Lādzēnu dīķi

Ar mikro kātiņu ir interesanti. Kad pirmoreiz zemmērs paņēma, vispār likās ka 3kg točna... :) Ja vēl kāds labs mērs paņem ir feini pavilkt.
15 cm ašuks skaitās "cope" :))))

daddy_j, 19.jūlijs 2023, 17:34
19.jūlijs 2023, 23:39 | links
 
15 cm ašuks skaitās "cope" :))))
19.jūlijs 2023, 17:34 | links
 
Baigi dažādi. Pagājušajā gadā aizvērās asari kreisās puses dīķī. Kad tur viņus ganīju, tur bija riktīgi lieli. Labajā pusē gar niedrēm. Ir atsevišķas vietas grāvjos, kur viņi arī ir, bet nu točkas negribas noliet :D Tās nāk ar strādāšanu.

Es copēju gan ar gumijām, gan ar bleķiem, gan vobleriem. Reizēm ir jocīgi - izmētā gumiju, nav nekā. Iemet 12cm vobleri un 15 cm ašuks uzlec :D
19.jūlijs 2023, 16:59 | links
 
Jautājums tiem
kuri biežāk brauc uz Lādzēniem assros. Pats esmu bijis tikai lidakās, un mazie šmurgulēni pat gadījušies nav. Kas strāda? Jig, vobleri, teich, rotiņi? Un kur jūs meklējiet viņus? Pa kanāliem? Sporta pēc varētu aizbraukt.
19.jūlijs 2023, 16:22 | links
 
Finišs. Pekles copes rezultāts - 16 asari, 7 līdakas. Nožmiedzu vienu asarīti. Viss pārējais peld tālāk. Totāla necope:))))
15.jūlijs 2023, 18:05 | links
 

Nē nu gadās arī kāda zivs pa laikam... Bet vispār var teikt ka tikai līdakas :)
15.jūlijs 2023, 17:05 | links
 

Zivis saulē izcepušās, neķeras. Copē tikai līdakas. Pusotrā stundā 3 zemmēri viens mērs
15.jūlijs 2023, 14:42 | links
 
Priekš Tevis līdaka nav zivs, bet traucēklis :D
Noteikti esi braucis pēc asariem ;)
15.jūlijs 2023, 14:22 | links
 

Nu konkrēti copes nebūs... Līdz šim nevienas zivs
15.jūlijs 2023, 14:18 | links
 

Šodien copes nebūs :)))
15.jūlijs 2023, 13:42 | links
 
Negribas moralizēt, bet cilvēki uz vienām un tām pašām lietām reaģē pilnīgi pretēji. Vieni iet apburto loku vai spirāli uz leju, citi uz augšu :D

A man ir interesanti. Šogad, atšķirībā no pagājušās sezonas labāk strādā cits māneklis. Vai nu pempiņi labāk iznārstojuši, vai kāds cits iemesls. Bet nu redzēs kā ies, līdz rudenim vēl laiciņš ir, varbūt vēl kas izšauj. Un ir viena lieta, kas nenormāli besī Lādzēnos - kad ir lēns vējš, tas vienmēr iegriezīsies ne no pareizās puses. Vot gribi piebraukt smukai vietiņai - vējš apmetas pretī. Noskaties citu, laidies klāt, un atkal vējš sāk pūst uz citu pusi. Pēdējā reizē tieši tā arī bija :DDD
13.jūlijs 2023, 13:32 | links
 
Nu jā.....tā interesanti, ka viens vai divi ļaužu iečiko, bet pārējie "sargā" ezeru! :)))))
Vispār jau diezgan smieklīgi, no malas skatoties, bet ko? Nu tad sargā!:)))))
13.jūlijs 2023, 12:02 | links
 
Biju pāris reizes ieskrējis. Pēdējo reizi otrdien. Absolūti nepareizā laikā, no plkst.9 līdz 14. Ja teiktu, ka baigi švakā cope, nepateiktu neko. Zivis bakstīja, piesita, koda astes un visādi citādi atrādījās, bet nekādu baigo ņēmienu nebija.

Tā kā plānā nebija pildīt pārtikas programmu, mājās aizbrauca 3 asarīši ap 100 gramiem. Pārējie peld tālāk. No līdakām pirmdien bija pāris zemmēri un viens mēriņš. Absolūti neloģiskā vietā uz neloģiska mānekļa. Visas līdaciņas peld tālāk.

Ņemot vērā, ka pārtikas programma nebija plānā, pārbaudīju tikai pāris zināmas vietas. Visu pārējo laiku veltīju jaunu vietu meklējumiem un pārbaudot iepriekšējos gados apklusušās vietas. Vienu noteikti kādu laiku regulāri pārbaudīšu, bet divās citās esot tuvumā pamēģināšu pastrādāt labākos laikapstākļos. Viss pārējais bija mānekļu mētāšana uz bobeni, kas pārsteidzošā kārtā deva vairākus asarus, bet tā kā citi tajā vietā vairs nepieteicās, pārbaudāmo vietu sarakstā šādas vietas neiekļuva. Strādāju gan ar silikonu, gan ar dzelžiem. Voblerus šoreiz nemaz neiemērcu.

Savukārt iepriekšējā reize bija aktīvs darbs pa asari, ar rezultātu un divām pannām cepamzivju. Lielākais asaris 250 gr. Kaut kā veidojas sajūta, ka lielākus asarus vasarās vairs nenogalināšu, bet laidīšu vaļā.

Katrā ziņā copēt vienmēr ir interesantāk, nekā necopēt.

Ne sasakas!
12.jūlijs 2023, 19:10 | links
 
Giino [20.jūn]: Labadiena! Pagājušo nedēļ zvana čoms un saka-vajadzētu saskrieties, parunāties utt...skaidra lieta, jābrauc uz copi, jo laivā sēžot, nekur nevar aizmukt un visu varēs izrunāt un aprunāt! Vārds pa vārdam-kur brauksim, ko ķersim, un vēl vesela kaudze ar dažāda rakstura sviestainiem jautājumiem!
Gala beigās nonākam pie secinājuma, ka šogad neesam bijuši Lādzēnos! Sarunāts-otrdien 5:00 tiekamies bāzē! Ātri saliekamies un laižam
Pirmās 15 min un divi zemmēri laivā...
Jau iepriekš sazinoties ar Eināru, noskaidrojam, ka asars ņem kārtīgi un ir meklējams tālajā galā...laižam tur..
Tātad-kopumā laivā bija 30 zivis, lielākās bija 2,4 līdaka un drusku pāri kilogramam asaris!
Asars bija liels un daudz, trāpījās arī pa kādam zirga zobam, un arī zemmēra līdakas...
Copējām no 5:30-11:10

Asars
20.jūnijs 2023, 13:32 | links
 
Labadiena! Pagājušo nedēļ zvana čoms un saka-vajadzētu saskrieties, parunāties utt...skaidra lieta, jābrauc uz copi, jo laivā sēžot, nekur nevar aizmukt un visu varēs izrunāt un aprunāt! Vārds pa vārdam-kur brauksim, ko ķersim, un vēl vesela kaudze ar dažāda rakstura sviestainiem jautājumiem!
Gala beigās nonākam pie secinājuma, ka šogad neesam bijuši Lādzēnos! Sarunāts-otrdien 5:00 tiekamies bāzē! Ātri saliekamies un laižam
Pirmās 15 min un divi zemmēri laivā...
Jau iepriekš sazinoties ar Eināru, noskaidrojam, ka asars ņem kārtīgi un ir meklējams tālajā galā...laižam tur..
Tātad-kopumā laivā bija 30 zivis, lielākās bija 2,4 līdaka un drusku pāri kilogramam asaris!
Asars bija liels un daudz, trāpījās arī pa kādam zirga zobam, un arī zemmēra līdakas...
Copējām no 5:30-11:10
20.jūnijs 2023, 13:30 | links
 
Neliela korekcija - 16 sāku 19 beidzu :D Un jā - ledus nav. Īsti nesaprotu vai vairs nav, vai vēl nav:DD
20.jūnijs 2023, 10:07 | links
 
Pirmdien sanāca ieskriet purvā burtiski uz dažām stundiņām. Četros sāku, faktiski 7 beidzu. Ja ņem vērā, ka kaut kādu pusstundu - 40 minūtes negaisa laikā cope vispār izbeidzās, tad faktiski visu sakapāju divās stundās. Kopējais rezultāts 20 asarīši un 2 līdakas. Asarīši mazi, līdz 200 nu varbūt 250 gr. Nemērīju un nesvēru, nebija laika. A līdakas viena 100% zemmērs, otra uz robežas, bet kā jau vienmēr, līdakas mani neinteresē, līdz ar to peld tālāk. Ņemot vērā skaņu un gaismas efektus, ko nodrošināja negaiss, bija jautri, jestri un interesanti. Vējš pa negaisa laiku apmetās reizes četras. Negaiss aizgāja pa vienu pusi un tad pa otru atnāca atpakaļ.

Visiem ne asakas!
20.jūnijs 2023, 10:06 | links
 

Šodien no 11 līdz 15. Domāju nav slikti šiem laikapstākłiem, līdakas 8 gab, viena mēra.
16.jūnijs 2023, 16:08 | links
 
Meitenes, meitenes... beidziet strīdēties. Zivju tur nav točna... vai tad tās ir zivis? :D Es tur ļoti regulāri ganos jau gadus piecus vai sešus. Šajā laikā neesmu Lādzēnos noķēris nevienu foreli, ne strauta, ne varavīksnes, ne arī pāliju, ne lasi, ne taimiņu. Butes arī sen nav manītas. Salakas pat veci vīri vairs neatmin, kad tīklos bijušas. Tālajā galā melš, ka pirms gadiem 20, redzēta vimba, bet es neticu. Nav arī alatu, nav grunduļu, ne jūras, ne vietējo. Nēģi it kā upītē esot, bet ej tu zini... Upes maile ne reizi nav pieķērusies. Liela bēda, ka nav samu. Stores pilnīgi izzudušas. Ālantu nav. Sapali kopā ar zandartiem, kaut kur aizmigrējuši, meženes sit citos dīķos.... Un šitā varētu turpināt un turpināt. Vai tiešām vēl kādam te ir doma, ka Lādzēnos ir zivis? :D

Jautājums ir par līņiem... bet Bebra kungs jau atbildēja. Viņš gan ir no tiem, kas līni izvilks arī no sievas gultapakšas februāra spelgonī un viņš nav rādītājs. Tā ka ej nu zini... būs laikam kaut kad tomēr jāpamēģina :D
1.jūnijs 2023, 12:13 | links
 
Tādā ūdenstilpnē zivis nevar izķert pat ar tīkliem.
31.maijs 2023, 17:25 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager