Lielupe

Es vimbu uztaisīju pēc Buma zandarta receptes , nu super , nekad nebiju tik garšīgu vimbu ēdis , būs jālaiž atkal vimbās .
3.aprīlis 2012, 17:08 | links
 
Man atkal breksis skjiet derigs tikai kupinasanai, jo cepsanai ir daudz citu daudz labaku zivju, kautvai asaris un zandarts.
Sienazi, nokupini vimbu, breksi vairs negribesi ;)
3.aprīlis 2012, 16:34 | links
 
nu lai tārpus nedabūtu , iesaku ...ķer un atlaid , prieks pašam , un ......
3.aprīlis 2012, 16:26 | links
 
martins_riga: no šitās vietas lūdzu precīzāk! Un, ja var, bez VTT. Labi?
3.aprīlis 2012, 16:23 | links
 
Recepte tuvu Daddy ieteiktajai.
Pēc iespējas svaigu,atzvīņo,izņem iekšas.Asinis izslauka ar sausu lupatiņu.Atgriež pa muguru,atdala abas filejas.Filejām noņem ādu,visvieglāk ar nazi pārgriežot gaļu vidū un virzienā uz asti un galvu,slīpi spiežot.Iegūstam 4 gabalus.Katru gabalu,no ādas puses[visvairāk asaku]ar papīra nazi,vai žileti,smalki sašvīkājam. Tālāk sāls,cukurs,pipari[Daddy].Gatavās filejas bļodā,otra ar atsvaru pa virsu.Pēc stundām 10,12.visu masu.burciņā,piepiež un pārlej ar olīveļļu. Pēc otrām 12 stundām ir good.
3.aprīlis 2012, 16:18 | links
 
nunu, baudot tas mazsalitaas vimbas uz maiziteem, atri vien var taarpus dabuut. :)) iesaku uzmaniities.
3.aprīlis 2012, 16:17 | links
 
Nu re, panesās!!! :D
Nevar saprast, kuram nepiekrist, kuram piekrist!
Sienāzi, Tu man liki aizdomāties, jo skāri dvēselei tuvu tēmu... :D
Nu labi, jums pa savam, man kā ierasts! :D
3.aprīlis 2012, 16:09 | links
 
Dad! Nepiekritīšu viss par cepšanu. Ir ļoti labi. Breksis protams cepta veidā ir maz kam pielīdzināms - IMHO Latvijas ūdeņu gardākā zivs cepšanai, bet vimba ira laba arii cepta...
3.aprīlis 2012, 16:08 | links
 
Droši! Galvenais plānas smukas šķēlītes sagriezt...uz maizes jau var likt kaut 3 stāvos :) un ņem parastos melnos piparus, nevis kautkādu "zivju garšvielu" - pēc tās jebkura zivs pēc ķilavām garšo :)

Manas domas, ka cept gan vimbu nav vērts - tas pats, kas breksis...a vot kūpināta viņa ir kudī labāka par breksi :))
3.aprīlis 2012, 15:42 | links
 
Daddy, kā saka, ar krējumu jebkuru zupu apēdīsi :)))), bet nu ja trāpīsies Lieldienās kāda vimbele, tad atšķiršu šo lpp un sataisīšu pēc tavas receptes.
3.aprīlis 2012, 15:35 | links
 
Vimbu notīra, izgriež centrālo asaku un krustu šķērsu izklapē ar pavāra nazi. Cep bez miltiem un olas eļļā. Ir ok.
3.aprīlis 2012, 15:33 | links
 
dīvainīši...mazsālīta vimba ir MANTA :))

Vimbu sāla tā - atgriež pa muguru, iztīra iekšas, neskalo, bet izslauka. Uztaisa sālījumu (1 zivij) 1tk sāls, 0.5tk cukura, naža gals malto piparu. Atvērto zivtiņu pārkaisa, aizloka ciet un un 3h ledusskapī. Viņa izlaiž ūdentiņu un ir baudāma :))

Vimbas baudīšana - sasmērē rupjmaizi ar sviestu, sagriež ripiņās sīpolu un ielej aukstu šņabīti.
Iesālītajai vimbai novelk ādu un ar nazi atdala mugurkaulu un ribas. Ribu daļā asaku nav, to uzreiz var likt uz maizes. Muguras un astes daļu ar asu nazi griež 2-3mm biezās šķēlēs (perpendikulāri korpusam) un liek uz maizītēm, pēc tam uzliek pa gredzenam sīpola.

Nekādas asakas nejūt, var zīdainim dot! :))
3.aprīlis 2012, 15:32 | links
 
Sagi, kā ir ar to sieviešu medīšanu, kas ir galvenais, process ???????? :)))))))))
3.aprīlis 2012, 15:26 | links
 
Sienāzim taisnība Vimbu var ķert pēc principa C&R, pavilkt interesanti!
3.aprīlis 2012, 15:21 | links
 
Jums gaļu vajag??? Galvenais ir process!!!
:DDD
3.aprīlis 2012, 15:18 | links
 
Laikam jāmāk kā īpaši pagatavot.
Ziemā noķerto sāliju kā lasi, noturēju divas dienas, garša +-, bet bauda nekāda, vecs var palikt asakas ārā lasot.
3.aprīlis 2012, 15:11 | links
 
piekriitu sienaazim! :)
3.aprīlis 2012, 15:04 | links
 
Ko jūs no tām vimbām gribat, asaku bunte, tas arī viss, turklāt 5 ir norma, ko vispār nesaprotu, ar ko tā zive tādu godu izpelnījusies, tad jau drīzāk piešķirtu breksim šādu statusu ne vimbai.

Es ķeršu brekšus, vimba lai svilpo.
3.aprīlis 2012, 15:03 | links
 
spiningists- pareizi saprati!
3.aprīlis 2012, 13:03 | links
 
Sapratu zemāk ne pa karti...bet loģiski ka pa straumi :) Paldies
3.aprīlis 2012, 12:11 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager