Makšķerēšana jūrā

Kūpināšanas process ir atkarīgs no tā kādām vajadzībām tu gribi sagatavot buti. Piem., ātrākai lietošanai (realizācijai), ja gribi, lai tā būtu pufīgāka, sāli tiešām var uzbērt arī pēc žāvēšanas. Jā butes ir daudz un gribi uzglabāt to ilgākam laikam, tad sālīt tomēr vajag pirms žavēšanas un žavēšanas procesu paildzināt. Proti veidot process, ko varētu nosaukt par vidusceļu starp auksto un karsto kūpināšanu. Man patreiz vēl saglabājusies ideālā stavoklī žāvēta bute no iepriekšējas copes reizes, vairāk kā 1,5 nedēļu atpakaļ. Man kūpināšanas process sastāda aptuveni 2,5 - 3 st. Milzīga nozīme ir malkai kāda tiek izmantota. Tā ir patiesi marināde. Mani paziņas parasti jautā, vai es marinēju pirms žāvēšanas zivi. :),:). Ja izvēlas pareizo (atbilstošu) koku sugu salikumu, tad bez garšvielām, izņemot, sāli var pat iztikt. Manuprāt, butei noteikti nav nepieciešamas nekādas garšvielas. Tai ir unikāla garša un to nedrīkst sabojāt. Ļoti svarīga ir kūpinātavas konstrukcija un lielums, tādēļ viena rerepte kūpināšanas procesā visiem nekad nederēs. Katram saimniekam būs savas prasības pret kūpiņu un , tādēļ īpaši iesācējiem "jāpiešauj roka" pie savas kūpinātavas iespējam un specifikas, lai sasniegtu nepieciešamo rezultātu. Lai izdodas smeķīga delikatese.....
19.novembris 2019, 21:15 | links
 
airi2 [19.11.19]: Cik kūpinātavas tik viedokļi, katrs pie savas kūpinātavas pēc 5 reizes piešaujas un tad ne vienmēr sanāk kā vajag, jo vējš ne tas, mitrums un tā tālāk, vajag tikai rakt un būs ok...
Juu, pilnīgi Tev piekrītu! Jārok un tad jau būs! :)
19.novembris 2019, 21:07 | links
 
Cik kūpinātavas tik viedokļi, katrs pie savas kūpinātavas pēc 5 reizes piešaujas un tad ne vienmēr sanāk kā vajag, jo vējš ne tas, mitrums un tā tālāk, vajag tikai rakt un būs ok...
19.novembris 2019, 20:54 | links
 
Roberts89 [19.11.19]: Tāpēc tas nav Ziemeļu, bet leišu mols.
Nesatraukājies, šie nu jau sastopami pa visu pieprasītajām. 2 nedēļas atpakaļ kauna šiem nebija no Pāvilostas mola paša gala maukt. Viens sēdēja tieši zem vārtu gaismas uz paaugstinājuma, otrs tikai nokabināja un mainīja ēsmu, trešais kaut ko tirinājās skraidot gar visiem pārējiem kātiem.
19.novembris 2019, 20:46 | links
 
edzuss2 [19.11.19]: Tev jau tad rūpnieciskā kūpināšana :D
Ai tak beidz... :)) ar makšķeri un rūpnieciskā??? Tie kas saunragā un mazirbe huja...i ar tikliem bez licenzem un lieguma laika, tur iebildumu nevienam nav un par bimziem ar neviens nesauc, te vienreiz dzīvē trāpi uz eldarado un uzteiz bomzis un rupnieciskais! Saprotu Edzuss ka tas ir prikols, bet nu... Zb
19.novembris 2019, 20:26 | links
 
Cope,,pēc apžāvēšanas,never ciet hermētiski,atstāj spraugu.Kurināmo pēc aizvēršanas pieliec pa pagalītei.Dari nesteidzoties,sanāks labi.Noslēdz savu kuriņu cikla otrajā pusē.Viegli ir dot padomus,jārāda praksē.Es pēdējos gados lieku tikai guļus,sāli uzberu kad ir noņemts no restes.20min cikls gatavs,sanāk karsts un pufīgs.Būdā cikls ilgst līdz 8st.Tur karstais nesanāk.
19.novembris 2019, 20:24 | links
 
Tev jau tad rūpnieciskā kūpināšana :D
19.novembris 2019, 19:51 | links
 
cope71 [19.11.19]: Droši vien, ka divas stundas vis maz jāapžāvē. Stundu esmu žāvējis, vairak gan ne. Šķiet jau ka ir apvilkusies un sāku pielikt malciņu un ne kā. Krīt. Pirmajā reizē kad buti kūpinaju, man puse sakrita zemē, kamēr pamaniju. Tag jau pēdējās reizes lieku guļus un ne kadu kreņķu.
Nu jā, bet cik tu vari salikt guļus? Mums te ap 200 butēm janokupina, viena piegājienā 60 butes sadūrām, liekas ka never ending story, pēc 4h tik apžuva, tagad jau viss smuki brūns un drīz jau liksim otru tūri iekšā!
19.novembris 2019, 19:17 | links
 
cope71 [19.11.19]: keners [17:41]: Bomāru alga...Tu viņas kūpini caurdurot, cik redzu!? Viņas Tev zemē nekrīt? Esmu vairākas reizes tā kūpinājis un vienmer kāda nokrīt, sevišķi lielākās. Beigās esmu šo atmetis un butes ar kūpinu liekot guļus uz plauktiem. Esmu mēģinājis viņas vējot, apžāvēt, ļoti zemā temperatūrā sākumā kūpināt, bet ne kā. Ar reņģi un bullīti kaut kā esmu ticis skaidrībā, bet ar buti ne kā.
Ar buti tāpat, kā ar reņģi. Jāapžāvē ar pacietību sausu pie pavērtām durvīm, pēc tam nekrīt.
19.novembris 2019, 19:12 | links
 
Droši vien, ka divas stundas vis maz jāapžāvē. Stundu esmu žāvējis, vairak gan ne. Šķiet jau ka ir apvilkusies un sāku pielikt malciņu un ne kā. Krīt. Pirmajā reizē kad buti kūpinaju, man puse sakrita zemē, kamēr pamaniju. Tag jau pēdējās reizes lieku guļus un ne kadu kreņķu.
19.novembris 2019, 19:11 | links
 
Nekad dzīvē neesmu ēdis buti žāvētu ar ķiplokiem....Un pats to neesmu darījis.
19.novembris 2019, 19:07 | links
 
cope71 [19.11.19]: keners [17:41]: Bomāru alga...Tu viņas kūpini caurdurot, cik redzu!? Viņas Tev zemē nekrīt? Esmu vairākas reizes tā kūpinājis un vienmer kāda nokrīt, sevišķi lielākās. Beigās esmu šo atmetis un butes ar kūpinu liekot guļus uz plauktiem. Esmu mēģinājis viņas vējot, apžāvēt, ļoti zemā temperatūrā sākumā kūpināt, bet ne kā. Ar reņģi un bullīti kaut kā esmu ticis skaidrībā, bet ar buti ne kā.
Mocamies jau 4h bez vāka mēģinām apžāvēt, laikam par daudz salikām , nefiga nežūst! Esmu amatieris šajā jomā! Nebūšu īstais padomu devējs!
19.novembris 2019, 19:00 | links
 
Manuprāt, cik cilvēku tik viedokļi. Arī es kūpinu guļus, bet ar visām galvām. Izgriežu nelielu caurumu augšpusē, lai dabūtu iekšas ārā un viss. Lai kūpinot visi gardie tauki paliek zivī nevis iztek vai notek. Sāls, ķiploks un zivs sanāk garšīga.
19.novembris 2019, 18:53 | links
 
leonids [19.11.19]: Cope,cik ilgi apžāvē?Vairāk par stundu vajadzētu.Ātrajā kūpiņā bez apžāvēšanas,tad guļus.
Es pateiktu divas. Ir ar aplauzies...
19.novembris 2019, 18:50 | links
 
Cope,cik ilgi apžāvē?Vairāk par stundu vajadzētu.Ātrajā kūpiņā bez apžāvēšanas,tad guļus.
19.novembris 2019, 18:43 | links
 
keners [19.11.19]: Bomāru alga...
Tu viņas kūpini caurdurot, cik redzu!? Viņas Tev zemē nekrīt? Esmu vairākas reizes tā kūpinājis un vienmer kāda nokrīt, sevišķi lielākās. Beigās esmu šo atmetis un butes ar kūpinu liekot guļus uz plauktiem. Esmu mēģinājis viņas vējot, apžāvēt, ļoti zemā temperatūrā sākumā kūpināt, bet ne kā. Ar reņģi un bullīti kaut kā esmu ticis skaidrībā, bet ar buti ne kā.
19.novembris 2019, 18:27 | links
 
Šodien no 12.oo līdz 17.oo Jūrkalnē laba cope.Ņēma nepārtraukti.Izmērs dažāds, tāpēc daudz plaukstiņu atlaistas atpakaļ. Uz tumsiņu nedaudz pieklusa cope.Mājās atbrauca 6,5 kg smuka izmēra butes
19.novembris 2019, 18:20 | links
 
Jozis2 [11:40]: Paskat vien!
Liepājā viens no mola tik aizrautīgi copējis, ka lecis pat pakaļ zivij.
Paldies Dievam un glābējiem, ka sveikā izdevies tikt atpakaļ uz sauszemes.
Vai nav kāds no jūsu korišiem?Izkāpjot no mašīnas pie mola un sākot pārģērbties, pie mums pieslīdēja lietuviešu bariņš, kur vīrs malkojot absolūtu priecīgi paziņoja, ka šodien dzimšanas diena, bet vakar otrā dz/d bijusi, jo sanācis “nirnutj” no paša gala. Tā ar glābējiem ticis krastā, bet 200e nācies samaksāt par peldi Lv.
Tāpēc tas nav Ziemeļu, bet leišu mols.

Roberts89, 19.novembris 2019, 17:56

Ja garšo cepums, tad nav brīmums ka tā arī notiek. Ja labi beidzas - vismaz zināma jautrība un pārmaiņa par ko parunāt.
19.novembris 2019, 18:04 | links
 
Jozis2 [19.11.19]: Paskat vien!
Liepājā viens no mola tik aizrautīgi copējis, ka lecis pat pakaļ zivij.
Paldies Dievam un glābējiem, ka sveikā izdevies tikt atpakaļ uz sauszemes.
Vai nav kāds no jūsu korišiem?
Izkāpjot no mašīnas pie mola un sākot pārģērbties, pie mums pieslīdēja lietuviešu bariņš, kur vīrs malkojot absolūtu priecīgi paziņoja, ka šodien dzimšanas diena, bet vakar otrā dz/d bijusi, jo sanācis “nirnutj” no paša gala. Tā ar glābējiem ticis krastā, bet 200e nācies samaksāt par peldi Lv.
Tāpēc tas nav Ziemeļu, bet leišu mols.
19.novembris 2019, 17:56 | links
 

Bomāru alga...
19.novembris 2019, 17:41 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager