Makšķerēšana jūrā

Liepenē, kas pazaudējuši kātus, var griezties pie kempinga īpašnieces, viņai ir atrasto mantu kolekcija. Tā viņa man teica gadus 6 atpakaļ. :).
22.novembris 2020, 11:45 | links
 
Smadzenes viegli ieslēgt pie monitora, bet dabā štelle ir savādāka. Lietoju trīs veida paštaisītos turētājus ; leņķa (alumīnija), trubas (kanalizācijas), stieņa(armatūras). Mašīnā iemetu parasti diva veida, tādēļ, ka nezinu kurā vietā meteo (straume, zāles) apstākļu dēļ, galamērķis izrādīsies smilšainā vai akmeņainā pludmale. Man turētaji ir 1.20 m gari (cīņai ar zālēm), makšķeres 5 m garas (tālmetienam). Turētaja un kāta kopējais augstums līdz 6 m. Ja uznāk biezais zāļu plankums, tad ņemot vērā auklas leņķi pret krastu un makšķeres svaru, trubas un leņķi tiek gāzti gar zemi, bet armatūras pat saliektas, nemaz nerunājot par copi uz saliņas (ūdenī). Atliek kātu piesiet striķī pie turētāja pamatnes..... :).
22.novembris 2020, 11:35 | links
 
Jey [21.11.20]: Žēl sagraut ekspektācijas, bet viss notika ļoti vienkārši - tumsā, plastmasas truba un vēl divi jaunbiedri, kam jāpalīdz piesiet sistēmas. Pāris minūšu prombūtne un nav ne trubas ne kāta :)

Cepumi pa nullēm - biju pie stūres :)
Nu tagad viss saprotami. Cik zinu, jūra parasti nepatur sevī šos loriņus, gan jau ,, izspļaus,, vienīgi kādā paskatā un kondīcijā tas būs. Tā, ka vieglāk norakstīt ,, zaudējumos,, un iet uz bodi pēc jauna. :)
22.novembris 2020, 10:49 | links
 
Sveiki vīri ! Iemetat kādu bildi uz kā tās jūras sistēmas foršāk uztīt pēc copes. Vis kaut ko esu mēģinājis...vienalga bardaks
22.novembris 2020, 10:41 | links
 
seedoo [21.11.20]: leonids [Vakar]: Uzskatu sevi par nopietnu copmani.Kātus neesmu pakāsis,glābis gan.Turētāji nopietni,metāla.Atteicos no ,,ņeržas,,tas materiāls netur mīkstu liedagu.Šovakar pārcēlos augstāk liedagā reizes 3,ūdens nāk virsū.No 21 butes paņēmu 8 gab,pārējās bērnudārzs.Blakus copmaņi meta spainī visas asakas.Līča pusē ir uz šo brīdi starp kokiem tikai pāris vietas kur copēt.Netaisos izvērst biznesu.Nu redz...arī turekļiem smadzenes vajadzīgas;)
Un ne tikai smadzenes, bet arī pieredzi. Kā Leonīds raksta, tad nopietns copmanis kātu nepazaudēs jo būs un ir izkodis kādam jābūt turētājam lai kāti turētos un tos nepazaudētu. Bet tie, kam ar praktisko pieredzi jūras copē vai domāšanu tā švakāk, tie arī glābj vai pat zaudē savus kātus un pat vairākas reizes.
22.novembris 2020, 10:00 | links
 
leonids [21.11.20]: Uzskatu sevi par nopietnu copmani.Kātus neesmu pakāsis,glābis gan.Turētāji nopietni,metāla.Atteicos no ,,ņeržas,,tas materiāls netur mīkstu liedagu.Šovakar pārcēlos augstāk liedagā reizes 3,ūdens nāk virsū.No 21 butes paņēmu 8 gab,pārējās bērnudārzs.Blakus copmaņi meta spainī visas asakas.Līča pusē ir uz šo brīdi starp kokiem tikai pāris vietas kur copēt.Netaisos izvērst biznesu.
Nu redz...arī turekļiem smadzenes vajadzīgas;)
21.novembris 2020, 22:37 | links
 
Uzskatu sevi par nopietnu copmani.Kātus neesmu pakāsis,glābis gan.Turētāji nopietni,metāla.Atteicos no ,,ņeržas,,tas materiāls netur mīkstu liedagu.Šovakar pārcēlos augstāk liedagā reizes 3,ūdens nāk virsū.No 21 butes paņēmu 8 gab,pārējās bērnudārzs.Blakus copmaņi meta spainī visas asakas.Līča pusē ir uz šo brīdi starp kokiem tikai pāris vietas kur copēt.Netaisos izvērst biznesu.
21.novembris 2020, 22:11 | links
 

Vakar starp Ventspili un Ovīšiem: vakarā mazas lapiņas, ap 22-23 dažas ņemamas. Vējš daudz maz piestāja ap 2.
Pirms 6 mazais bonuss- 1,6kg menca.
Mājās atbrauca cepjamās butes un bonuss
21.novembris 2020, 21:29 | links
 
Žēl sagraut ekspektācijas, bet viss notika ļoti vienkārši - tumsā, plastmasas truba un vēl divi jaunbiedri, kam jāpalīdz piesiet sistēmas. Pāris minūšu prombūtne un nav ne trubas ne kāta :)

Cepumi pa nullēm - biju pie stūres :)
21.novembris 2020, 21:16 | links
 
Vairākas reizes esmu glābis kātus. Jūrā gan ar zaudējumiem gadījies nopietni divas reizes. Pats toreiz zaudēju divus statīvus, bet pārinieks makšķeri. Nevarejam brist pakaļ, jo bija viļņi, un vižņi bija iespaidīgi. Otro reizi straume pēkšņi gar krastu nesa blīvu zāļu plankumu, kas vilka visu prom, kas pagadās. Līdz tam, zāļu vispār nebija. Vienu makšķeri paspēju izvilkt. Pārējām divām aptinu pītās auklas vairākas reizes ap rokām un turējos pretī, kamēr zaļā šļura norāva abas sistēmas. Šādos gadījumos viss notiek strauji, labi, ja acis paspēj pamirkšķināt, dažu sekunžu laikā. Tie, kas ir makšķerējuši Varkaļu kanālā zin, kas notiek, ja straume rudeņos lielā ātrumā nes no ezera puses lielās salas. Pārējos gadījumos makšķeres ir tikušas ieviktas ūdenī, bet sistēmas ar zāļu kūļiem izskalotas krastā. Brien, velc aiz auklas makšķeri krastā :). Viss process 10 min laikā.
21.novembris 2020, 20:46 | links
 
Ja ir parasta plastmasas truba, tad ir vienkārši pazaudēt. Īpaši vējainākā laikā. Ūdens var izskalot trubu, var smiltis padarīt viskozas,īpaši tuvāk Liepājai. Vējš var apgāzt kātu ar visu turētāju (trubu).
Zāle ļoti palīdz, pat rāmā laika var ievilkt jūrā.
Tāpēc trubu kāta turēšanai neizmantoju, arī tāpēc, ka daudzviet ir akmeņi, kas traucē to normāli iedzīt smiltīs.
21.novembris 2020, 19:58 | links
 
Gribētos tomēr zināt, kā var jūrā pakāst kātu? Variants cepumus pārēdies, vai milzu halibute ierauj? :))))

mana pieredze, ka ja ir vējš un viļņi, tad tumsā ir bijis, ka kātu nosit no žāklītes vai statīva- ja tā un uzreiz nepamana, tad samērā viegli viļņi aizvelk jūrā. Vienu reizi ir bijis, ka jau bija papeldējis bik nost no malas- metrus divus, bet vēl bija normāli noķerams.
Un - zāli nevajag aizmirst- tā ar var palīdzēt
21.novembris 2020, 19:26 | links
 
Jey [21.11.20]: Sveiki copmaņi,

Cerība protams maza, bet ja nu kādam godīgam cilvēkam Lužņu apvidū sanāk izmakšķerēt Feeder Concept kātu, tad labprāt gribētu to atgūt atpakaļ. Protams abpusēji izdevīgu atlīdzība no manis :)
Gribētos tomēr zināt, kā var jūrā pakāst kātu? Variants cepumus pārēdies, vai milzu halibute ierauj? :))))
21.novembris 2020, 19:22 | links
 
Sveiki copmaņi,

Cerība protams maza, bet ja nu kādam godīgam cilvēkam Lužņu apvidū sanāk izmakšķerēt Feeder Concept kātu, tad labprāt gribētu to atgūt atpakaļ. Protams abpusēji izdevīgu atlīdzība no manis :)
21.novembris 2020, 19:11 | links
 
Bez komentāriem!

L-upesLinis, 21.novembris 2020, 10:31


A tur bildē bedre ir? Es vienkārši pēc bildes nevaru pateikt. Nu tā, intereses pēc.
21.novembris 2020, 17:58 | links
 
Šodien no 7;30 - 12;30 nebija man ne bambusu, ne priežu sakņu, arī centraločkas un brekša nebija.
Ovīšos. Vēl kādus 15 makšķerniekus manīju savā redzeslaukā. Kad devos prom, tāpēc, ka palika pavēsi dēļ tā, ka vējš sāka pamazām uzpūst stiprāk, kāda puse jau bija nozuduši.
Varēju varbūt sēdēt arī pa nakti, varbūt būtu bijis interesanti, jo ūdens bija augstu, straumi vizuāli luktura gaismā nemanīju, bet vējš no jūras gan vilka pamatīgi caur drēbēm, tāpēc nogaidīju rītu.
Straume bija, zāles mazliet parādījās ap kādiem 11, bet 4. piramīda turēja bez kompleksiem. Šogad gan rekords jūrai dāvāto sistēmu ziņā. Daļēji dēl eksperimentiem.
Jūra skaista, ar zaļganu ūdeni, baltu vilni, izņēmums uz sēkļa un krasta bangā bija vāja kafija.
Jūra copes laikā atkāpās par kādiem metriem 10.
Nonstopa nebija, pa kādai nāca, bija dažāda izmēra un kondīcijas, bet superlielas vai supertreknas nebija. Uz mājām aizbrauca 9 gabalas. Ņi gusto, ņi pusto, tā teikt.
Bet bija labi.
Šķiet, ka supertreknās vēl šogad pie krasta varētu atnākt tikai tad, ja tur būs rijamais.
21.novembris 2020, 17:56 | links
 

Sveiciens jums no ziemeļiem!
21.novembris 2020, 16:43 | links
 
L-upesLinis [21.11.20]: Bez komentāriem!
Šoreiz saprāts guva virsroku pār vēlmi pēc kādas butes. Paliku mājās un upē mierīgi zaceni butei paķēru. :)
21.novembris 2020, 13:43 | links
 
Ja grib lielā vējā, lielos viļņos kopā ar zāli. Un kad met svins lai lido atpakaļ sejā, tad uz jūru var braukt. Tagad vismaz 5 dienas tur nav ko darīt.

Ezerkrasts, 21.novembris 2020, 11:31


Ir redzēti faķīri, kas met vētrā jūrā "jaungada eglīti" ar visiem neiespējamiem rotājumiem un prikormu lielo garneļu izmērā lielumā (4 - 5 āķi) kopā ar neplanējošo svinu, tad sistēma nokrīt turpat pie kājām. Laicīgi jāpalielina no tādiem intervāls, distance......:),:).
21.novembris 2020, 13:07 | links
 
Dēļ šī pūtiena svaigas zacenes nekur nebūs.

leonids, 20.novembris 2020, 21:36


Ja nav zacenes, tad sāc Mazjūru sadalīt sektoros un pārdot ieejas biļetes uz liedagu, savādāk darbs var sanākt sabiedriskajiem.....:),:) Visiem vietas nepietiks. Izskatās 6 - 8 dienas, ierēķinot zivs atgriešanās laiku pie krasta un vēl svaigas zacenes nozveju tai, lielākai daļai nāksies arī iztikt gan bez zacenes plekstei, gan pašam sev.
21.novembris 2020, 12:39 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager