Babītes ezers

Ieteicamākie mānekļi, cope un ap to Babītes ezerā!
Kur tie 100 braucēji šodienas?!
Vai tikai viens ir ķēris zivi no tiem, kas visu nedēļu te ļerkšķēja?!
7.septembris 2019, 21:06 | links
 
Kā jau vinmēr - forša atskaite un baudāmas bildes! Pa pirmo!
Pats rīt izmēģināšu veiksmi;)
7.septembris 2019, 17:46 | links
 
Trešdien sāku meklēt labo cilvēku, kurš varētu mani aizvizināt līdz Babītes ezeram, jo dikti jau gribējās izvingroties ar airiem un pačolēt saullēktu :D Pāris cilvēki bija gatavi sniegt palīdzības roku uz piektdienas rītu. Nu ko, ceturtdien izguļos un piektdien, pozitīvu emociju vadīts un enerģijas pārpildīts, pateicoties Copeslietu foruma dalībnieka "Dairis333" labajai sirdij, rīta agrumā esmu labi pazīstamā ezera krastā. Šoreiz es vairāk gida lomā, Dairis pilotē transportlīdzekli. Pirmajā pieturvietā ar pirmo metienu es tieku pie strīpainā palaidņa. Māņticīgajiem copmaņiem tā nav laba zīme, bet man tieši pretēji - tas nozīmē, ka galīgi zema plēsēju aktivitāte jau noteikti nebūs. Pēc neilga laika, pārbraucot uz nākamo punktu, manu asaru kātiņu sāk stingri purināt kaut kas jūtami lielāks. Izrādās mēra līdaka vēlējās nočiept man kārtējo asariem paredzēto rotiņu, bet šoreiz es, piesardzības un skopuma vadīts, piesēju fleksonīta pavadu. Minūtes 10 sanāca pamocīties, jo palaidne iemuka zālēs un nevēlējās nākt ārā. Turpinājumā, mums par prieku, uzpūta nedaudz stiprāks vējiņš un periodiski sauli aizsedza tumši gubu mākoņi. Es sapratu, ka nu ir laiks likt malā smalko kātu un ķerties pie nopietnāka agregāta. Rezultātā tika piemānītas vēl divas smukas zaļsvārces + krietns daudzums nerealizētu copju. Kopumā vakar izmānīju 6 līdakas, no kurām 3 mēra (57; 74, 78 cm) un kaudzīti asaru, no kuriem 2 smukākos paņēmu līdzbraukšanai. Līdakas ņemt neplānojām, bet viena no smukulēm dikti nu izsalkusi bija, rezultātā nekas cits neatlika, kā sastādīt tusnīgajiem asariem kompāniju. Pārinieks arī neturēja rokas klēpī salicis - tika pie vairākām līdakām (1 mēra) un asariem. Vēlreiz pateicos atsaucīgajam ceļabiedram par izpalīdzību un patīkamu laika pavadīšanu, nodarbojoties ar aizrautīgo hobiju! :)

P.S. Šodien Babītē kopā ar kolēģi Gintu, piedalījāmies nelielās makšķerēšanas sacensībās. Kā jau to varēja nojaust, šādos laika apstākļos nebūs viegli, tomēr 24 komandu kopvērtējumā, ja nemaldos, ieņēmām 4. vietu (līdz goda pjedestālam pietrūka 200-gramīga asarīša. Nav slikti, ir jūtams progress, jo sacensībās mūsu duetam parasti ir gājis nu galīgi brrrrrrrrrrrrrrr :)))))))










7.septembris 2019, 15:43 | links
 
Baigi švaki. 2 mēras līdaciņas.
7.septembris 2019, 13:17 | links
 
Un kā ar zivīm?
7.septembris 2019, 11:56 | links
 
Vakar lasīju par tiem, kas nobrauc tuvu garām un es īsti neatceros kad tā gadījies.
Šodien laižos ar parašūtu un protams atradās idioti kas 15m priekšā grasās braukt. Kad teicu, lai brauc apkārt, noburkšķēja un gar ausīm. Kad iemetu jerku pie laivas tad iekomentēja, ka es duraks...
Perfekts paraugs vakardienas tēmai :D
7.septembris 2019, 11:36 | links
 
