt, izņemot lasi, foreli, jo tā ir izvirtība, bet sajūsmas par grunduli nav. Visgāršīgākā jau ir plekstīte, reņģīte arī palaikam garda kūpināta.

Pravietis, 16.decembris 2016, 20:57


A salakas nepiemirsi !?:)

snipiens, 16.decembris 2016, 20:59

Us salakām neesmu safari rīkojis, tadēļ varu spriest tikai par pirktajām centrāltirgū.

Pravietis, 16.decembris 2016, 21:02


Uzrīko gan to safārī...nenožēlosi !Tikko ceptas,paša ķertas salakas...kas var būt gardāks par šo...ja nu vienīgi daudz ,tikko ceptu,pašķertu salaku !:)Man aš siekaliņa notecēja !:)
16.decembris 2016, 21:08 | links
 
puņķus ar sāli var labi dabūt nost.

Domaataajs, 16.decembris 2016, 20:57


Skaidris ka var ar sāli,var ar granti,kā kādreiz tika zuši tīrīti no gļotām,bet tie pastāvējušies grunduļi ir pē,pē un vēlreiz pē !:)
16.decembris 2016, 21:02 | links
 
Grundulis ir ēdams arī kūpināts. Es visas zivis cenšos kūpināt, izņemot lasi, foreli, jo tā ir izvirtība, bet sajūsmas par grunduli nav. Visgāršīgākā jau ir plekstīte, reņģīte arī palaikam garda kūpināta.

Pravietis, 16.decembris 2016, 20:57


A salakas nepiemirsi !?:)

snipiens, 16.decembris 2016, 20:59


Us salakām neesmu safari rīkojis, tadēļ varu spriest tikai par pirktajām centrāltirgū.
16.decembris 2016, 21:02 | links
 
Grundulis ir ēdams arī kūpināts. Es visas zivis cenšos kūpināt, izņemot lasi, foreli, jo tā ir izvirtība, bet sajūsmas par grunduli nav. Visgāršīgākā jau ir plekstīte, reņģīte arī palaikam garda kūpināta.

Pravietis, 16.decembris 2016, 20:57



A salakas nepiemirsi !?:)
16.decembris 2016, 20:59 | links
 
Grundulis ir ēdams arī kūpināts. Es visas zivis cenšos kūpināt, izņemot lasi, foreli, jo tā ir izvirtība, bet sajūsmas par grunduli nav. Visgāršīgākā jau ir plekstīte, reņģīte arī palaikam garda kūpināta.
16.decembris 2016, 20:57 | links
 
puņķus ar sāli var labi dabūt nost.
16.decembris 2016, 20:57 | links
 
Par tiem grunduļiem.
Ja atmiņa neviļ,tad vēl šāgada pavasarī, galvaspilsētas centrāltirgū ,par viņiem prasīja trīs eironaudas kilogramā !Pāris gadus atpakaļ,vēl piebraukājām uz Liepājas Z molu ,,bullēnus" ķerstot.Nekādas super,puper,ūber kulināriskās īpašības ,manas garšas kārpiņas viņos nesagaršoja.Pēc vella asakaini.Reiz sanāca pailgāk braukt mājup no Liepājas,laiks ar bij silts.Aukstumkaste nebija paņēmusies.Galarezultātā sipos vairākas stundas ar puņķainu blāķi,pē,pē,pē,griežot ārā filejas.Pēc tās reizes speciāli uz viņiem vairs nebraucu.Vanckāt jau viņus prikolīgi,bet tīri tikai lai ,,nosistu " asumu pēc ziemas copes...ja ir bijusi ziema !:)VVunea !!!
16.decembris 2016, 20:26 | links
 
Vakar (ceturtdien) ieklīdām populārākajā mencu tusiņa vietā pēc pēdējās šī gada doršas. Laikam šobrīd viņām ir gavēņa laiks. Zivju apakšā bija ļoti daudz,bet visām mutes ciet. Varbūt pilkeris šīm likās par smagu, gumijas zivs par garu vai, varbūt, garnelei no svešzemju jūras nebija īstās smaržas. Kaut kā izdevās piemānīt tikai divas mencas ap kg. Toties varējām baudīt brīvdabas cirka izrādi - visas dienas garumā mūs pavadīja draiski roņi. Laikam kāds no viņiem iztraucēja lašu bērniņu un tas nejauši uzķērās uz mencai izliktās ēsmas. Tagad varam utilizēt salauztu Shimano makšķeri un baudīt svaigi sālītu laša puisīti, kurš bija 8,6 kg dzīvsvarā.

kompass, 16.decembris 2016, 19:38

Neesmu vēl baigais jūras vilks bet tikai iesācējs doršās, neatteiktos uzzināt kur it tā mencu vieta. Bet iespējams jau baigais noslēpums...:) bet varbūt ir tik tālu ka vajag 200 zirgus, lai aizjātu un padalīties nav žēl...:))
16.decembris 2016, 20:18 | links
 
Pa cmuko! Tas ''puika'' atsver visu...
16.decembris 2016, 20:00 | links
 
Vakar (ceturtdien) ieklīdām populārākajā mencu tusiņa vietā pēc pēdējās šī gada doršas. Laikam šobrīd viņām ir gavēņa laiks. Zivju apakšā bija ļoti daudz,bet visām mutes ciet. Varbūt pilkeris šīm likās par smagu, gumijas zivs par garu vai, varbūt, garnelei no svešzemju jūras nebija īstās smaržas. Kaut kā izdevās piemānīt tikai divas mencas ap kg. Toties varējām baudīt brīvdabas cirka izrādi - visas dienas garumā mūs pavadīja draiski roņi. Laikam kāds no viņiem iztraucēja lašu bērniņu un tas nejauši uzķērās uz mencai izliktās ēsmas. Tagad varam utilizēt salauztu Shimano makšķeri un baudīt svaigi sālītu laša puisīti, kurš bija 8,6 kg dzīvsvarā.
16.decembris 2016, 19:38 | links
 
Kā būtu ja nokūpinātu un autoklāvā iekšā? Ar eļļu vai to pašu tomātu mērci?
16.decembris 2016, 19:32 | links
 
Pats neesmu darījis, bet runā par ļoti labām kotletēm no grunduļiem, varot pat zvīņas netīrīt. Protams, darbs neizbēgams. Bet zvīņas manuprāt viegli tīrāmas.
Mēs pamatā cepam, bet galvas un sīkākus eksemplārus zupā iekšā. Daudz gaļas un maz ūdens, it kā nekas baigi super, bet par sliktu nenosauksi.
Asakas tā kā vairāk no spurām traucē.
16.decembris 2016, 18:09 | links
 
personiga pieredze.par copi nerakstisu.uzreiz pieversisos kulinarijas temai,kas ari tiek parcilata.vispar es zivis gatavoju pats interesejos par to un ir zinama pieredze.dazus gadus atpakal nolemu notestet sito briesmoniti ko no vina var dabut ara.viena maija rita aizlaidu uz ziemelu mola,sakeru vajadzigo dauzumu un braucu majas eksperimentet.saku ar vienkarsako- uzcept.zinas vinam ka asarim.notiriju,uzcepu.tika atzits,ka nekada vaina,kaut kas uz asara pusi.vienigi,ka kostateju - ja izjuka videja asaka,tad bija dimba. ta sadalijas asos skriemelos un duras rokas un mute.ta ka zivtinu bija daudz atlikusajam ceptajam uztaisiju marinadi.nu tas bija galigi garam - zivis palika gumijotas ln miesu nevareja dabut nost ne no adas ne asakam.aprunajos ar cilvekiem,ja bija varijusi zupu un dabujusi gumijzivis.par garsu domas dalijas.es nemaz neriskeju.nakosais gajiens-aizlaidam trijata lai atrak iet un sakeram kartigam kupinam.kupinajam tapat ka asarus,galvas nost,kiskas ara un kupinatava ieksa.visi teica ka garsigi,tikai atkal ta keza ar asakam.tomer tika atzits,ka tas ir variants ka to grunduli bruket.tomer ar laiku izskaitloju labaku variantu.izstastisu,varbut kadam patiks.tatad 2 reiz gada,labakaja sezonas laika kad keras daudz un keras lieli,dodos celojuma uz ziemelu molu.man ir kantains spainitis kura lien ieksa akurat 10 kg stintes.grunduli ir smagaki- tie saiet 13 kg.ta nu ir mana normina.principa var nokert vairak.leisi sez ar 30 un vairak kg traukiem.es baigi gribetu redzet ka vini pec tam tiek jega.nemu es tikai lielos -tadus 250 gramu svara.mazakus laizu atpakal vai atdodu tiem kas cinas blakus un nem visu.trauks pildas atri,apmeram 3 stundu laika prieki beidzas.un tad sakas ista jautriba.tad es nemu nazi un filejnazi un stundas 6 cinos.es pats sevi lamaju,ka vareju so laiku izlietot labak.es izgriezu ideali tiru fileju.un rezultats ir ta verts.es domaju ka pat Daddy kungs mainitu savu viedokli par grundulu garsu.maniem berniem un mazberniem garso.dazi pat atzist ka esot garsigak par asaru filejam.tam nu es personigi nevaretu piekrist.bet visada zina ceptas grundulu filejas ir garsigas. ta ka ja kadam ir laiks,velesanas,prasme un pacietiba pamegniet.un patikami parsteigsiet gimeni ar garsigu edienreizi.man personigi pacietibas pietiek divam reizem gada.
16.decembris 2016, 17:57 | links
 
Ja runa iet par grunduļu copi starp akmeņiem, tad es lieku džigu ar mazu gumijas zivtiņu + mazu garneles vai zivs gabaliņu, tad iet labāk nekā uz pliku gumiju. Ja nostāk no akmeņiem, tad bušu sistēmu.
Par 10 centiem kg es dzirdēju kaut kur, kaut kad pa radio, runa bija par vairumu. Varbūt, ka uz kaķu barību. Par eksporta cenām nezinu. Uz tirgus, jā arī Jelgavā par eiro kg esmu redzējis ne tos lielākos.
Šogad gan speciāli uz invazīvajiem nesanāca tikt.
16.decembris 2016, 17:12 | links
 
par juras grundulu makskeresanu.ja,ta ir pilniga taisniba,ka nopietnam makskerniekam,kurs tendets uz kadu atsevisku vertigu zivju vai trofejzivju kersanu,grundulu kersana ir tada niekosanas,tacu ari nopietniem zeniem reizem vajag paniekoties.pozitivais ir tas ka ta kersana ir stipri vienkarsa un cope piedalas un noker ari svetdienas makskernieki,daudz sieviesu un bernu.un visiem jautri.ta varbut tiek uzsildits kads iesacejs jaunais makskernieks.pati kersana ir vienkarsa.bet dazas atzinas iesacejiem pateiksu.vislabak vini ed garneli.tikai neliekat veselu garneli.noskrubinas.parasti griezu standarta garneli 3 dalas.esmu meginajis zivju gabalinus un pat darza salasitus gliemezus.ed visu.tikai drusku sliktak.vietejie profi lieto vistas galu,sirdis,guznas.rezultati labi.lietojiet tikai 1 pavadinu.jo bus vairak pavadu,jo vairak iespeju aizkerties.ja ir aizkeries,tad uz reiz neraujiet.pagaidiet kadu minuti.loti biezi vai nu straume atbrivo vai grundulis pats izlien no bunkura.un tiksiet vala no zacepa ar vieglu izbili. ja esat iesacejs uzreiz nelienat tur kur profi velk lielos.tas bedigi beigsies.vienu reizi,lietuviesu meitene,redzot ka man iet raitak un keras lielaki, bez kompleksiem atnaca un apsedas blakus.nu ko,talak makskerejam kopa.pusstundas laika meitene norava 7 sistemas.kad vina uzaicinaja laulato draugu piesiet astoto.puisis atnaca ar tik zverigu sejas izteiksmi,ka grasitos ar neasu nazi mus abus sagriezt sikas desas skelites.vins vinai pateica visu ko par vinu doma un aizvaca uz drosaku zvejas vietu. par juras grundulu vertibu.nu nosauktit 10 centi laikam bus stipri parspileti.pats redzeju sezonas laika Liepajas tirgu pat nebut lielakos eksemplarus tirgojot par 1 eiro kilograma.uz Ziemelu mola ir karaostas bezdarbnieku un pensionaru pulcins kas grundulus ker profesionali.tur tiek pieminetas cenas no 50 lidz 80 centiem.viens virelis lielijas saviem comiem ka taja menesi ir nopelnijis uz grunduliem 90 eiro.tatad vinam ir izdevies ne tikai nokert,bet ari notirgot 180 kg.tatad principa pieprasijums ir.ari piekrastes zvejniekiem pavasari grundulu tiklos ka keza.musu firmas ceha vini tiek saldeti lielos vairumos un eksporteti. es zinu ka uz Bulgariju.iespejams ka vel kaut kur.kaut ka cenu neesmu uzprasijis.bus jauzzin.padomju laikos,kad renges un mencas veikala un tirgu maksaja 30 kapeikas kilograma, Odesas tirgu juras grunduli maksaja 5 rubli kg. ta luk.kaut kur grundulis ir ciena.taja laika vairak maksaja tikai lasi - 12 rubli kg.
16.decembris 2016, 16:19 | links
 
No tā brīža,kad kartes ir vajadzīgas,man ģīmis ir līdzi kā oriģināls,tā ieskenētais vai līmētais.Meklēju kašķi par to,ka būs cita izskata kartes.No šodienas skatoties,būs nesaprašana.Tas nu tā.Uz st 3,uz slepeno vietu.
16.decembris 2016, 16:08 | links
 
ta pacmit gadus atpakal pie mums atceloja Melnas juras grundulis.gruti pateikt,kura osta vins izsruka briviba.tacu nemot vera,ka visilgak un visvairak vinu ir Liepajas apkaime,ta varetu but Liepaja.te vins atrada sev loti tikamus apstaklus.rezultats ir redzams- ir aizvairojies gan lidz klaipedai gan Rigai. ta ka sis tumsi peleki violetais monstrs ir stipri pravaks par vietejiem,vins ir uzmeties par kungu un situacijas saimnieku. ta ka ar praktiski vienigo dabisko ienaidnieku mencu ir svaki,tad vins jutas neapdraudets.ja,ari lidakas un asari vinu labprat ed. bet tad viniem ir janonak viena rajona.vini tiek nokerti tirdzniecibas kanala,Tosmares kanala un Liepajas ezera.parasti laimigais makskernieks liek vinu uz aka un apmaina pret pravu asari vai lidaku.pasam gadijas nokert uz slieku kerot asarus.uzliku uz aka ceriba uz asari, nacas izvilkt 2,5 kg lidaku.Liepajas ezera lidakam kungi biezi nakas kostatet juras grundulus.vienreiz pat Bartas upes lidakai.
16.decembris 2016, 15:25 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager