Vienos Jūrkalnes mačos mēra vēdzele tika noķerta.Pirms gadiem 20,kad uz Kolkas cehu tika vesta nešķirotā brēča no Liepājas puses,varēja atrast mazus vēdzelēnus.Normālie eksemplāri tika pašiem zvejniekiem.Ķiploks vispirms pareizi jāizaudzē.Ķīnas brīnums no supermarketa nederēs.Varbūt Domātājs,kurš cik zinu nodarbojas ar lauksaimniecību,var pa draudzībai pa lēto piespēlēt kvalitatīvu vietējo mantu.Jūra nomierināsies,jāņem rokā uv lukturis.
leonids, 4.janvāris 2019, 11:55
Sveiks Leonīd,
Nezinu cik lielu iespaidu atstāj uz pleksti Ķīnas vai mūsu ķiploki, bet skaidrs mums visiem, ka latvijas ķiploks garšā un smaržā ir kolorītāks ar spēcīgu izteiktāku garšu, tādēļ jūrai noteikti piemērotāks. Priekš saldūdens zivīm, it sevišķi vasarā, esmu piesardzīgāks ar spēcīgiem aromātiem, tādēļ uzskatu, ka ķīnietis mannā bumbiņās, klimpās un citās piedevās ir ieteicamāks. Kaut gan teikšu, ka tā smarža ķīnietim gan vairs nav tā klasiskā ķiploku smarža. Mūsu stipro ķiploku tad es pielietoju kombinācijā ar dillēm. Brekši tad nesūdzās. Es nelietoju ķīmisko atraktoru. Vienreiz ar to aplēju putuplasta bumbiņas. Tās sakusa viendabīgā plastmasas massā, šausmas. Ar anīsa atraktoru tas pats. Super laba ir Krievijā ražotā dabīgā anīsa eļļa. 10 ml. maksā 2,65 eiro, trīsstura papīra kārbiņā. Melš, ka esot kaut kur redzēta arī Krievijā ražotā ķiploku dabīgā eļļa. Tas būtu best....Padodat ziņu, ja kāds kaut kur ir redzējis dabīgo ķiploku eļļu. Pats neesmu mēģinājis taisīt.