Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Sports | 10.septembris 2023, 23:20 | Komentēt | 1042 skatījumi

Uzvara ar 100 asariem

Katrā posmā bija sava zivju suga, kura noteica sportistu izvietojumu rezultātu tabulā. Ja pirmajā posmā toni noteica līdakas, otrajā zandarti, tad 3. posms pagāja asaru zīmē.

BTA Latvijas čempionāta spiningošanai no laivas izšķirošajā dienā laikapstākļi copei bija samērā labvēlīgi. Līdaku un zandartu medniekiem vairāk bija jāiespringst rīta cēlienā, jo dienas sutoņā šīs zivis nelabprāt atsaucās uz makšķernieku piedāvātajiem mānekļiem. Asariem dienas sutoņa netraucēja nemaz, tie šajā atvasarā bija diezgan aktīvi. Nav brīnums, ka strīpainie aktīvisti aizņēma lielāko daļu protokola ailēs, šodien jau vairāk ekipāžu mērķtiecīgi pievērsās asarim. Ievērojami eksemplāri šodien gan netrāpījās, bet toties salasījās ļoti daudz, vairāk par 420 asariem. Līdakas šodien nebija pašas aktīvākās, arī izmēri neko diži, kopā noķertas 40 līdakas. Zandarti šodien rezultātu formēja tikai dažām ekipāžām, trofejas izmērā arī negadījās, kopā noķerti 28 zandarti.

Miksējot asarus (23) un līdakas (4) šodienas labāko rezultātu uzrādīja Mārtiņš Iskrovs/ Kristians Jansons (Strike Pro Latvia). Ar 43 asariem un vienu zandartu otro dienas rezultātu sasniedza Romans Astapovs /Marks Petunovs (Abu Garcia/ C1). Imants Tiltiņš un Svens Rubulis (FACCEX FISHING TEAM) pierādīja savas prasmes dzīvajā tehnoloģijā, viņiem 9 zandarti un viens asaris. Miksējot visas sugas 2 asari, 2 līdakas, 6 zandarti, ceturtie šodien Oto Marinaki un Aleksis Švarnovičs (Team Asakainie). Pēc vakardienas dziļā kritiena šodien spēja atgūties vieni no turnīra līderiem Aleksandrs Zareckis / Ruslans Baranovs (Lucky John), dienas 5.rezultāts.

Vakardienas asaru pavēlnieki Gustavs Plūme un Kristaps Kotāns (Salmo) šodien savam asaru kontam pieskaitīja vēl 40 strīpainos, pa abām dienām viņiem sanāk skaists skaitlis - 100 asari un 8 punkti tabulā, uzvara ar lielākām ballēm( 55432) par noķertajām zivīm 3.posma kopvērtējumā.

2.vieta Vitālijs Vilcāns/Staņislavs Osipovs (Lucky John)– 8.punkti(55159 balles);

3.vieta Gunārs Freibergs/ Sergejs Kubelniks (Abu Garcia / C1) – 13 punkti;

4.vieta Mārtiņš Iskrovs/ Kristians Jansons (Strike Pro Latvia) – 14 punkti;

5.vieta Imants Tiltiņš un Svens Rubulis (FACCEX FISHING TEAM) – 15 punkti;

6. vieta Kaspars Tenters/Ricardas Sinkevicius (FACCEX FISHING TEAM) – 16 punkti.

Komandu vērtējuma vakardienas līderi arī šodien labi nostartēja, stabila uzvara (FACCEX FISHING TEAM) – 31 punkts.

balles

punkti

2.vieta

Lucky John

85437

41

3.vieta

Abu Garcia / C1

75970

41

4.vieta

Laiks Copei/ Baltic XL

64771

48

5.vieta

COPES KUNGI

63100

52

6.vieta

Unitika Team

58992

67

Analizējot sezonas rezultātus, nāca prātā tikai viens salīdzinājums - amerikāņu kalniņi. Daudz spēcīgām ekipāžām kaut kas aizgāja greizi, pēc tam atpakaļ augšā. Līdz piektajai turnīra sacensību dienai nebija viena izteikta līdera. Vakar dažiem no vadošajiem sportistiem sanāca kritiens, bet šodien bija pēdējais mēģinājums visu vērst par labu. Kādam tas arī izdevās. Visu sezonu samērā stabils starts izdevās Jānim Mangulim un Jānim Lindenblatam (Ar Makšķeri / Lazergriesana.lv). Pārējām TOP 7 ekipāžām rezultāti ļoti blīvi, ar punktu skaitīšanu vien nepietika, vietu izkārtojums tika noteikts ar baļļu summu par noķertajām zivīm.

BTA Latvijas čempionāta spiningošanā laivas ekipāžām TOP7

Vieta

Ekipāža

Komanda

punkti

Balles

1

Janis Mangulis/ Jānis Lindenblats

Ar Makšķeri / Makskerlietas.lv

53

107082

2

Aleksandrs Zareckis / Ruslans Baranovs

Lucky John

63

120708

3

Mārtiņš Iskrovs/ Deniss Ostrovskis

Strike Pro Latvia

63

119767

4

Vitalijs Vilcans / Staņislavs Osipovs

Lucky John

67

124652

5

Guntis Smaļķis / Kaspars Dukaļskis

Unitika Team

67

111218

6

Imants Tiltiņš / Svens Rubulis

FACCEX FISHING TEAM

81

102596

7

Kristaps Kotāns/ Gustavs Plūme

Salmo

81

102253

Čempionāta kopvērtējums komandām pēc pēdējās dienas praktiski nemainījās, medaļnieki sarindojās tādā pat secībā, kā dienu iepriekš.

BTA Latvijas čempionāta spiningošanā laivas komandām TOP6

vieta

Komanda

punkti

1.

Lucky John

130

2.

Unitika Team

155

3.

Strike Pro Latvia

174

4.

Ar Makšķeri / Makskerlietas.lv

196

5.

FACCEX FISHING TEAM

198,5

6.

Salmo

209

2023.gada sezona noslēgusies! Tā bija raiba kā dzeņa vēders. Katrā posmā atšķirīgas dominējošās zivis, katrai ekipāžai un katrai komandai bija labas un sliktas dienas, bija jāmetas atspēlēties. Kuram izdevās, kuram nē.Sezona kopumā ļoti interesanta, turnīra favorītu lokam pievienojušās vēl vairākas ekipāžas, tas nozīmē, ka nākamgad sezona būs tikpat aizraujoša.

Arī šosezon organizatori paveikšu labu darbu, kas izdevās vēl labāk, jo netrūka atbalstītāju:

BTA ģenerālsponsors nemainīgi jau trešo gadu.

Atbalstītāji: Salmo; Eholotes.eu; Vizion Boats; Yamaha; Motozip.lv; Rīgas Brīvosta; Major Craft; Unitika; BKK; Lucky John; Norfin; ReTv; Ifood; Baltic XL; Cash & Carry; Rocket Bean Roastery; King Coffee Service; Lielais Loms; Mazā alus darītava Brālis; Abas Smokehouse; Grilētāju Brālība; LSFP; FishQuest; Sportfishing – Vertexo; AAKnives; Epicprint; Red Bull; Mana Cope; Makšķerēšanas karte; Copes Lietas

3.posma rezultātus var apskatīt šeit:

Priekšā vēl Pasaules Čempionāts spiningošanā no laivas tepat Rīgā oktobra sākumā. Sekojam līdzi informācijai!

 
 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager