Sveiciens jūriniekiem.
Sekoju šai sadaļai līdz, jo doma nedēļās nogalē debitēt šajā žandrā.
Pāris jautājumi lietparatējiem: Pētiju karti(Miķeļtornis, Lūžņa, ovīši), kā tur ar auto novietošanu un cik tālu jābrien līdz jūrai?
Par ēsmu, cik lielus reņģu gabalus liek uz āķa un cik kg reņģu parasti aiziet?
Un vai jūras karastā drīkst ugunskuru kurināt(mož kādi liegumi)?
Ezs87, 21.novembris 2018, 22:28
ja obligāti gribi Irbes šaurumā tad vistuvāk ko brist ir Sīkragā, Mazirbē.
Mans pilnais komplekts parasti ir 1 paka vārītās garneles (400-500 g) 10-15 gab zaļās, 1 rauda, 1 breksis 150-200 gr brētliņas, reņģes kādas 15-20.
Viena ēsma toč strādās, pārējo var atkal sasaldēt. Izņemot vārītās garneles.
A gabaliņi brēča 3-4 gabalos ar visu galvu., reņģes fileja apm 2-3 cm. zaļā garnele 4-5 gab no astes.
rauda, breksis apm 1 cm plata filejas strēmele. arī 2-3 cm
Ir variācijas, lielākus gabalus sīkie mazāk ierij. Tāpat lielākus āķus arī. Bet reizēm ņem tikai uz maziem āķiem.
A uguni liedagā var kurināt ja to atļauj pašvaldību noteikumi.