Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Aktuāli | 1.decembris 2022, 18:51 | Komentēt | 1445 skatījumi

Kā Francijā cīnās ar mēslošanu

Makšķerēšanas piederumu ražotājiem Francijā un visiem uzņēmumiem, kas eksportē preces uz šo valsti, ir jāmaksā par šo produktu pārstrādi to dzīves cikla beigās.

Kā daļu no principa “piesārņotājs maksā” jaunais Francijas valdības ieviestais tiesību akts pieprasa makšķerēšanas piederumu ražotājiem, izplatītājiem un importētājiem pārvaldīt sava aprīkojuma kalpošanas laika beigas.

Viņiem ir jāmaksā nodeva uzņēmumam Ecologic, valsts apstiprinātai organizācijai, kas ir atbildīga par nolietotu sporta un atpūtas preču, tostarp makšķerēšanas piederumu, pārstrādi. Ietekmēto preču sarakstā ir makšķerkāti, spoles, uztveramie tīkliņi, makšķerēšanas kastes, āķi, mānekļi, gremdi, pludiņi, auklas un stiepļu izstrādājumi. Loģiski, ka nodeva tiek iekļauta produktu cenā un galu galā to samaksā patērētājs.

Bez tam makšķerēšanas piederumu veikaliem visā Francijā ir jāpieņem preces otrreizējai pārstrādei. Pieņemšanas kārtība ir noteikta atkarībā no to tirdzniecības platības lieluma. Parametri ir:

• Veikaliem, kas pārdod makšķerēšanas preces vairāk nekā 200 kvadrātmetru platībā, par katru iegādāto preci ir jāpieņem pretī viena nolietota prece;

• Veikaliem, kas pārdod makšķerēšanas preces vairāk nekā 400 kvadrātmetru platībā, nolietotā prece ir jāpieņem pat tad, ja pirkums nav veikts.

Ecologic pārstāvis sacīja: "Šis process nodrošina, ka visas zivsaimniecības nozares atbalsta virzību uz vides aizsardzību. Tās panākumi ir kolektīvs darbs. Tas ir arī jautājums par zīmolu tēlu, jo tiek uzskatīts, ka tam atbilst patērētāju vēlmēm.

Vairāk nformācijas par tiesību aktu prasībām Ecologic tīmekļa vietnē: ecologic-france.com

 
 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager