Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Sacensības | 14.janvāris 2023, 20:18 | 1 komentārs | 2856 skatījumi

480 gramu asaris uz 0.06 mm auklas

Šodien Balvos sākās cīņa par 2023.gada godalgām LČ zemledus makšķerēšanā

Pirmais šīs sezonas valsts čempionāts ir sācies! Par laimi Latvija ir liela. Ja ap Rīgu ar ledu ir švaki, cituviet plūdi, bet Balvos, neskatoties uz atkusni, ar ledu viss ir pilnīgā kārtībā. Sacensības droši varēja organizēt, ledus šeit ir biezāks par 20 cm. Šogad LČ ir diezgan pieprasīts, dalībai pieteicās 19 komandas. Nākas atzīmēt, ka ļoti daudz jauni dalībnieki ir pievienojušies šīm aizrautīgajām sacensībām. Netrūkst arī pieredzes bagātu sportistu. Pēc trīs posmiem varēs redzēt, kādas sekmes būs jaunajiem, vai vecīgajiem vēl duka ir iekšā. Tāpat kā pagājušogad, arī šogad komandas sastāvā ir 3 sportisti.

Sacensību nedēļas nogale pēc sinoptiķu ziņām tika prognozēta diezgan nepatīkama, stiprs vējš, lietus, vienīgais pozitīvais ir pozitīvā temperatūra. Treniņi aizritēja diezgan vējainos apstākļos, ik pa brīdim uzlija, vējš vēl bija daudz maz ciešams. Vairākas vienības lietai piegāja ļoti nopietni, treniņu procesu uzsāka jau ceturtdien. Zinu, ka dažas vienības Balvu ezeru urba jau pagājušajās brīvdienās. It kā ūdens viens un tas pats, bet gadu no gada tas mainās. Zinot, ka šogad sektori ir tuvāk krastam, varēja cerēt uz asarīšiem un raudiņām, bet šīs sugas treniņos bija liels retums, var teikt, ka nemaz nebija lomos. Bija pilnīgi skaidrs, ka 98 % no loma sastādīs plakanie – pliči un mazie breksīši, vēl var sagaidīt kāda ķīša copi. Parējās zivis ignorēja sportistus, izņēmums bija asaris – 480 gramu vērtē, kurš iekrita A.Kalvānam (SPEČUKI PREIĻU NOVADS) un viņam izdevās kupraini izvilkt no 2,5 metru dziļuma uz 0,06 mm aukliņas. Pāris sportistiem lomā gadījās vēži. Tie gan ieskaitē neiet.

Naktī pirms čempionātā oficiālā sākuma lija, lietus nokausēja pēdējo sniegu no sacensību stadiona, vietām bija izveidojušās pamatīgas peļķes, tātad mači būs pa slapjo. Vējš bija pieņēmies tikai spēkā, tas sacensības sarežģītības pakāpi paaugstināja. Nekas jauns atšķirībā no treniņiem sacensībās nenotika, lomos dominēja dažāda izmēra plakanie. Mega bonusi netika novēroti, pamatā plaķi no 20 – 150 gr. Ņemot vērā lielo dalībnieku skaitu, sektori bija diezgan lieli, līdz ar to pieredzējušajiem sportistiem zuda dažas iestrādātas taktiskas priekšrocības, bija grūti pārskatīt tik lielu teritoriju un saprast, kas notiek sektorā. Sacensību sākumā tiesnešiem bija ko noņemties, cīņas par starta vietu bija visnotaļ nopietnas, daudzi sportisti bija notēmējuši uz vienām un tām pašām vietām, nācās lozēties un izmantot mērlenti. Pati sacensība noritēja samērā mierīgi, katrs mēģināja pēc iespējas labāk saprasties ar Balvu pličiem un breksēniem. Labākie lomi bija tuvu četriem kilogramiem, bez loma nepalika neviens sportists.

Šodienas sektoros labāko sniegumu uzrādīja:

A sektors - Jānis Gailītis (COPES NAMS) - 3.836 kg;

B sektors - Andris Jerums ( C.ALBULA/ ALŪKSNE-1) - 3.912 kg;

C sektors - Harijs Raciborskis (MĒS ZIVĪM) - 1.538 kg.

Līderpozīcijas pēc pirmās dienas ir pagājušā gada čempionvienība OK COPE SPORT ar 6 punktiem;

2.rezultāts MĒS ZIVĪM - 13 punkti;

3.rezultāts TAVA COPE PREIĻU NOVADS – 15 punkti.

Rīt tiks noskaidroti pirmā posma uzvarētāji.

LČ atbalsta: Salmo, CopesLietas; Balvu novada pašvaldība.

Agris_Rudzāns

 
 
[1] Komentāri | dilst | aug
 
badapiicka

Uh, dabūja pasvīst) LABS!!

15.01.23 Atbildēt | Ziņot 1
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager