Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Sacensības | 26.septembris 2021, 00:13 | 2 komentāri | 2622 skatījumi

BTA LV Kauss spiningošanā no laivas. Pirmā diena

Sākotnēji šķita, ka vēji un lieti krietni sarežģīs LK dalībnieku startu, bet Dabas māte bija ar mums - ne tie vēji, ne tie lieti. Apstākļi copei bija labi. Jau jāsāk atkārtoties, Kristaps ar savu komandu atbalstītāju komandu radīja kārtējo brīnumu, viss noorganizēts augstākajā līmenī, intervijas, bildes, video, tiešsaistes rezultāti - pie tā jau pierasts. Šoreiz sperts solis uz priekšu, bija iespējams vērot sacensības tiešsaistē ar komentētājiem. Domāju, ka skatītājiem bija interesanti.

Šoreiz startēju, pārstāvot Copeslietas.lv karogus ar savus 11 gadīgo junioru Rūdolfu. Viņš spiningošanā sper tikai pirmos soļus. Es biju pat nedaudz pārsteigts, ka viņš izteica vēlmi startēt sacensībās, laikam saklausījies manus stāstus par piedzīvojumiem makšķerēšanas mačos. Ziņkāre bija liela, kā tas viss notiek, kā rūc vareni motori, benzīna smaka, starta adrenalīns, atmosfēra notikuma vietā. Viņš ar pirmo dienu palika gandarīts, man par to liels prieks!

Pirmā zivs!

Startējām praktiski no baltas lapas, uz treniņiem nebijām, vienīgais mūsu sacensību plāna pamats bija citu makšķernieku aptauja. Bija zināms, ka Vecmīlgrāvja kanālā pie kuģu remonta rūpnīcas piektdien zandarti ķēras kā asarīši, diezgan daudz mēru arī iekrīt. Par cik sestdiena paredzēta ar lielāku mākoni, nolēmu sākumā ķert līdaku un asari Vecdaugavā. Bija ticama info, ka ir iespējams aizvērties. Informācija nebija kļūdaina, mums bija visas iespējas aizvērties ar līdaku, bet nebijām gana meistarīgi, lai ievilktu visas vajadzīgās laivā. Tikai viena knapmēra līdaciņa tika uz foto sesiju. Arī asari tur bija gana daudz, bet pamatā no 20 – 24 cm garumā, Rūdolfam iekrita mūsu tās dienas vienīgais mēra asaris. Galvenais, ka juniors bija apmierināts ar pasākumu!

Pēc finiša neredzēju nevienu neapmierinātu seju. Visi pēc grūtas copes dienas, neskatoties uz rezultātu, bija apmierināti. Tas ir galvenais. Jāsaka uzreiz, neviens nesavāca pilnu listi ar zivīm. Tas nozīmē, ka viss izšķirsies rītdien. Ir ekipāžas, kuras ielikušas labu pamatu, lai izcīnītu Latvijas Kausu. Šāda iespēja saglabājas joprojām ļoti daudzām ekipāžām. Šodien viena daļa sportistu bija izgājusi uz līdaku un asaru aizvēršanu, otri ir sākuši ar zandartu un asari. Tātad, rīt viņi mainīs prioritātes, līdz ar to prognozēt neko nav iespējams.

Šodien neviens ievērības cienīgs zandarts noķerts nebija, lielākais 57 cm FACCEX FISHING TEAM( IMANTS TILTIŅŠ (LAT) / ANDRIS MUCENIEKS (LAT)). Lielākā līdaka un asaris ir M&H (HARIJS RACIBORSKIS (LAT) / MĀRIS BREMZE (LAT)) vienībai, asaris 42 cm, līdaka 110 cm.

Kausa līderi ar 384 cm noķerto zivju garumu ir PROGRESA SĪVIE ekipāža (VILNIS MATUSĒVIČS (LAT) / ALBERTS KALNS (LAT)), otrie ar 304 cm PARCOPI.LV/LIELAIS LOMS (AIGARS GARAIS (LAT) / GINTS IRBE (LAT)), trešie ar 293 cm (FANATIK JURIS ULLAS (LAT) / GATIS KALNIŅŠ (LAT)). Atgādināšu, ka pēc 3x3 savākšanas pienākas 100 cm bonusa punkti. Bez tiem vinnēt nevar, ja ir vēlme uzvarēt, jāsavāc pilns saraksts. Esmu pārliecināts, ka rīt parādīsies arī šie bonusa punkti. Pagaidām izskatās, ka 6 metri bez bonusa punktiem netiks savākti, jo nav laba izmēra zandartu, kā arī līdaku vidējais izmērs nav tas lielākais.

Sekojam rītdienas rezultātiem tiešsaistē, un skatāmies tiešraidi, rīt komentēs Mārtiņš Balodis un Kristiāns Godiņš, kā arī Kārlis Goldmans. Būs bildes un video, sekojam, baudām. Rīt tiks noskaidroti BTA Latvijas kausa ieguvēji.

@Agris_Rudzāns

foto: LSMF

 
 
[2] Komentāri | dilst | aug
 
ZivjuZaglis

ekh, ja vēl kāds iemācītu junioram laivā vesti uzvilkt

26.09.21 Atbildēt | Ziņot 2
erudzi

Vainīgs, uzreiz nepamanīju, ka copes laikā šis bija izlīdis no vestes ārā.

27.09.21 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager