Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Sacensības | 19.augusts 2023, 11:51 | Komentēt | 1325 skatījumi

Jaunieši cīņā par pasauli (teksta tiešraide)

14.00 Ir finišs un varam savilkt galus. Klāt pienācis pa kādai zivtiņai un ir tapis zināms noslēdzošais uzvarētāju trijnieks katrā no grupām.

U 18 grupā pārliecinoša uzvara komandai Baļotes eksperti ar 103.5 kg. Otrie IvoRol Fishing Team ar 67 kg, bet trešajā vietā pēdējā finiša spurtā tomēr ielauzušies Energy Carp 2. Viņiem 56.88 kg un mazāk kā puskilo pārsvars pār koka medaļas ieguvējiem Gards JR1.

Arī U22 grupā rīts ienesis nelielas izmaiņas vadošajā trijniekā. Pirmo vietu stabili saglabājuši Dukši K ar 41.7 k, bet Carp72/Mītava Junior Team ir izdevies apsteigt konkurentus un pacelties uz otro vietu ar 33.7 kg gala tabulā. Savukārt Amigo Carp NGT paliek trešie, viņiem 25.08 kg

Apsveicam jauiešus un ceram tos redzēt arī turpmāk, turot arvien lielāka izmēra zivis un arvien augstākas raudzes balvas.

Svētdiena 10.00 Kā jau varēja paredzēt, nakts ir nesusi dažas visnotaļ būtiskas izmaiņas tabulā.

U 18 grupā aktīvi darbojušies un nakti negulējuši ir IvoRol Fishing Team komandas čaļi 12. sektorā, paceļoties līdz otrajai vietai. Viņi šorīt nosvēruši 9 karpas un tagad kopvērtējumā ir ar 61.63 kg kopsvaru. Aktīvi turpināja būt arī Baļotes eksperti 14. sektorā. Viņiem šorīt 10 zivis un nu jau stabila vieta tabulas augšējā pozīcijā. Šiem čaļiem 92.18kg. Trešie pagaidām Gards JR1, kuriem, starp citu, lielākais kopā noķerto zivju skaits, vien izmērs pieklibo. Viņiem 54.68 kg un mazāk kā vienas zivs atrāviens no ceturtās vietas īpašniekiem. Šeit cīņa atlikušajās pāris stundās solās būt īpaši sīva, redzēsim, kam nervi stiprāki.

U 22 grupā zivju skaits joprojām krietni atpaliek no jaunāko kolēģu snieguma. Kā domā LKMA vadītājs Ēriks Tukišs, te ir kaut kāds sakars ar nano tehnoloģiju lietošanu. Lai nu kā, tabulas vadībā vietu pēc rīta svēršanas saglabā Dukši K ar 41.7 kg. Uz otro vetu pakāpušies Amigo Carp NGT, viņiem 23.55 kg. Toties pavisam tukša nakts bez nevienas sveramas zivs sanākusi Carp72/Mītava Junior Team vīriem. Tomēr trešo vietu viņi pagaidām saglabā.

Priekšā vēl dažas stundas un jau varēsim sveikt uzvarētājus.

22.00 Kā jau karpu copes sacensībās ierasts, lomi dalībnieku protokolos pamazām paliek lielāki. Tā arī šoreiz, daudzmaz stabilizējoties laikapstākļiem, karpas barojas un pienāk arī pie jauno sportistu uzklātajiem galdiem.

Pēc vakara svēršanas U 18 grupā vadībā izvirzījusies 14. sektorā izvietotā komanda Baļotes eksperti. Viņiem jau 57 kg tabulā. Otrie GR8 Kayaks (18. sektors) ar 49.7 kg. Jātzīmē šīs komandas straujais izrāviens dienas laikā. Redzēsim, vai naktī tas turpināsies. Trešie pagaidām Energy Carp 2 (11.sektors), viņiem 47.25 kg.

U 22 grupā, kas izvietota 22.-27. sektoros, lomi joprojām mazāki nekā U 18 grupā. No trešās uz pirmo vietu šeit pacēlušies Dukši K ar 29. kg. Viņiem 24. sektors. Otrie Carp72/Mītava Junior Team (23. sektors) ar 19.72 kg, trešie Amigo Carp NGT (26. sektors) ar 17.3 kg.

Nakts priekšā, tā saliks visu pa plautkiņiem.

Sestdiena 11.00 Beigusies rīta svēršana un sāk iezīmēties pirmie kandidāti uz uzvaru. Karpiņas ķeras, lai gan uzreiz jāsaka, ka aktivitāte nav tik augsta, kādu esam raduši redzēt pieaugušo čempionātos. U18 grupā pēc diennakts cīņas (sacensību kopējais ilgums ir 48 stundas) vadībā ar 34.55 kg ir komanda Gards JR1. Viņiem cieši seko Energy Carp 2 ar 25.675 kg, bet trešie pagaidām Baļotes eksperti. Maču lielākā zivs šobrīd Energy Carp kontā - izcili skiasts 7.5 kg karpa.

Pilna čempionāta tabula šeit:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1_fP9Hd_nTr6oySJitTnrkXytBDkJQxIG/edit#gid=1382560139

U 22 grupā ar zivīm ir pat vēl švakāk, šobrīd pirmie ir Amigo Carp NGT ar 4 karpām 13.2kg kopsvarā, otrie Carp72/Mītava Junior Team ar 6.65 kg un trešie Dukši K ar 5.775 kg. Turam īkšķus par savējiem un gaidām vakara svēršanas rezultātus.

Piektdiena 18.00 Pavadiņas ir sietas un pārsietas, montāžas veidotas, boilas rullētas un vārītas, dziļumu kartes zīmētas un metiena tehnika atstrādāta - garš un grūts ir sagatavošanās process katram kaut cik nopietnam startam karpu makšķerēšanas sportā. Sen gaidīts un beidzot pienācis ir brīdis, kad Latvijas aktīvākie un apņēmīgākie jaunie karpinieki uzsāk izšķirošo cīņu par oficiālu čempiona titulu. Tomēr vēl svarīgāk ir tas, ka no šī Latvijas čempionāta karpu makšķerēšanā jauniešiem rezultātiem tiks veidots valsts izlases sastāvs. Tādēļ Baļotes ezers ir pulcējis puikas un meitenes no visiem Latvijas nostūriem, lai kļūtu par poligonu šīm svarīgajām kaujām.

Kas šo čempionātu padara īpaši svarīgu ir fakts, ka jau pēc gada šeit pat Baļotes ezerā risināsies Pasaules čempionāts jauniešiem karpu makšķerēšanā. Tas turklāt būs pirmais šāda ranga pasākums pasaulē. Tas nozīmē, ka mūsu izlase būs mājinieku statusā ar pamatotām cerībām un augstu vietu. Bet kas būs šīs pirmās izlases kandidātu vidū? Daudzi jautājumi tiks atbildēti jau rīt, kad tiks apkopota gala tabula.

Sacensības tiek aizvadītas vienlaikus divās grupās - U 18 un U 22, dalībniekiem cīnoties par vietām atblilstoši savam vecumam.

Sacensības atbalsta NGT Latvia, Jēkabpils Novads, Pure Chocolate, LMSF un CopesLietas.

 
 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager