Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Sacensības | 21.maijs 2023, 20:11 | Komentēt | 2921 skatījums

Noskaidroti BTA LČ spiningošanā no laivas 1.posma uzvarētāji 

Sams seklumā, ticība asarim, pēdējās stundas faktors - tie ir vārdi, ar kuriem īsumā var raksturot Pierīgas ezeru posma noslēdzošo dienu.

Vakardiena bija pārsteigumiem pilna. Gandrīz visi iepriekšējā gada līderī stipri paslīdēja. Izņēmums bija abu Pēteru ekipāža, viņi vienīgie apliecināja savas ambīcijas no ierastajiem līderiem. Neteiktu, ka pieredzējušie sportisti ir palikuši vājāki, vienkārši jaunā sporta spiningotāju paaudze sāk sevi aizvien skaļāk pieteikt. Arī jaunpienācēji šajā posmā ļoti labi nostartēja. Tas apliecina, ka Latvijā ir daudz spēcīgu spiningotāju, kas var sastādīt nopietnu konkurenci cīņā par uzvaru čempionātā.

Laika prognoze uz šodienu bija stipri līdzīga vakardienas apstākļiem, no rīta bezvējš, saule, uz pusdienlaiku vējš pieņemsies spēkā. Šī prognoze arī pilnībā piepildījās.Tas nozīmēja tikai vienu, ka cope būs diezgan vāja, es teiktu, ka vājāka kā vakar.

Šoreiz kā tiesnesis iekāpu vakardienas 2. rezultāta īpašnieku laivā, kurā darbojās Jānis Mangulis un Jānis Lindenblats, ekipāža AR MAKŠĶERI/ LAZERGRIESANA.LV. Puiši jau kādu laiku piedalās čempionātā, nav iesācēji. Vakar viņi rezultātu uztaisīja klasikā, šodien viņi atkal devās uz Mazo Baltezeru, kur īsi pamēģināja klasiku, bet zivis neatsaucās.Bezvējš bija labs iemesls, lai ķertu dzīvajā tehnoloģijā, jeb tautā saukto kruķilku. Ilgi nebija jāgaida, kad pieteicās skaista 97cm līdaka. Pēc tam gan gāja daudz gausāk, tomēr puiši piemānīja vēl divas līdakas 70 un 58 cm. Šis rezultāts jau deva labas cerības uz augstvērtīgu rezultātu posma kopvērtējumā.Puiši vēl šaubījās, vai turpināt dzīvajā, vai pāriet uz klasiku, bet radās nopietna tehniska ķibele. Tā bez variantiem pārvilka strīpu dzīvajai tehnoloģijai un, praktiski arī copei. Beigās jau galvenais bija tikt laicīgi līdz finišam. Ar atsaucīgu cilvēku palīdzību izdevās atrisināt problēmu, un ekipāža sekmīgi tika līdz finišam.

Makšķerēšanā bez pārsteigumiem neiztikt. COPES KUNGI ekipāžai Raitim Čaklim un Ģirtam Ziemanim 1,5 metru dziļumā uz rotiņa paņēma 76 cm sams, kā arī uz tā paša rotiņa tika noķerta posma lielākā līdaka 105 cm. Viņiem balva par lielāko zivi posmā - grils no Abas Smokehouse.

Šķita, ka šajā posmā asaris nespēlēs lielu lomu, neviens tā īsti necentās likt akcentu uz to. Tomēr TEAM ABU GARCIA puiši Gunārs Freibergs un Sergejs Kubelniks tā nedomāja un zināja, ko dara. Šodien viņi kārtīgi spridzināja, noķerot 35 asarus virs 21 cm.

Pēdējās stundas faktors nostrādāja SALMO komandai.Līdz pēdējai sacensību stundai viņiem nebija visai pārliecinošs rezultāts, bet veiksmīgi izvērtējot laika apstākļus un ķeršanas vietu, viņiem izdevās lielisks finišs. Tomam Deinatam un Jurim Nagainim izdevās noķert 3 skaistas līdakas 91, 90 un 67 cm vērtē. Arī Kristapam Kotānam un Gustavam Plūmēm izdevās uzlabot savu rezultātu ar 4 līdakām.

Otrās sacensību dienas labākais rezultāts Gunāram Freibergam un Sergejam Kubelnikam TEAM ABU GARCIA ar 35 asariem un 2 līdakām – 31229 balles;

dienas otrais rezultāts Raitim Čaklim un Ģirtam Ziemanim COPES KUNGI ar samu, 3 līdakām un 2 asariem – 24697 balles; dienas trešais rezultāts Tomam Deinatam un Jurim Nagainim 3 līdakas, 2 asari – 22611 balles.

Balva par lielāko asari 41cm - lielisks nazis no AAKnives TEAM ASAKAINIE ekipāžai Mārtiņam Adrickim un Andrim Adrickim.

Posma individuālā vērtējuma TOP 6:

1. Jānis Mangulis/Jānis Lindenblats AR MAKŠĶERI/ LAZERGRIESANA.LV – 9 punkti;

2.Guntis Smaliķis/Kaspars Dukaļskis UNITIKA TEAM – 13 punkti;

3. Gunārs Freibergs/Sergejs Kubelniks TEAM ABU GARCIA – 14 punkti(43613 balles)

4. Pēteris Lideris/Pēteris Grieze STRIKE PRO LATVIA – 14 punkti(32791 balles)

5. Agris Kirkovalds/Pāvels Kerans ULMUS MEDUS FISHING TEAM - 18 punkti;

6.Toms Deinats/Juris Nagainis SALMO – 21 punkts.

Posma komandu TOP 6;

1. SALMO – 49 punkti(60917 balles);

2. ULMUS MEDUS FISHING TEAM – 49 punkti(54759 balles);

3. UNITIKA TEAM – 50 punkti;

4. STRIKE PRO LATVIA – 56 punkti;

5. COPES KUNGI – 64 punkti;

6. AR MAKŠĶERI / LAZERGRIESANA.LV – 67 punkti.

Rezultāti

Posms sanāca sportiski sarežģīts, bet ar ļoti interesantiem pavērsieniem, un tas vēl tikai sākums!

Viss šis skaistais pasākums ir pateicoties Kristam Kotānam un viņa komandai, kā arī kuplajam atbalstītāju pulkam.

BTA ģenerālsponsors nemainīgi jau trešo gadu.

Atbalstītāji: Salmo; Eholotes.eu; Vizion Boats; Yamaha; Motozip.lv; Rīgas Brīvosta; Major Craft; Unitika; BKK; Lucky John; Norfin; ReTv; Ifood; Baltic XL; Cash & Carry; Rocket Bean Roastery; King Coffee Service; Lielais Loms; Mazā alus darītava Brālis; Abas Smokehouse; Grilētāju Brālība; LSFP; FishQuest; Sportfishing – Vertexo; AAKnives; Epicprint; Red Bull; Mana Cope; Makšķerēšanas karte; Copes Lietas

Diena bija grūta, bet pilna ar pārsteigumiem, un tas vēl ir tikai sākums!

Tiekamies pirms Jāņiem 2.posmā Daugavā pie Kokneses!

@Agris Rudzāns

 
 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager