Gaļu medījuma 120 min 120-125 grādos.Papildus manometram lietoju termometru,tā tomēr drošāk.
Andris64, 26.novembris 2019, 17:51
120min 120-125grādos nav pa traku! tā gaļa ir ēdama(nav deguma garša)??
28.novembris 2019, 08:56 | links
Gaļu medījuma 120 min 120-125 grādos.Papildus manometram lietoju termometru,tā tomēr drošāk.
Andris64, 26.novembris 2019, 17:51
Kur var meklēt autoklāvu?
egilss, 27.novembris 2019, 22:50
Kur var meklēt autoklāvu?
egilss, 27.novembris 2019, 22:50
Kur var meklēt autoklāvu?
egilss, 27.novembris 2019, 22:50
Andris64 [26.11.19]: Botulas iet bojā 117 '.Bet lieta tāda ka 120' grādi ir autoklāvā ,konservu iekšējā temperatūra būs mazāka.Tāpēc man liekas ka ar pusstundu būs par maz.Kaut gan lasīju ka 95% procentu botulu sporu iet bojā jau 105'.Es zivis turu 70-80 min 120'.Gaļu medījuma 120 min 120-125 grādos.Papildus manometram lietoju termometru,tā tomēr drošāk.nu mums mediķos tā mācīja
bums [24.11.19]: Praktiski visus gaļas konservus taisu jau entos gadus spiedkatā/bez spiedkatla neriskēju/Temperatūra 120-125 grādi 40 min to var dabūt pie 3-3,5 atm spiediena Neviens butulisms to nevar izturētviss pareizi. pēc 30 min/120 grādos botulisma tur vairs nav
ivim nedaudz mazā 110-115 un tas jau tiek sasniegts pie 2-2,5 atm Lieta tāda ka temperatūra spiedkatlā saglabājas vismaz 3-4 stundas Vēl viena niasnse par zarazas esmību konservā paziņos pats konservs Bundža būs nedaudz uzpūtusies un vāciņš staigās Tas liecina ,ka tur kaut kādi procesi ir sākušies
arnox61 [24.11.19]: Gundar, vai tad tas ka Bums te vēl kaut ko raksta ,Tev neko neizsaka?Normāls adekvāts jautājums no Gundara puses, manuprāt.
bums [20.11.19]: Uzpumpē līdz 0.5 atm uzsildi līdz 2,5 atmosfērām tas būs 115*C - 20 min noturi un slēdz āra Atstāj līdz otram rītam lai atdziest -atdziestot process turpinās ,bet lēni .Gaļai šie parametri būs nedaudz niknākiBet kā tad ar botulisma varbūtību! Šī T jau ir pa mazu priekš iznīcināšanas??!