Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Sacensības | 19.augusts 2023, 23:36 | Komentēt | 974 skatījumi

Duša atklāšanā un suta pirmajā dienā GARMIN kausā

Latvijas kauss, nu jau otro gadu Garmin Latvijas kauss, ir kļuvis par vērienīgāko pasākumu spiningošanā no laivas Latvijā. Šogad dalībnieku sarakstā varēja redzēt 88 ekipāžas no Latvijas, Lietuvas un Ukrainas. Balvu fonds arī iespaidīgs ap 40000 EUR, galvenā balva Vizion boats laiva aprīkota ar Yamaha dzinēju un Garmin elektromotoru un eholoti, kā arī ar Tiki treileri. Sēdies un brauc. Nedomāju, ka visi piesakās Latvijas kausam dēļ iespaidīgām balvām, galvenais ir krāšņais pasākums labā atmosfērā, nodarbojoties ar sev tīkamu nodarbi labu draugu pulkā.

Godīgi sakot, nebiju plānojis piedalīties kausā, jo ar laivas biedru esam nolēmuši vairāk makšķerēt savam priekam un piedalīties tur, kur vēlamies un kad sanāk laiks. Laiks ir maz un labi apzināmies, ka kārtīgiem mačiem ir kārtīgi jāgatavojas, tam laika sāk pietrūkt. Mūsu dalība sanāca diezgan kurioza un reizē arī interesanta. Vienā sarunā ar Kristapu Kotānu (LMSF atbildīgais par spiningošanu no laivas) ieminējos, ka mēs ar pārinieku varētu izvizināt bērnu un jauniešu čempionāta uzvarētājus kausā, kā saka, lai ir ieskats lielajos mačos. Kristaps to ņēma nopietni un mēs ar pārinieku tikām nominēti kā balva jaunajiem spiningotājiem. Neko darīt, nācās atrast laiku, lai aptaustītu ūdeņus un gatavoties mačiem. Man bija tas gods savā laivā vizināt divkārtējo junioru čempionu Rūdolfu Sikli, Māris startēja ar vicečempionu Vladislavu Ļubimovu. Abi puiši ir aizrautīgi copmaņi, līdz ar to ar motivāciju un prasmēm problēmu nebija. Laikapstākļi nebija tie labāki treniņiem, lielā sutā grūti bija saprast, vai makšķerējam tur, kur zivju nav, vai viņas vienkārši neķeras. Vai varbūt neprotam ķert? Pateikšu, ka tā jutās diezgan daudz ekipāžas.

Slapjā atklāšana

Latvijas kauss jau tradicionāli sākas ar dalībnieku pulcēšanos un laivu reidu pa pilsētas kanālu. Viss labi salikts pa vietām, Rīgā pilsētas svētki, pasākums izreklamēts, dalībnieki labā noskaņojumā iesēdinājuši laivās ģimenes un draugus, lai dotos atklāšanas parādē. Laiciņš arī bija ļoti pateicīgs, atliek tikai baudīt krāšņo pasākumu. Tas tikai līdz brīdim, kad parāde iestūrēja Andrejostā. Tad debesis palika pavisam tumšas un sākās kārtīgs pērkona negaiss ar kārtīgu dušu, ne lietu. Karavāna tāpēc jau neapstāsies, visi pilnībā izbaudīja dabas stihiju. No kanāla strūklaku šaltīm nebija jēgas izvairīties, tas tāpat neko nemainīja. Žanra klasika, tiklīdz visi nokļuva atpakaļ uz Rīgas jahtklubu, tā lietus pārstāja līt. Dalībnieki vienalga biji priecīgi par kopīgo piedzīvojumu. Laikam rīdzinieki ir kārtīgi grēkojuši, ka Pērkondievs tā dusmojas pilsētas svētku priekšvakarā.

Pirmā sacensību diena.

Sacensību rītā pēc iepriekšējā dienā piedzīvotā visi dalībnieki bija kā viena liela ģimene. Atklāšanas sapulce un laivas varēja doties uz starta vārtiem, kuru priekšā sagaidīja pārsteigums - kuģis ar kārtīgām ūdens strūklām uz abām pusēm, kurš deva arī dobju starta signālu. Izskatījās ļoti iespaidīgi.

No treniņos piedzīvotā un citu sportistu stāstiem bija skaidrs, ka sacensība nebūs nekāda pastaiga. Karstais laiks nebija īstais sabiedrotais līdaku copei, arī zandarti bija ļoti untumaini. Vienīgi par asariem bija pārliecība, ka 3 virs 25 cm piešmaukt varēs. Par cik manā laivā nav dzīvās tehnoloģijas aparātu, tad ar Rūdu plānojām sākt ar līdakām, gan arī asari pa vidu ieleks. Tālāk jau redzēs, vai tiksim līdz zandartiem, kurus bez dzīvās tehnoloģijas dienas laikā šobrīd noķert ir teju neiespējami. Mēs devāmies uz Ķīžezeru, tur labas vietas līdakai un asarim. Mūsu plānotajā vietā jau stāv priekšā Lietuviešu ekipāža, un praktiski uzreiz tiek pie mēra līdakas. Mēs blakus, mums nekā. Redzu, ka viņi koncentrējas tieši uz līdaku, pēc laiciņa šiem piesakās vēl viena. Asini uzsit arī mežonīgie mežeņu būkšķi visapkārt, biju pārsteigts, kā šīs Ķīšezerā tik daudz. Leiši pabīdās tālāk un noķer trešo līdaku, mēs tiekam pie skaista asara 39 cm garumā, kuru diemžēl mums neieskaita, jo pieļāvu kļūdu loma fiksēšanas kārtībā. Tālāk notiek rutīnas darbs, kurš mums nenes īpašus augļus, daži sīki asarīši un viena zemmēra līdaciņa. Mēs turpinājām darboties apņēmīgi, tēmējām uz līdaku, bet no zālēm izmānījām tikai divus skaistus strīpainos rupučus, 34 cm un 35 cm vērtē. Vēl pārītis skaistuļu pakutināja nervus, bet neiekāpa uztveramajā tīkliņā. Laiks gāja uz beigām, nolēmām aizlaist uz Daugavu, kur pielasīt trešo rupuci. Tā arī sanāca - 35 cm. Liels prieks par pārinieku Rūdolfu, jo tieši viņš bija visu mūsu ekipāžas ieskaites zivju autors.

Izvērtējot rezultātus, pārliecinājos, ka nebiju kļūdījies savās prognozēs. Zivis ķērās diezgan vāji, neviena ekipāža netika līdz bonusa punktiem –nenoķēra 3 asarus, 3 līdakas, 3 zandartus. Ārī zandartu grozītāji šodien izskatījās ne pārāk pārliecinoši, esot bijis grūti noķert mēru. Arī līdakas bija daudzmaz aktīvas tikai pirmo sacensību stundu, pat ar asariem daudzi nomocījās un nevarēja noķert. Tiesneši fiksēja diezgan daudz kļūdaini iesniegtus rezultātus. Sacensībām ir lielas likmes, laikam tāpēc tiesneši ir īpaši stingri. Slikto copi apliecina fakts, ka 11 ekipāžas nenoķēra nevienu ieskaites zivi. Labākajam ekipāžām 6- 8 zivis, līdz ar to visi izšķirošie notikumi cīņā par galveno balvu būs rīt.

Jānis Zariņš un Toms Klabis (Ar makšķeri/makšskerlietas.lv) noķēra iespaidīgu asari 44 cm vērtē. Lielākā līdaka 109 cm līderiem Oto Marinaki un Aleksis Švarnovičs (Team Asakainie).

Rezultāti tiek vērtēti summējot noķerto zivju garumu cm. Par 9 zivīm +100 cm.

Labāko ekipāžu TOP 6:

Asari cm

Līdakas cm

Zandartri cm

Kopā cm

Oto Marinaki / Aleksis Švarnovičs (LAT)

Team Asakainie

117(3)

232(3)

46(1)

395(7)

Guntars Ločmans / Ruslans Semjonovs (LAT)

Fish Hunters

27(1)

189(3)

172(3)

388(7)

Sergejs Bibičevs / Dmitrijs Apolonovs (LAT)

S&D FISHING TEAM

102(3)

173(3)

99(2)

374(80

Domas Kelpsas / Gediminas Švilpa (LTU)

Individually

86(3)

194(3)

56(1)

336(7)

Amunds Liepiņš / Vadims Krauzovs (LAT)

Team Lowrance Latvia

55(2)

188(3)

50(1)

293(6)

Vladimirs Renge / Mihails Renge (LAT)

VAG Motors/Riepu PRO

92(3)

192(3)

0

284(6)

Labākās komandas(komandā divas ekipāžas):

1

TEAM ASAKAINIE

665 cm

2

ULMUS MEDUS FISHING TEAM

550 cm

3

LAIKS COPEI/ BALTIC XL

506 cm

Rezultātus var apskatīties šeit:

Sacensības tiešsaistē var skatīties Latvijas Makšķerēšanas Sporta Federācijas FB kontā.

Agris Rudzāns

 
 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager