Makšķerēšana jūrā

Kolēģi noenkurojušies vakar un šodien Ovīšos. Ķersta lapiņas. Kādam pusspainis, kādam mazāk. Gaišajā diennakts laikā labāk, bet pa tumsu arī pa kādai nāk. Reņģi un jēlo garneli ignorē pilnībā. Tikai un vienīgi uz vārīto garneli.
Šorīt sācis kāpt ūdens, cope pārtrūkusi.
21.decembris 2016, 18:14 | links
 
Ko liki uz āķa ?visu kas bija brēča reņģē dillēs garnele
21.decembris 2016, 08:21 | links
 
Sīkrags no 7.30-12.30,zāle,straume ciešami-viena lapiņa.
20.decembris 2016, 21:06 | links
 
Pametam Ovīšus... laiciņam ne vainas saanu veejs, smidzeklis, vilnītis labs straumes nav 85gr tur uz vietasno 1600 līdz 2000 ne copes... virziens nesaprotams kolka vai liepaaja......
20.decembris 2016, 20:05 | links
 
šodien no astoņiem līdz pus pieciem liepāja ziemeļu mols laciņš forš vienīgi butei mute ciet.

einardins, 20.decembris 2016, 19:12


Ko liki uz āķa ?
20.decembris 2016, 19:50 | links
 
šodien no astoņiem līdz pus pieciem liepāja ziemeļu mols laciņš forš vienīgi butei mute ciet.
20.decembris 2016, 19:12 | links
 
Nu re - es blakus Talsiem tiesi dziivoju un kaa reiz buutu devies lidzi.
Naaks tuvaak vajag sazinaaties! Kompaanijaa vienmeer labaak.
20.decembris 2016, 17:55 | links
 
Nupat sola, ka pa Ziemassvētkiem būs jūras krasta racējs gaidāms, vietām līdz 28 m/s, pec tam mazliet sniegs un sals, bet vēl ne līdz pavasarim.
20.decembris 2016, 17:42 | links
 
Svētdien kompanjons līdzbraucējs pievīla. Talsos pie Maximas 30 min nogaidījos nekā, aizgulējies ... Iepriekšējā dienā šis man bija ielējis degvielu ...
20.decembris 2016, 17:30 | links
 
Diametrs sajaa gadaa veel plaano doties uz juuru? Vareetu tev varbuut kompaniju sastadiit :)

edzuss2, 20.decembris 2016, 17:22


Vispār iekāriens ir otrdien vai trešdien ... Vai tikšu, nezinu gan. Ja nē, tad uzreiz pēc Jaunā gada, ja nesāksies baigie sali vai cita apokalipse
20.decembris 2016, 17:28 | links
 
Diametrs sajaa gadaa veel plaano doties uz juuru? Vareetu tev varbuut kompaniju sastadiit :)
20.decembris 2016, 17:22 | links
 
Nu ka tad sodien pa Pavilostas rajonu notiekas ar copi

kik, 20.decembris 2016, 14:03


Aizbrauc un apskaties
20.decembris 2016, 15:27 | links
 
Nu ka tad sodien pa Pavilostas rajonu notiekas ar copi
20.decembris 2016, 14:03 | links
 
Šodiena jūrā kopā ar Valēriju. Spečuks ar lielo burtu un lāga dvēsele. Ja kas, Decembra cope liekas nervoza, visu laiku jāskatās pulkstenī, kad sāk krēslot - necopē. Es šodien kļūdījos ar vietas izvēli - pēc dažu dienu slimošanas nebija spēka aiziet to gabaliņu :) Kad laboju kļūdu, bija drusku par vēlu ... Spiedu uz visu, taupīju laiku pat uz ēšanas rēķina. Palīdzēja barotava ar sabāztām galvām, palīdzēja speciāla mormišku + pērlīšu sistēma, kur neraksturīgs duplets bute + spožais, spožais pieredzes trūkuma dēļ aizgāja 2 m no krasta ... Diena jauka un grūta ... Vakar vēl bija 37.2 laikam, neatceros, aizvakar 38.5, kaut kā tā. Bet uz jūru gribas, tagad jūtos labi, noguris, bet labi un šodien nemiršu :)
18.decembris 2016, 22:03 | links
 
Par info paldies!
Ja ir aizdomas par to, ka varētu tikt barotas zivis, tad ir ripiņas priekš tā savlaicīgi jāierauj.
Nu gadās, ka neķeras vai zivju tajā vietā nav, kaut gan pieņemu, ka šiem eholoti ir.
Baumo, ka ir leiši kuri ved uz vrakiem, kur var apraut sistēmas, un tad par lielāku naudiņu iznomājot savas.
Un pats galvenais - Nekad nesaki NEKAD!
Ne asakas :)
18.decembris 2016, 10:35 | links
 
Sveiciens visiem jūras copes cienītājiem!
Vakar-17.12. ar brālēnu bijām kaimiņzemē mencās. Kuģītis no Klaipēdas aizveda 20 km dziļi jūriņā. Nu ko-vietējiem vietas bija zināmas-padzmit kuģīšu(ieskaitot pāris manjaku kompāniju uz gumijas laivām) pārvietojās no vienas vietas uz otru. Menca tika noķerta viena! Tas tapa zināms pēc kapteiņu savstarpējas komunikācijas. Uz mūsu kuģīša es biju vienīgais kas aizbagarēja mega reņģi. Un tas arī ir viss. 2 nedēļas atpakaļ gan esot bijusi nereāla cope(kā jau vienmēr-reāla cope ir vakar, rīt un pāris km tālāk)...
Tā kā jūrā uz mazizmēra kuģa biju pirmo reizi, mans organisms konstatēja ka jūras cope nav mana nodarbošanās-vēmu no 8:30, kad apstājamies jūrā līdz 15:00 kad veiksmīgi sasniedzām krastu. Tādu mocību nebiju izjutis kopš atmetu dzeršanu tālajā 1999. gadā...Vairāk jūrā-NEKAD!
Ak jā-info par kuģi("Bentis") dabujām uz fikso internetā-tur piedāvājums ir garš un plašš. Cenas-vidēji 300 eiro par kuģi. Mēs bijām 9 cilvēki-samaksājām katrs 30 eiro. Papildus tika piedāvāta iespēja īrēt makšķeres ar visiem pribambasiem-8 eiro gabalā. Un, protams, degviela auto.
Lai jums veicās!
18.decembris 2016, 10:17 | links
 
>>grus
Par to biezpienu bija kas jauns!
Tā principā tas pats, man gan maijā pietiek ar vienu/diviem braucieniem uz Ziemeļu molu.
Jā, es tos murmuļus "filēju" kotletēm, ķēpīgs darbs, bet dēls savukārt atlikušās galvas ar asakām vāra buljonam, kā "uha" četrkāršo, tad tīru izkāstu galertu maisiņos un saldētavā, gatavo kaut pēc Jāņiem!
17.decembris 2016, 21:06 | links
 
Ja jau par kulināriju, tad mēģināšu padalīties ar savu pieredzi par grunduļu izmantošanu vēderpriekam. Mēs uz šo radījumu sezonas laikā, no Latvijas vidienes, braucam reizes 4-5 un parasti divatā sakāšam ap kg 50. Pārsvarā kūpinam. Daru tā. ķerot viņus lieku ledus kastē, kad atbraucam mājās, lielā kastē beru kārtām grunduli un sāli un pagrabā iekšā. No rīta tīram un pāris ūdeņos skalojam, līdz glumums daudz maz pazudis, tad veru caur acīm uz iesmiem un kūpinātavā iekšā. Gatavi, kad ačteles paliek tādas balti spīdīgas un paši skaisti brūni. Jāuzmanās, lai nepārkūpina, tad paliek sausi. Kad pirms gadiem pieciem, pirmo reizi aizvedu darba kolēģiem visi bija sajūsmā, ar ko tik vien nesalīdzināja. Citam atgādināja kūpinātu lucīti, citam asari, citam pat mencu :D Tā nu tagad, jau kuro gadu, visi gaida kad pienāks maijs, lai varētu mieloties ar kūpinātu grunduli.
Vēl tīri labi sanāk kotletes. Bičoku iztīra, notīra, izņem vidus asaku un divas reizes izlaiž caur gaļasmašīnu. tad veido masu, kā jau kotletēm, garšvielas pēc izjūtām, tikai pievienoju vēl apmēram uz kg gaļas ap 150 g biezpienu, garšo labi.
Tā kā manās acīs, šis nemaz tik peļams nav, gan no kulinārā, gan ekoloģiskā viedokļa, jo doršai a viš garšo, vismaz tām kuras tiek noķertas, ļoti bieži tie mošķīši vēderā. Ejot uz mencu esam pat sprauduši šo uz džiga - strādā. vienīgi butei gan šie laikam vareni barības konkurenti.
Daudzi slavē vējenes. Man atkal vējene liekas ne savišķi garda, ja nu vienīgi, līdzīgi kā priekš vitināšanas sasāla, tad izmērcē un nedaudz apvītina pēc tam auksti kūpina. karsti kūpināta nu galīgi man netīk, toties tvarstīt gan šo kaifīgi, īsta cīnītāja.
Tāda nu īsumā mana kulinārā pieredze ar šo migrantu no Melnās jūras.
17.decembris 2016, 20:00 | links
 
grunduļiem gļotas var notirīt tā aukstā ūdenī pielej etiķi diezgan skābu .saber zivi ar koku riktīgi izmaisi tad noskalo.

arno111, 17.decembris 2016, 16:39


Pie reizes iemarinējas. Ar sāli savukārt apsālās. :)
17.decembris 2016, 16:45 | links
 
grunduļiem gļotas var notirīt tā aukstā ūdenī pielej etiķi diezgan skābu .saber zivi ar koku riktīgi izmaisi tad noskalo.
17.decembris 2016, 16:39 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager