Julius
Tā vienmēr ir bijis un būs! :)
Tā vienmēr ir bijis un būs! :)
5.oktobris 2017, 07:15 | links
sailing [04.10.17]: es te shtuko, kaa mainiitos copes ja pie aakjiem kaadus spiidiigus diegus piesietu, no tiem jaungada rotaajumiem "lietutinjsh", tik maajaas taas drazas neatrodu, laikam no PSRS laikiem buus izmestas..es tādas reņģu copē sēju pie āķi, nekā īpaša.
es te shtuko, kaa mainiitos copes ja pie aakjiem kaadus spiidiigus diegus piesietu, no tiem jaungada rotaajumiem "lietutinjsh", tik maajaas taas drazas neatrodu, laikam no PSRS laikiem buus izmestas
sailing, 4.oktobris 2017, 21:12
a par eesmaam runaajot, pirmssaakumos reizes 4-5 bija liidzi gan rengjes, gan raudu, gan karpu filejas bet nokjeeru tik paaris siikas utes, tajaa pat laikaa ar garneli gaaja ok, taa kaa tagad tik ar garneleem braukaaju, jeelajiem tiigjeriem un varjonkaam, vaariitaas parasti njemu nortland vai vici, retu reizi rimi, skatos kuras mazaakas, jeelaas vienmeer saldeetas rimchikaa sveramaas, bet tik gaishaas, tumshaas paaris reizes panjeemu, sakritiiba vai nee, bet taas tika ignoreetas
sailing, 4.oktobris 2017, 20:35
Man 2007. un 2008.g. bija topā karpu fileja. Bet tad kaut kā pārtrauca uz to ķerties. Tas pats ar lašu ādas gabaliņiem, utt.
Rudenī labi ņēma uz maijvaboļu kāpuriem, bet tikai kaut kā no rītiem un vakaros un ja stipri apmācies, vai līņā.
diametrs, 4.oktobris 2017, 20:58
a par eesmaam runaajot, pirmssaakumos reizes 4-5 bija liidzi gan rengjes, gan raudu, gan karpu filejas bet nokjeeru tik paaris siikas utes, tajaa pat laikaa ar garneli gaaja ok, taa kaa tagad tik ar garneleem braukaaju, jeelajiem tiigjeriem un varjonkaam, vaariitaas parasti njemu nortland vai vici, retu reizi rimi, skatos kuras mazaakas, jeelaas vienmeer saldeetas rimchikaa sveramaas, bet tik gaishaas, tumshaas paaris reizes panjeemu, sakritiiba vai nee, bet taas tika ignoreetas
sailing, 4.oktobris 2017, 20:35
Diametrs
Tas ir viens no man iecienītākajiem variantiem. Mans cipes radidieks dara savādāk, bet to iur jārāda-nevar izstāstīt.
urmaas, 4.oktobris 2017, 20:30
nesezonaa par maxsu lekcijas taisiet, mazais bizness :D
sailing, 4.oktobris 2017, 20:21
diametrs [04.10.17]: urmaas [17:19]: Iemācieties brēču spraust uz āķa, tad nekritīs nost. Es ar, kamēr nemācēju, brēču lietoju tikai tuvajā un tālajā distancē. Tagad PO kādā distancē. Galvenais, lai brēča ir svaiga.Lūdzu dažos vārdos pasakiet kā ? Jo man viņa arī švaki turas uz āķa pat ļoti svaiga.Tev tak lekcijas jăpasniedz:)
pdda, 4.oktobris 2017, 18:00
Ja liec fileju. Galiņu filejas caurdur ar āķi, neraustot, neburzot. Tad ap āķi, kā ap asi fileju pagriez, un atkal dur āķi, atkal pagriez un atkal dur, kamēr fileja uzsprausta. Kā iegūt fileju ? Vajag asu nazi. Atrodi krastā dēļa gabaliņu, plakanu koku, plastmasas gabalu. Var izmantot spaiņa vāku vai otrādāk apgrieztu spaini. Noguldi brētliņu vai reņģi plakaniski un no galvas gar asaku nogriez fileju astes virzienā. Ja ņem reņģes fileju, tā bieži vien par lielu, sadali gan gareniski, gan šķērsām uz pusēm. Ja āķi lielāki, fileju vajag lielāku, ja mazāki, tad mazāku. Var filejas sagatavot mājās, bet jāliek noslēgtā traukā, lai neapžūst un nezaudē aromātu
diametrs.
Es ar tieši tā pat daros. Vēl var iepriekšējā vakarā uzbērt labi daudz rupjo sāli. Tad ziftele kļūst pavisam stingra, bet garša droši vien nebūs kā svaigai. Ir ķerts arī tā.
juliuss, 4.oktobris 2017, 19:51
svaigo garneli pirkto maxima izvilku no saldetavas ta kura bija pirkta rudeni pagajušaja gada smaržoja pec garneles un krasa bija oranža , bet kura bija nopirkta pavasari šogad smirdeja pec ''feiry'' un krasa bija zilganpeleka .
petrovic, 4.oktobris 2017, 19:32
Vārītās - saldētās mēdz būt dažādas. Slikta pieredze ar "Viking" melnajā pakā.
juliuss, 4.oktobris 2017, 19:44