Par vakardienas copi.
Nebija plānots turp doties bet redzot ka līmenis kāpj ik pa minūtei,tad ar copes biedru dodamies turp.
Iesākums ne visai labs.pirmaja metiena asarens.pec stundas divreiz sapinas aukla uz nelabosanu.nometot kātu un pārejot pie līdakām ilgi nav jāgaida kad 2,6kg laivā.turpat blakus , iespējams lielaka,līdz laivai tomēr negrib atnākt zivtiņa.turpinot strādāt tiekam vēl pie kāda zemmera un kādam mazajam asaritim

Kopumā 2,6kg lidaks.
Kādi 10zemmeri,no kuriem divi varētu būt mērā.kadas 5tuksas copes.
Un kolēģim uz māju kadi 10asarisi 150-300
7.septembris 2019, 09:24 | links
 
skutans [25m]: Ticībai jābūt:) ,ja 15min 3zaļie un šitāds uzsēžās, tiesa , todien ēda...j@Jātic nevis māneklim, bet tam, ka vari izvilkt :)

Bet nesapratu. Tu uz lielākiem jau pārgāji.
Visu laiku šķita, ka redzēšu no Tevis kādu metru uz mazo mānekli :D

Abavnieks, 6.septembris 2019, 23:40


Apnīk jau..., teikšu tā, uz metru neiespringstu, dabūtu, ja mērķtiecīgi darbotos arī ar esošo 13-18cm arsenālu, bet, par garlaicīgu šāda nodarbe. Uz rudens pusi uzlieku kādu garāku vizbuli, bet uz pusi mazāku kā trofeju medniekiem:)
7.septembris 2019, 00:04 | links
 
skutans [06.09.19]: Ticībai jābūt:) ,ja 15min 3zaļie un šitāds uzsēžās, tiesa , todien ēda...j@
Jātic nevis māneklim, bet tam, ka vari izvilkt :)

Bet nesapratu. Tu uz lielākiem jau pārgāji.
Visu laiku šķita, ka redzēšu no Tevis kādu metru uz mazo mānekli :D
6.septembris 2019, 23:40 | links
 
Teikšu tieši, bez Babes sadaļas daiļrunas un mīlestības runām, šķiet garlaicīgi, ja uz vienu ķerās. Pirmā doma ir - kādēļ lai neķertos uz ko citu, uz to, ko citreiz nav. Lai nākamajā reizē jau būtu vairāk "uz ko ķerās".

Katram savs!
6.septembris 2019, 23:38 | links
 

Ticībai jābūt:) ,ja 15min 3zaļie un šitāds uzsēžās, tiesa , todien ēda...
6.septembris 2019, 23:30 | links
 
Ideals rezultats isa laika perioda,vasara iet uz biegam,tumsa vakarpuse nak nemamot,ja labs maneklis- tikai jamo4i.
6.septembris 2019, 23:08 | links
 
Abavnieks [53m]: VilnisL [53m]: Šīvakara atskaite. Viss sākās ar to, ka tiku pie jauniem kātiem-uzreiz 2 gab.- viens asariem, viens līdakām un nācās tos braukt testēt. Copēju no 18:00-20:30, tumsa tad nāca virsū. Dūšeļos biju vienīgais copmanis-nevienu nesastapu. Līmenis pēc ļoti ilgiem laikiem ir vnk neticami augsts-ar rotiņu zāles nav praktiski nekur. Vējš bija pastiprs un zivis diezgan aktīvas. Zaļie puņķi ir sapūsti tādos apgabalos un pa virsu praktiski nepeld. Tālu no bāzes netiku-turpat vien grozījos. Rezultātā 2 līdakas 60cm, asari kādi 20. Pirmo reizi noķēru līdaku uz asarīša-vilku nelielu asarīti uz Vjunova 2. izmēra rotiņa, te pēkšņi grābiens un 60cm zaļais galā. Izmantoti tika tikai 2 mānekļi-Vjunova rots uz asaru kātiņa un Evergreen Combat Crank replika uz līdaku kāta.Nav slikti.

Bet kā var visu copi nomaukt ar diviem mānekļiem???es visu copes laiku babītē tikai ar vienu mānekli un rezultāts vienmēr labs.

Gaigals27, 6.septembris 2019, 22:47

Es daru tieši tāpat, tiklīdz atrodu mānekli uz kura ir cope, tā necenšos vairs to mainīt, jo tai maiņai jēgu neredzu.
Ja esmu aizbraucis uz ūdens tāpat, izklaidei, bez vajadzības, vai gribas zivi noķert - uz testēšanu vien,tad cita lieta. Var izmēģināt kaut vai visu arsenālu.
6.septembris 2019, 22:59 | links
 
Abavnieks [06.09.19]: VilnisL [53m]: Šīvakara atskaite. Viss sākās ar to, ka tiku pie jauniem kātiem-uzreiz 2 gab.- viens asariem, viens līdakām un nācās tos braukt testēt. Copēju no 18:00-20:30, tumsa tad nāca virsū. Dūšeļos biju vienīgais copmanis-nevienu nesastapu. Līmenis pēc ļoti ilgiem laikiem ir vnk neticami augsts-ar rotiņu zāles nav praktiski nekur. Vējš bija pastiprs un zivis diezgan aktīvas. Zaļie puņķi ir sapūsti tādos apgabalos un pa virsu praktiski nepeld. Tālu no bāzes netiku-turpat vien grozījos. Rezultātā 2 līdakas 60cm, asari kādi 20. Pirmo reizi noķēru līdaku uz asarīša-vilku nelielu asarīti uz Vjunova 2. izmēra rotiņa, te pēkšņi grābiens un 60cm zaļais galā. Izmantoti tika tikai 2 mānekļi-Vjunova rots uz asaru kātiņa un Evergreen Combat Crank replika uz līdaku kāta.Nav slikti.

Bet kā var visu copi nomaukt ar diviem mānekļiem???
es visu copes laiku babītē tikai ar vienu mānekli un rezultāts vienmēr labs.
6.septembris 2019, 22:47 | links
 
VilnisL [50m]: Šīvakara atskaite. Viss sākās ar to, ka tiku pie jauniem kātiem-uzreiz 2 gab.- viens asariem, viens līdakām un nācās tos braukt testēt. Copēju no 18:00-20:30, tumsa tad nāca virsū. Dūšeļos biju vienīgais copmanis-nevienu nesastapu. Līmenis pēc ļoti ilgiem laikiem ir vnk neticami augsts-ar rotiņu zāles nav praktiski nekur. Vējš bija pastiprs un zivis diezgan aktīvas. Zaļie puņķi ir sapūsti tādos apgabalos un pa virsu praktiski nepeld. Tālu no bāzes netiku-turpat vien grozījos. Rezultātā 2 līdakas 60cm, asari kādi 20. Pirmo reizi noķēru līdaku uz asarīša-vilku nelielu asarīti uz Vjunova 2. izmēra rotiņa, te pēkšņi grābiens un 60cm zaļais galā. Izmantoti tika tikai 2 mānekļi-Vjunova rots uz asaru kātiņa un Evergreen Combat Crank replika uz līdaku kāta.Nav slikti.

Bet kā var visu copi nomaukt ar diviem mānekļiem???

Abavnieks, 6.septembris 2019, 22:02

Vot, interesanti! Nesapratu, kāda jēga mainīt mānekli, ja ņem? Atrast uz kuru neņem un mētāt pa tukšo, vai kā?
6.septembris 2019, 22:46 | links
 
VilnisL [06.09.19]: Easy. Mānekļiem ir jātic. Šie divi pēdējā laikā man ir topā. To krenku ņem gan līdakas, gan normāla izmēra asari.
Nu es ne tā to domāju. Ja ņem, tas ir forši.
6.septembris 2019, 22:32 | links
 

Easy. Mānekļiem ir jātic. Šie divi pēdējā laikā man ir topā. To krenku ņem gan līdakas, gan normāla izmēra asari.
6.septembris 2019, 22:10 | links
 
VilnisL [06.09.19]: Šīvakara atskaite. Viss sākās ar to, ka tiku pie jauniem kātiem-uzreiz 2 gab.- viens asariem, viens līdakām un nācās tos braukt testēt. Copēju no 18:00-20:30, tumsa tad nāca virsū. Dūšeļos biju vienīgais copmanis-nevienu nesastapu. Līmenis pēc ļoti ilgiem laikiem ir vnk neticami augsts-ar rotiņu zāles nav praktiski nekur. Vējš bija pastiprs un zivis diezgan aktīvas. Zaļie puņķi ir sapūsti tādos apgabalos un pa virsu praktiski nepeld. Tālu no bāzes netiku-turpat vien grozījos. Rezultātā 2 līdakas 60cm, asari kādi 20. Pirmo reizi noķēru līdaku uz asarīša-vilku nelielu asarīti uz Vjunova 2. izmēra rotiņa, te pēkšņi grābiens un 60cm zaļais galā. Izmantoti tika tikai 2 mānekļi-Vjunova rots uz asaru kātiņa un Evergreen Combat Crank replika uz līdaku kāta.
Nav slikti.

Bet kā var visu copi nomaukt ar diviem mānekļiem???
6.septembris 2019, 22:02 | links
 
VilnisL [06.09.19]: Šīvakara atskaite. Viss sākās ar to, ka tiku pie jauniem kātiem-uzreiz 2 gab.- viens asariem, viens līdakām un nācās tos braukt testēt. Copēju no 18:00-20:30, tumsa tad nāca virsū. Dūšeļos biju vienīgais copmanis-nevienu nesastapu. Līmenis pēc ļoti ilgiem laikiem ir vnk neticami augsts-ar rotiņu zāles nav praktiski nekur. Vējš bija pastiprs un zivis diezgan aktīvas. Zaļie puņķi ir sapūsti tādos apgabalos un pa virsu praktiski nepeld. Tālu no bāzes netiku-turpat vien grozījos. Rezultātā 2 līdakas 60cm, asari kādi 20. Pirmo reizi noķēru līdaku uz asarīša-vilku nelielu asarīti uz Vjunova 2. izmēra rotiņa, te pēkšņi grābiens un 60cm zaļais galā. Izmantoti tika tikai 2 mānekļi-Vjunova rots uz asaru kātiņa un Evergreen Combat Crank replika uz līdaku kāta.
Nav slikti.

Bet kā var visu copi nomaukt ar diviem mānekļiem???
6.septembris 2019, 22:02 | links
 

Šīvakara atskaite. Viss sākās ar to, ka tiku pie jauniem kātiem-uzreiz 2 gab.- viens asariem, viens līdakām un nācās tos braukt testēt. Copēju no 18:00-20:30, tumsa tad nāca virsū. Dūšeļos biju vienīgais copmanis-nevienu nesastapu. Līmenis pēc ļoti ilgiem laikiem ir vnk neticami augsts-ar rotiņu zāles nav praktiski nekur. Vējš bija pastiprs un zivis diezgan aktīvas. Zaļie puņķi ir sapūsti tādos apgabalos un pa virsu praktiski nepeld. Tālu no bāzes netiku-turpat vien grozījos. Rezultātā 2 līdakas 60cm, asari kādi 20. Pirmo reizi noķēru līdaku uz asarīša-vilku nelielu asarīti uz Vjunova 2. izmēra rotiņa, te pēkšņi grābiens un 60cm zaļais galā. Izmantoti tika tikai 2 mānekļi-Vjunova rots uz asaru kātiņa un Evergreen Combat Crank replika uz līdaku kāta.
6.septembris 2019, 21:51 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager