Makšķerēšana jūrā

Leonīd, vai esi mēģinājis pagājušajos ziemassvētkos copēt pie savām majām un manā iecienītajā vietā lieljūrā. Esmu pārliecināts, ka mierīgs mājās jau nesēdēji. Divos vārdos pastāsti, vai bija kādi rezultāti.
4.janvāris 2019, 13:18 | links
 
Vienos Jūrkalnes mačos mēra vēdzele tika noķerta.Pirms gadiem 20,kad uz Kolkas cehu tika vesta nešķirotā brēča no Liepājas puses,varēja atrast mazus vēdzelēnus.Normālie eksemplāri tika pašiem zvejniekiem.Ķiploks vispirms pareizi jāizaudzē.Ķīnas brīnums no supermarketa nederēs.Varbūt Domātājs,kurš cik zinu nodarbojas ar lauksaimniecību,var pa draudzībai pa lēto piespēlēt kvalitatīvu vietējo mantu.Jūra nomierināsies,jāņem rokā uv lukturis.

leonids, 4.janvāris 2019, 11:55


Sveiks Leonīd,

Nezinu cik lielu iespaidu atstāj uz pleksti Ķīnas vai mūsu ķiploki, bet skaidrs mums visiem, ka latvijas ķiploks garšā un smaržā ir kolorītāks ar spēcīgu izteiktāku garšu, tādēļ jūrai noteikti piemērotāks. Priekš saldūdens zivīm, it sevišķi vasarā, esmu piesardzīgāks ar spēcīgiem aromātiem, tādēļ uzskatu, ka ķīnietis mannā bumbiņās, klimpās un citās piedevās ir ieteicamāks. Kaut gan teikšu, ka tā smarža ķīnietim gan vairs nav tā klasiskā ķiploku smarža. Mūsu stipro ķiploku tad es pielietoju kombinācijā ar dillēm. Brekši tad nesūdzās. Es nelietoju ķīmisko atraktoru. Vienreiz ar to aplēju putuplasta bumbiņas. Tās sakusa viendabīgā plastmasas massā, šausmas. Ar anīsa atraktoru tas pats. Super laba ir Krievijā ražotā dabīgā anīsa eļļa. 10 ml. maksā 2,65 eiro, trīsstura papīra kārbiņā. Melš, ka esot kaut kur redzēta arī Krievijā ražotā ķiploku dabīgā eļļa. Tas būtu best....Padodat ziņu, ja kāds kaut kur ir redzējis dabīgo ķiploku eļļu. Pats neesmu mēģinājis taisīt.
4.janvāris 2019, 13:05 | links
 
Vienos Jūrkalnes mačos mēra vēdzele tika noķerta.Pirms gadiem 20,kad uz Kolkas cehu tika vesta nešķirotā brēča no Liepājas puses,varēja atrast mazus vēdzelēnus.Normālie eksemplāri tika pašiem zvejniekiem.Ķiploks vispirms pareizi jāizaudzē.Ķīnas brīnums no supermarketa nederēs.Varbūt Domātājs,kurš cik zinu nodarbojas ar lauksaimniecību,var pa draudzībai pa lēto piespēlēt kvalitatīvu vietējo mantu.Jūra nomierināsies,jāņem rokā uv lukturis.
4.janvāris 2019, 11:55 | links
 
Pravieti ,pirms trīs gadiem pats redzēju , kā viens no blakus kompānijas netālu no Lūžņas ķerot butes izvilka tā neko vēdzeli.
4.janvāris 2019, 10:10 | links
 
Arī labs...:)
3.janvāris 2019, 23:07 | links
 
Varbūt aiz gara laika kāds ir bijis ļurbās.......un ieteiks kādu labu vietiņu Lielupē. Viens laikam sniedza patiesu atzinumu, ka šogad jāmeklē lejtecē, tuvāk jūrai. Jūrā gan nekad neesmu noķēris un dzirdējis arī nē.

Pravietis, 3.janvāris 2019, 22:14

Ieteiktu tev palaizīt olas mans suns tā parasti dara aiz gara laika.
3.janvāris 2019, 23:03 | links
 
Man vienreiz Liepājas pusē viena trāpījās...

Tonis, 3.janvāris 2019, 22:42


.........bet vispār es nebrīnos, jo Lieljūra paliek salda un sen zināms, ka iekšējo ūdeņu zivis mierīgi dzīvo arī jūrā, tagad laikam bez izņēmuma, galvenais, lai būtu ko rīt.
3.janvāris 2019, 22:49 | links
 
Man vienreiz Liepājas pusē viena trāpījās...
3.janvāris 2019, 22:42 | links
 
Varbūt aiz gara laika kāds ir bijis ļurbās.......un ieteiks kādu labu vietiņu Lielupē. Viens laikam sniedza patiesu atzinumu, ka šogad jāmeklē lejtecē, tuvāk jūrai. Jūrā gan nekad neesmu noķēris un dzirdējis arī nē.
3.janvāris 2019, 22:14 | links
 
Pravietis [03.01.19]: Tas tiesa,no ķiploka sagriešanas metodes ir daudz kas atkarīgs.Es griežu zem 45 grādu leņķa,tieši pusnaktī,tad mērcēju baltvīnā,tas palīdz...

Tonis, 3.janvāris 2019, 17:33

Mūžu dzīvo, mūžu mācies..... A, es līdz šim nezinītis biju, un mājās ar ķiploka standziņām smalcināju un pļuriņu taisīju. :) . Edzuss2 pazaudējis pacietību, laikam smiekli vairs nenāk, sācis viltus ekspertu atmaskošanu.....
Piedod, bet tiesaam eksperta izteicieni saak kaitinaat!
Humors ir veseliigs, bet plika irsana nepatiik!
3.janvāris 2019, 22:08 | links
 
Tas tiesa,no ķiploka sagriešanas metodes ir daudz kas atkarīgs.Es griežu zem 45 grādu leņķa,tieši pusnaktī,tad mērcēju baltvīnā,tas palīdz...

Tonis, 3.janvāris 2019, 17:33


Mūžu dzīvo, mūžu mācies..... A, es līdz šim nezinītis biju, un mājās ar ķiploka standziņām smalcināju un pļuriņu taisīju. :) . Edzuss2 pazaudējis pacietību, laikam smiekli vairs nenāk, sācis viltus ekspertu atmaskošanu.....
3.janvāris 2019, 22:05 | links
 
Skaidrs tāpat bez pagriešanas.
3.janvāris 2019, 21:15 | links
 
Domaataajs [03.01.19]: Nez kā pie jūras šodien realitātē izskatās pēc pūtiena? Somi stāsta, ka 2,5 - 3m viļņi krastā priekšpusdienā varētu būt bijuši. Pēc tam mazāki. Straume gar krastu.
Bet ķiploku jāmāk sagriezt, tas tiesa.
Eksperts ir un paliek eksperts, cepuri nost, ... :)

Nemaku pagriezt to bildi :D
3.janvāris 2019, 19:58 | links
 
Pohas tad mazākas...:)
3.janvāris 2019, 19:03 | links
 
Tonis [03.01.19]: Tas tiesa,no ķiploka sagriešanas metodes ir daudz kas atkarīgs.Es griežu zem 45 grādu leņķa,tieši pusnaktī,tad mērcēju baltvīnā,tas palīdz...
Anton pret ko palīdz?;)))
3.janvāris 2019, 18:43 | links
 
Tas tiesa,no ķiploka sagriešanas metodes ir daudz kas atkarīgs.Es griežu zem 45 grādu leņķa,tieši pusnaktī,tad mērcēju baltvīnā,tas palīdz...
3.janvāris 2019, 17:33 | links
 
Nez kā pie jūras šodien realitātē izskatās pēc pūtiena? Somi stāsta, ka 2,5 - 3m viļņi krastā priekšpusdienā varētu būt bijuši. Pēc tam mazāki. Straume gar krastu.
Bet ķiploku jāmāk sagriezt, tas tiesa.
Eksperts ir un paliek eksperts, cepuri nost, ... :)
3.janvāris 2019, 16:59 | links
 
eksperts [03.01.19]: Tikko no jūras no 12-16 lomā 4.5 kg posmā Ventspils - Jūrkalne. Izteikti ņēma uz vertikāli sagrieztā ķiploku marinādē noturētas brekšu filejas gabaliņiem.
Spriezot peec tavas IP adreses kur aptuveni atrodies - nu nekaadi tu nevareeji liidz 16 buut pie juuras :D
3.janvāris 2019, 16:29 | links
 
Re kā, eksperti saka, ka ir pat nozīme tam, kādā virzienā ķiploku marinādei griež.
A jūs te - vārītā, svaigā, vārītā garnele :D
3.janvāris 2019, 16:26 | links
 
Tikko no jūras no 12-16 lomā 4.5 kg posmā Ventspils - Jūrkalne. Izteikti ņēma uz vertikāli sagrieztā ķiploku marinādē noturētas brekšu filejas gabaliņiem.
3.janvāris 2019, 16:12 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager