Lielupe

Karstiem vakariem pie aliņa var noderēt šāda recepte:
Samaļ līdakau vai žani, ja žani izfilē labi var sagriezt tikai gabaliņos - sāls, pipars, drusku ķiplociņš (ar sali uzmanīgi, jo Latvijā nopērkamais bekons ir pasāļš),
tad masu ietin bekonā un uz 15min cepeškrāsnī.



Davis-Di, 20.augusts 2022, 17:34

Izskatās riktīg lab. grilēt nevar?
20.augusts 2022, 19:22 | links
 
Karstiem vakariem pie aliņa var noderēt šāda recepte:
Samaļ līdakau vai žani, ja žani izfilē labi var sagriezt tikai gabaliņos - sāls, pipars, drusku ķiplociņš (ar sali uzmanīgi, jo Latvijā nopērkamais bekons ir pasāļš),
tad masu ietin bekonā un uz 15min cepeškrāsnī.

20.augusts 2022, 17:34 | links
 
Kādas 30min gan noturu pirms krāsns
20.augusts 2022, 17:33 | links
 
Davis-Di [20.08.22]: Ja tu uzspied citronu sulu ēdot tā ir cita lieta
Gan, gan. Ierīvējot garšvielas, sāli un bišķi citrona sulas pa virsu. Un krāsnī iekšā, nemarinēju iepriekš. Liekot galdā šķēlīti svaiga klāt.
20.augusts 2022, 17:33 | links
 
Cik man nācies ēst Somijas un Zviedrijas restorānos, lasis vienmēr ir pagatavots bez citrona un ēdienkartē nebūs minēta citrona marināde, vienīgais pie garnējuma malā var būt citrons, bet tas ir tiem, kam nepatīk specifiskā jūras zivju garša, jo citrons viņu faktiski nomāc. Es gan parasti izvēlos zandartu vai brieža gaļas steiku Somijā. Divus gadus neesmu dēļ C19 bijis Somijā, bet Septembrī būšu un pat vakariņas jau ir ieplānotas restorānā :)
20.augusts 2022, 17:24 | links
 
Cepenē gatavots lasis savā sulā + garšvielas man sanāk samērā pliekans. Citroniņš piedot tādu foršu skābumiņu.

RaimisD, 20.augusts 2022, 16:28


Ja tu uzspied citronu sulu ēdot tā ir cita lieta, bet ja to izmanto marinādē vai uz gatavu ēdienu, kas kādu laiku stāv uz galda, manā skatījumā tā ir ēdiena sabojāšana, bet kā jau minēju tā ir gaumes lieta.

Daudzi jau uzskata, ka Itāļu bolonezi var uztaisīt ar veikalā nopirktiem makaroniem un daudz tomātu mērces, ko pievieno maltai gaļai, kuru cepot izgāžas daudz smirdoša ūdens!
20.augusts 2022, 17:09 | links
 
Davis-Di [20.08.22]: Daudzās sēklās ir zilskābe, kas veido rūgtuma garšu! Piemēram ja taisa Ķiršu vai Citronu uzlējumu obligāti kauliņi jāizņem!
Citronu zivīm nemēdzu izmantot, jo manā skatījumā citrona sula nomāc zivs garšu un faktiski sabojā ēdienu, tas tā pat kā augstas klases Argentīnas steiku ēst ar kečupu, bet tas tā gaumes lieta!
Cepenē gatavots lasis savā sulā + garšvielas man sanāk samērā pliekans. Citroniņš piedot tādu foršu skābumiņu.
20.augusts 2022, 16:28 | links
 
Daudzās sēklās ir zilskābe, kas veido rūgtuma garšu! Piemēram ja taisa Ķiršu vai Citronu uzlējumu obligāti kauliņi jāizņem!
Citronu zivīm nemēdzu izmantot, jo manā skatījumā citrona sula nomāc zivs garšu un faktiski sabojā ēdienu, tas tā pat kā augstas klases Argentīnas steiku ēst ar kečupu, bet tas tā gaumes lieta!
20.augusts 2022, 16:09 | links
 
RaimisD [20.08.22]: Willy [17m]: ...iepriekšējo liku ar citronu ar mizu un sanāca rūgts!tā ka ar citroniem prātīgi,labāk laikam bez mizas!Rūktumu var dot arī citrona sēkliņas.
Marinējot gaļu, izspiežot sulu skatieties, lai sēkliņas nesabirst marinādē. Īpaši izteikti var just rūgtumu, kad ilgāk sanāk noturēt marinējumu.
Iespējams,jo iepriekšejo arī liku tāpat!sēklas gan nepiefiksēju!
20.augusts 2022, 15:26 | links
 
Willy [20.08.22]: ...iepriekšējo liku ar citronu ar mizu un sanāca rūgts!tā ka ar citroniem prātīgi,labāk laikam bez mizas!
Rūktumu var dot arī citrona sēkliņas.
Marinējot gaļu, izspiežot sulu skatieties, lai sēkliņas nesabirst marinādē. Īpaši izteikti var just rūgtumu, kad ilgāk sanāk noturēt marinējumu.
20.augusts 2022, 15:23 | links
 

Kkā tā..
20.augusts 2022, 15:10 | links
 
nelietotaajs [20.08.22]: Willy [11:51]: nelietotaajs [18.aug]: Willy [18.aug]: Lielupe....Un žanis!!! Super!
Kaķis gan.. sēž nokārtu galvu.... bļin.... atkal zivs! :)))))))Enriko vēl mazss!bet paostīt drīkst!;)Marinēts vai mazsālīts? Izskatās perfekti!
Eksperimentēju!;)šoreiz mazsālīts,sagriezts šķēlītēs un iekš etiķī marinētiem sīpoliem!man liekas labs!
...iepriekšējo liku ar citronu ar mizu un sanāca rūgts!tā ka ar citroniem prātīgi,labāk laikam bez mizas!
20.augusts 2022, 15:09 | links
 
Willy [20.08.22]: nelietotaajs [18.aug]: Willy [18.aug]: Lielupe....Un žanis!!! Super!
Kaķis gan.. sēž nokārtu galvu.... bļin.... atkal zivs! :)))))))Enriko vēl mazss!bet paostīt drīkst!;)
Marinēts vai mazsālīts? Izskatās perfekti!
20.augusts 2022, 14:27 | links
 
nelietotaajs [18.08.22]: Willy [18.aug]: Lielupe....Un žanis!!! Super!
Kaķis gan.. sēž nokārtu galvu.... bļin.... atkal zivs! :)))))))

Enriko vēl mazss!bet paostīt drīkst!;)
20.augusts 2022, 11:51 | links
 
Willy [18.08.22]: Lielupe....
Un žanis!!! Super!
Kaķis gan.. sēž nokārtu galvu.... bļin.... atkal zivs! :)))))))
18.augusts 2022, 18:06 | links
 
Willy [18.08.22]: Lielupe....
Pa skaisto!
18.augusts 2022, 17:31 | links
 

Lielupe....
18.augusts 2022, 13:28 | links
 
Labs, zvani savam murim lai skrien uz veikalu, esi nopelnījis vienu,,,
17.augusts 2022, 16:08 | links
 

Lielupe..kkas grabina!cope interesanta...70,72,76cm
Biju no 9-14:00
17.augusts 2022, 15:31 | links
 
Willy jaunais profils!!:)
16.augusts 2022, 14:00 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager