Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Recepte | 10.novembris 2022, 22:33 | Komentēt | 367 skatījumi

Cepta pikša

Zivju pirkstiņi mīklā ir garšīga uzkoda draugu lokā vai arī otrais ēdiens. Pagatavot tos var ātri, tāpēc šī recepte var noderēt, ja pēkšņi kāds piesakās ciemos. Var izmantot jebkuras zivju fileju, kurai nav asaku, – mencu, pikšu utt.

Sastāvdaļas:

  • 0,5 kg pikšas filejas
  • 2–3 daiviņas ķiploka
  • 2 olas
  • 150 g miltu
  • 100 ml gaišā alus
  • Citrons
  • 0,5 tējk. sarkanās paprikas pulvera
  • Eļļa cepšanai
  • Pipari
  • Sāls

Pagatavošana:

Pikšas fileju sagriež īkšķa resnuma strēmelēs un pārkaisa ar sāli un pipariem. Pievieno nedaudz svaigas citrona sulas, apmaisa un marinē apmēram 20 minūtes.

Tikmēr pagatavo mīklu. Miltus sajauc kopā ar alu, šķipsnu sāls, naža galu melno piparu, sarkano piparu, kā arī 2 olām. Mīklai ir jābūt pabieza krējuma konsistencē.

Zivs gabaliņus panē miltos, pēc tam apmērcē mīklā un cep lielā eļļas daudzumā līdz zeltainai krāsai (3–5 minūtes no katras puses). Vēlamā eļļas temperatūra – apmēram 180°C.

Izceptos zivs pirkstiņus liek uz papīra salvetes, lai tā uzsūc lieko eļļu. Var pasniegt ar krējuma–majonēzes mērci vai arī krējuma un Dip garšvielām.

Labu apetīti!

 
 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager