Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Šoreiz no mežavimbas pagatavošu gardu smēriņu, ko var likt uz grauzdiņiem un rupjmaizes šķēles. Šī recepte der gan svētku galdam, gan brokastīm. No mana svētku galda šādas maizītes pazuda 10 minūšu laikā, un tika prasīts vēl!
Bērnībā dzīvojot pie Daugavas, bieži redzēju un dzirdēju pamatīgus blīkšķus. Onkulis teica, ka tur mežavimbas ir izgājušas medībās. Salate vai mežene, kā to sauc tautā, iepeld mazo zivtiņu barā un sit pa ūdeni ar asti. Tā viņa apdullina mazās zivis un tūlīt tās arī salasa. Bet tas blīkšķis ir diezgan pamatīgs!
Mazam puikam izvilkt mežavimbu bija nepiepildāms sapnis. Taču, ja šo spēcīgo un uzmanīgo zivi gadās noķert tagad, tad viens no labākajiem pagatavošanas veidiem ir kūpināšana. Mežavimbas gadījumā to dara tāpat kā ar breksi un karpu. Šo zivi, kura svēra 2,5 kg, es kūpināju apmēram 3 stundas. Gatavību nosaka vizuāli. Mežavimbas vietā var izmantot jebkuru citu kūpinātu zivi.
Sastāvdaļas:
400 g karsti kūpinātas mežavimbas
2 olas
1 sīpols
2 ēd.k. krējuma
1 ēd.k. majonēzes
8–10 kaperi
Melnie pipari
Sāls


Pagatavošana:
Kūpinātu zivi sadala mazākos gabalos un izņem asakas – mežavimbai tās ir lielas, tāpēc izņemšana nesagādās grūtības.
Izvāra un sakapā olas.
Sīpolu un kaperus sagriež mazos gabaliņos.
Visas sastāvdaļas samaisa kopā, pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus melnos piparus.
Pasniedz smēriņu ar svaigu vai grauzdētu rupjmaizi vai pilda sāļajos groziņos, laiviņās.
Lai labi garšo!
