Makšķerēšana jūrā

Par raudu un wimbu kā ēsmu gan nepiekritīšu iepriekš teiktajam, jo ir bijis ka tieši uz šo ēsmu ņem vislabāk, vai vispār ņem.
4.oktobris 2017, 16:57 | links
 
Reņģe, ko tirgo centrāltirgū ir sveigi ķerta - nav saldēta. jautājums tikai cik ilgi viņa ir stāvējusi.... Svaiga zaigo nedaudz zaļā krāsā... Un svaigai vēderi nav pušu. Par ganelēm - diez vai LT audzēta... LV bija neliela tīģergarneļu audzētava - bet cena Baltijā auzdzētai garnelei ir ļoti augsta un visa aiziet tikai uz glauniem restorāniem. Tā kas ir maksimā - nāk visdrīzāk no Āzijas, kur to audzē, piedodiet, sūdubedrēs.... tādu neieteiktu lietot uzturā. mazās garneles tiek zvejotas ziemeļos - tās ir ok priekš pašu patēriņa...
Mans tops ēsmām - reņģe/brētliņa, nesaldēta tīģerene, parastā saldētā garnele. Rauda? Var jau būt.... bet nedomāju, ka ir labāka par to pašu reņģi.... drīzāk copi ietekmē metiena attālums.... ja bute ir tālu, tad tuvumā mesta visla`bakā ēsma nepalīdzēs... līdz ar to iesaku skatīties uz atbilstošiem rīkiem, jo tālmetienam ir tik daudz nianses - spole, kāts, auklas biezums....pavadu skaits ļoti būtiski ietekmē metiena tālumu. katra pavada ar ēsmu domājam metiena attālumu iesaido pa kādiem 10m.... protams svins un tā forma... Kā es esmu secinājis daudzu gadu garumā, bute visvairāk ir uzreiz pirms sēkļa....
4.oktobris 2017, 15:54 | links
 
Es no savas pieredzes varu piebilst to, ka butes apetīti neietekmē vai reņģe un brēča ir bijusi saldēta vai nē - cits jautājums vai viņa turēsies uz āķa.
Par garnelēm runājot.. es, piemēram, garneles ļoti reti izmantoju. Tikai, kad svaigu reņģi vai brēču nevar dabūt. Reņģe un brēča man ir un paliks nr. 1 ēsma tik un tā.
4.oktobris 2017, 15:28 | links
 
jansan:

to ko pērkat centrāltirgū vai citos veikalos, zivs (reņģe vai brētliņa) parasti jau ir saldēta, lai atvestu uz tirgu, tā tāpat tiek atsaldēta un tirgota. Reti kur ir tā, ka var uzreiz nopirkt svaigu, kas atdzesēta no kuģiem uzreiz ir atnākusi.
Tāpat jau arī garneles mēs pērkam saldētas. Tīģerenes ko veikalos tirgo arī ir atsaldētas un tiek tirgotas kā svaigas.
Tā kā visā visumā, saldēts ir gandrīz viss, pat banāni :D
Ne asakas.

truksis, 4.oktobris 2017, 14:27


Maximas garneles gan laikam ir dzesētās, nevis atlaidinātās. Tās audzē LT, cik bija info netā.
Saldētās stāv saldētavās.
Norvēģijas lasi arī ved dzesētu putuplasta kastēs iebērtu ledū, nevis saldētu.
Varbūt kāds Maxima darbinieks, kurš tam visam tuvāk, var iekomentēt.
4.oktobris 2017, 15:11 | links
 
Pirns izveleties ko likt uz āķa, es domaju kadu vietu distanci utt izveleties. Isak- saprast kur ir zivtinja. Talak jau ko spraust uz aka ir paśa iztele. Svaigu reņģi un garneles asti nekad ta nav smadejušas! Visas dilles , wd40 un citi gudrie atraktori , nu nezinu...... Jalasa jura , un jātrod atbildes , ko pie sevim dungo.... Ne asakas.
4.oktobris 2017, 14:49 | links
 

Uzkupinas vakarireizei. Elektrokastě
4.oktobris 2017, 14:41 | links
 
jansan:

to ko pērkat centrāltirgū vai citos veikalos, zivs (reņģe vai brētliņa) parasti jau ir saldēta, lai atvestu uz tirgu, tā tāpat tiek atsaldēta un tirgota. Reti kur ir tā, ka var uzreiz nopirkt svaigu, kas atdzesēta no kuģiem uzreiz ir atnākusi.
Tāpat jau arī garneles mēs pērkam saldētas. Tīģerenes ko veikalos tirgo arī ir atsaldētas un tiek tirgotas kā svaigas.
Tā kā visā visumā, saldēts ir gandrīz viss, pat banāni :D
Ne asakas.
4.oktobris 2017, 14:27 | links
 
Sveika,tauta!
Neesmu nekāds spečuks,bet ik pa laikam braucu kaut kur pacopēt.Butes copēt arī ietilpst manā ēdienu kartē.Runājot par saltētiem mānekļiem vai svaigiem.Man viens vīrs stāstīja,ka uz āķiem jāliek viss svaigais un neko iepriekš saldētu.Bute nāk klāt uz smaržu un sasaldētai,un pēc tam atsaldēdai zivij smaržas stiprība pazūd.Hvz....varbūt blefs
4.oktobris 2017, 14:05 | links
 
seedoo:
brētliņa nekrīt nost, ja tās nopērkot, sasaldē viņas (vai arī nopērk saldētu uzreiz) un griež gabalus pie jūras tik, cik vajag, lai pārējās brētliņas stāv sasaldētas. (es griešanai izmantoju papīra nazīti, ar to smuki var sagriezt vai jaudīgas šķēres, iet daudz raitāk un gabali smukāki).
Ar brētliņu ir noķerts vairāk kā ar renģi, vismaz tāda mana pieredze.
Protams, var arī pierīvēt klāt svaigu ķiploku, cits ber dilles klāt, bet katram savs.
Ne asakas visiem.
4.oktobris 2017, 13:48 | links
 
urmaas [04.10.17]: Krevete, bradāšana, brētliņa. ;)
Precizěšu-centralaćka-reņģe:)) vakar centraltirgu ieperkoties bija ari dziljaja sturi kur latvieśu zelli tirgo atlasita bretlinja. Man gruti ar vinju iet- metot/velkot krit nost. Tamdel labak izvelos centralaćku- djośeva, serdito i nadjozno! Par sadzivośanu ar zalem- janorauj leņķis! Vakar kur bij zale tur bute bij nemanja. Tulinj likśu küpinjâ.
4.oktobris 2017, 13:15 | links
 
Paldies ! :)
4.oktobris 2017, 07:43 | links
 
Krevete, bradāšana, brētliņa. ;)
4.oktobris 2017, 07:41 | links
 
Katru gadu, vismaz vienu reizi mēģinu arī tikt līdz jūrai butēs, jo man tas prieks atrodās 370km attālumā. Tā kā neēsmu baigas jūras vilks mēģinu izlobīt kaut ko no foruma. Vai ir metode, kā cīnīties ar zāli , ja tāda parādās????? Ko nozīmē;
maximka; gondonēšana; centralačka :)).
4.oktobris 2017, 07:36 | links
 
Šodien Ovīšos no 11.00 līdz 17.00 21 gab. 3 atlaistas, kopā ap 5 kg. Izmērs un biezums ļoti iepriecinošs. Ar straumi un zāli nācās pacīnīties, bet sadzīvot varēja. Pirmo stundu bija jāpameklē, pēc tam varēja sākt lasīt, un uz stundu atvērās ļoti laba cope. Pēcpusdienā sāka skaidroties un tad tikai ar brišanu. Vislabāk garšoja maximka, bet pa kādai bija arī uz brēču, vārīto un reņģi.
4.oktobris 2017, 00:26 | links
 
Śodien apmetos no sajuma Mazirbe. Jura smuka zales nav mazs rullis un pa kadai nak. Sirds nemieriga velk uz lieljuru. Aiziet- aizbraucu tur bilde cita, dzen zali un rullis lielaks. Ka jau mineju ar diviem katiem. Bute nelaida majās. Norma+. Metode gondoneśana + centralaćka. Valerijs no krasta nevareja panemt zale rava padarisanu, bet vinjam veseliba neljauj brist. Dod dievs lai iet uz labako pusi. Atpaakal cela lopi vazajas- uzmanigi. Kaut ka taa. Brauciet un neko nenożēlojiet. Es off....
3.oktobris 2017, 23:53 | links
 
Pagāšo brīvdienas Lūžņa.
Jūra kā galds.
24h cope.
ap 40 butēm katram.
Ņēma visu ko lika uz āķa.
pa dienu tālumā..naktī 15m.
3.oktobris 2017, 19:15 | links
 
Asais72 [03.10.17]: seedoo [16:36]: Jura paradize! Nu jau ar tik diviem katiem var paspet. Irbei pa vidu.
Uz ko šodien labāk ķeras?
3.oktobris 2017, 18:23 | links
 
Jā, nu te tiešām kā paradīzē izskatās, pat tālu nav jāmet pēc bildē redzamā.
3.oktobris 2017, 18:06 | links
 
seedoo [03.10.17]: Jura paradize! Nu jau ar tik diviem katiem var paspet. Irbei pa vidu
Zāle nav?
3.oktobris 2017, 17:43 | links
 
Info priekš bušķerājiem - no svētdienas uzsākusies pieteikšanās Jūras čempim. Nepalaižat garām iespēju savu varējumu pierādīt čempī.
3.oktobris 2017, 16:40 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager