Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
LMSF | 18.septembris 2019, 17:29 | 5 komentāri | 5545 skatījumi

Latvijas Kauss 2019

Rīgas ūdeņos notiks vērienīgākās sacensības spiningošanā - Latvijas Kauss 2019

Nedēļas nogalē sestdien 28. septembrī un svētdien 29.septembrī notiks vienas no Latvijas lielākajām makšķerēšanas sacensībām spiningošanā ar mākslīgo mānekli, LATVIJAS KAUSS “RĪGA 2019”. Sportisti un entuziasti startēs vienā no divām disciplīnām: Spiningošanā no krasta pilsētas vidē, kas pasaulē pazīstama kā “Streetfishing” un spiningošanā no laivām ar mākslīgo mānekli. Šogad sacensībām pieteicies rekordliels dalībnieku skaits - spiningot no krasta pietiekušies 24 sportisti, savukārt Rīgas ūdeņos savu meistarību no laivām centīsies apliecināt 92 sportisti, kurus pieskatīs 46 tieneši.

Latvijas Kauss dod iespēju ikvienam copmanim bez atlases piedalīties prestižās austa līmeņa sacensībās, kurās tiek ievērots godīgas spēles princips, izmēģināt savus spēkus un pacīnīties par iespadīgu balvu fondu līdzās pieredzējušiem sportistiem, kas piedalās Latvijas Čempionātā un arī sacensībās ārvalstīs.

Sacensību formāts ir veidots tā, lai tas būtu maksimāli aizraujošs un ar kretnu adrenalīna devu. Laivu disciplīnā sportistiem ir jāizmanto dažādas spiningošanas tehnikas un jānoķer 3 līdakas, 3 asari un 3 zandarti, kuru garumu summa centimetros pārvēršas tik vērtīgajos punktos. Dalībniekiem un līdzjutējiem sacensības padara interesantas arī tas, ka rezultāti ir redzami tiešsaistē, izņemot pēdējo pusotru stundu, attiecīgi pat tad, ja visas deviņas zivis ir noķertas, sportisti analizējot konkurentu rezultātus var stratēģiski izdomāt kā vēl uzlabot savu rezultātu un pakāpties uz augstāku vietu, vai piestrādāt pie tā, lai nosargātu savu līdera pozīciju. Šīs sacensības ir ne tikai spiningošanas prasmju pārbaudījums, bet arī psiholoģiskās noturības un savu emociju kontroles tests, kas attīsta sportisko azartu un spēju cīnīties līdz galam.

Latvijas Kauss notiek ievērojot Makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību noteikumus, papildus ņemot vērā noķer, nofotografē, atbrīvo principu un asarus zem 20 cm noķertus no krasta vai zem 25 noķertus no laivām neskaita.

Ja laivām akvatorija nav ierobežota, proti, starts tiek dots Daugavā, bet sportisti drīkst doties uz jebkuru ūdenstilpni kur vien var nokļūt ar laivu, tad spiningotājiem no krasta atļauts pārvietoties ar paša kājām vai izmantot pilsētas sabiedrisko transportu.

  1. septembrī, pēc svinīgās pasākuma atklāšanas, kas notiks plkst 9:00, Krasta ielā 7, Laivu Centrs teritorijā, “streetfishing” dalībnieki uzsāks gājienu uz savām nolūkotajām starta vietām, bet laivu disciplīnas dalībinieki tiesnešu laivas pavadīti svinīgā laivu parādē virzīsies pa Daugavu līdz posmam starp Akmens un Vanšu tiltiem (aptuveni pie Lielā Kristapa skulptūras), kur 9:45 tiks dots starta signāls arī viņiem. Tas solās būt iespaidīgs skats, kā 46 laivu motoru rūkoņas pavadīti sportisti trauksies iekarot labākās un zivīgākās vietas, lai cīnītos par iespaidīgo balvu un Latvijas Kausa uzvarētāja titulu.

Rezultātiem tiešsaistē varēs sekot līdzi Latvijas Makšķerēšanas sporta federācijas Facebook profilā.

Sacensības organizē biedrība “Sporta makšķerēšanai”, sadarbībā ar Latvijas Makšķerēšanas sporta federāciju.

Latvijas Makšķerēšanas sporta federācija

E.Zeiļa Sabiedriskās attiecības

  1. 29113329

Rezultati: http://lmsf.lv/disciplinas/citasdisciplinas/latvijas-kauss-spiningosana-20/rezultati-online?fbclid=IwAR38wbrmzOm7q2eGQO578POsdrQIs9_uJbf4nbVLmnabk5vier7S5_EDUaI

 
 
[5] Komentāri | dilst | aug
 
Girts7

Skaisti. Ar ko šīs sacensības atšķirās no citām. Par kadam sacensībām var ielikt visu informāciju, bet par citām sacensībām nevar. Tad kam domata šī mājas lapa??? Tikai Liela mēroga???

25.09.19 Atbildēt | Ziņot 8
Janisardiviems

Ģirtam 100% taisnība. Šogad daudzu sacensību rezultāti un apraksti netika ievietoti CL mājas lapā, kautgan tika nosūtīti. Kauns, kauns, kauns.

25.09.19 Atbildēt | Ziņot 8
irmingers

Piekrītu abiem iepriekšējiem komentētājiem.Diemžēl pēdējā laikā publiski vairs praktiski netiek runāts par citiem pasākumiem,tiek atspoguļotas tikai tās sacensības,kur lido bassu laivas un rēc 200 zirgi.Tautas klases pasākumi ir pilnīgi aizmirsti,savā ziņā pat gribētos teikt-diskriminēti.Bet arī tajos piedalās makšķernieki,viņi arī ir sportisti un viņi ne ar ko nav sliktāki par tiem,par kuri sēž kuterī Daugavas vidū.Reāls piemērs no nesenas pagātnes-spiningošanas divcīņa 2019.LMSF kalendārā joprojām stāv rakstīts-norises laiks tiks precizēts,lai gan es zinu ka pasākums šaurā lokā jau ir noticis........Šaurā lokā tāpec,ka par to bija nulle informācijas.Ne vārda par to CL sacensību kalendārā,ne vārda LMSF mājas lapā........Atbildīgo par spiningošanu prioritātes kā uz delnas,nevar pat ielikt sacensības kalendārā.Toties var piepūst pilnu feisbuku ar Latvijas kausu.

28.09.19 Atbildēt | Ziņot 4
niknaiz

Sacensības jau 100 gadus beigušās, bet rezultātu tabula kā naf tā naf. Laikam orgiem un soģiem vakar dikteni balzāmiņš gājis pie dūšas.

30.09.19 Atbildēt | Ziņot 0
fish1

Man jau likās,ka tikai man interesē rezultāti.Kāpēc jābazūnē par kausu ,ka pēc tam čiks....

30.09.19 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager