Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Sacensības | 14.septembris 2022, 15:04 | Komentēt | 2063 skatījumi

Predator Kauss paliek Latvijā

Ar krietnu šampanieša porciju un vēl neredzēti iespaidīgu balvu fondu noslēdzies nu jau tradicionālais Predator Cup Riga 2022 jeb Rīgas Kauss spiningošanā no laivām. Šogad pasākums ir kļuvis tik starptautisks, kā nekad – līdz ar jau pazīstamām lietuviešu un igauņu ekipāžām, starta protokolā atradām arī Somijas, Ukrainas un pat Kazahstānas valstu karodziņus. Jāsaprot, ka šie puiši pilda izlūku funkciju un viņu apmierinātības gadījumā nākamgad varēsim gaidīt vēl vairāk copēt gribošu viesu no šīm valstīm.

Pasākuma nolikums salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem bija saņēmis korekcijas. Šogad kā disciplīna kopējā ieskaitē bija atļauta arī mušiņmakšķerēšana. Kā zināms, tas pēdējos gados ir izrādījies efektīvs un interesants makšķerēšanas veids arī plēsēju tēmā. Ko vien liecina nesen Alūksnes ezerā uz mušiņas noķertā 121 cm līdaka. Diemžēl ne visiem mušotājiem ir pieejamas laivas, kas kaut nedaudz atbilstu Pierīgas ūdeņu plašumiem, tādēļ uz starta šogad mušotājus tā arī nesagaidījām. Gan jau nākamgad būs.

Lomi, kā jau pēdējos gados ierasts, bija jāreģistrē elektroniski, fotogrāfijas ievietojot aplikācijā Mana Cope. Tas nodrošina 100% noķer un atlaid principa saglabāšanu visā sacensību laikā, bet absolūtajam dalībnieku vairumam – arī treniņu laikā. Pretējā gadījumā visas jaunās tehnoloģijas komplektā ar superjaudīgajiem mānekļiem varētu pat neizmērojamos Pierīgas ūdeņus izsmelt sausus. Un tas nu nebūt nav šo sacensību mērķis.

Mērķis šajās sacensībās katram dalībniekam bija 3 līdakas, 3 zandarti, 5 asari, turklāt katru dienu jāaizver savs zivju komplekts. Kopvērtējuma rezultātu veido pirmajā un otrajā dienā ieņemto vietu (baļļu) summa. Apbalvotas tiek pirmās sešas ekipāžas, kā arī lielākā zivs katrā nominācijā. Izmaiņas, salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu, ir divi papildus asari, kas daudzām komandām varēja pamainīt stratēģijas.

Kopā uz starta šogad stājās 44 ekipāžas no 6 valstīm. Tas, protams, ir iespaidīgi. Tā kā katras makšķerēšanas sacensības ir ne tikai sports, bet arī svētki visiem to dalībniekiem, pasākums sākās ar grandiozu laivu parādi Daugavas ūdeņos un atbilstošu atklāšanas ceremoniju.

Vēl iespaidīgāka bija jau pirmajā priekšpusdienā noķertā 120 cm līdaka. Kārtējais rekords, tik lielas sacensību formātā pie mums vēl nebija vilktas. Tas padevās lietuviešu ekipāžai LOWRENCE LITHUANIA (Evaldas Bubulis & Arturas Panava). Toties milzu asarus un zandartus protokolā tā arī neieraudzījām – lielākais asaris 42cm ekipāžai CP SERVISS (Armands Romanovs & Imants Valiļevskis), bet balvu par lielāko zandartu saņēma 63cm gara eksemplāra pieveicējekipāža RUNČUK, NEMŪŽAM (Māris Ernstons & Toms Elnionis).

Kopumā jāsaka, ka Pierīgas ūdeņi kausa dalībniekiem izrādījās dāsni. Lai arī treniņos gāja visādi, labākos rezultātus spēja uzrādīt tie, kas Daugavas, Lielupes, Ķīšezera un Juglas ūdeņus maluši vairāk un cītīgāk. To arvien vairāk saprot arī viesi, bija vairākas leišu ekipāžas, kas šeit treniņos pavadīja veselas 3 nedēļas. Tādu uzcītību nav grūti izskaidrot, ja ieskatās balvu tabulā.

Ūdeņu dāsnums izpaudās ar 303 noķertām zivīm pirmajā dienā un 318 zivīm otrajā.

Cīņa par goda pjedestālu, kurā sākotnēji iesaistījās ar lietuviešu komandas, beigās tomēr finalizējās labāko un pieredzējušāko pašmāju ekipāžu starpā. Pagājušā gada uzvarētāj Eboat Fishing Team (Edgars Deicmanis & Mārtiņš Tihanovs)

šogad otrie, sudraba medaļu likteni izšķīra vien maza asarīša pāris centimetri. Trešie šogad AR MAKŠĶERI / NGT.LV (Toms Klabis & Jānis Zariņš), bet uzvarēja KURZEMES ZANDARTS (Gatis Kalniņš & Juris Ullas).

Kā atklāja uzvarētāji, viņi strādājuši ar jaunajām LIVE tehnoloģijām, turklāt viņu laivā uzstādīti katram savs elektronikas komplekts. Divreiz vairāk darba un jaudas viņiem nesa zandartus, daudz zandartu. Tas arī izrādījās izšķiroši uzvarai, piektajai šīs komandas uzvarai šogad. Apsveicam!!

Foto: E.Nesterovs

Rezultāti

 
 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager