Mārtiņš Babris

Mārtiņš Babris

M.Babris (maituputns) – plēsīgo zivju mednieks. Spiningot sācis no agras bērnības, un līdz pat šai dienai turpina šo nodarbi. Spiningošanas teorētiķis un praktiķis, mīl izmēģināt dažādu spiningošanas inventāru, un copes tehnikas. Līdaka, zandarts un asaris – sporta zivs, bet zivs dvēselei – forele. Daudzu sacensību, kā arī Latvijas Čempionāta dalībnieks, publikāciju autors. Catch & Release piekritējs. Zivis nav ēdiens, bet gan mūsu draugi!

Atbildes

Jautā 8Edgars6

Vai Daiwa Exceler LT 2000 derēs vai labāk 2500 izmēru?

Atbild Mārtiņš Babris

Kas pašam ērtāk. Man labāk patīk nedaudz lielākas spoles

Atbildēts: 7.marts 2023, 08:40 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā 8Edgars6

Sveiki.
Kādu spoli jūss ieteiktu priekš kāta Major Craft TripleCross 732 aji ar testu 0.6-10.gr.?Skatos uz Daiwa Exceler LT 2000,bet ko jūss ieteiktu?Ja varat uzrakstiet spoles nosaukumu,izmēru un cenu.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Exceler ir laba spole, derēs.

Atbildēts: 7.marts 2023, 08:02 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā 8Edgars6

Sveiki.
Kurš kāts priekš mikrodžiga būss labāks Spinings Airrus Aria Trout Series,
A732ULFS-GES vai Major Craft Triple Cross,ja Triple Cross uzrakstiet konkrēto modeli.Vai arī iesakiet kaut ko citu aptuveni pa 200eiro?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Labāk izvēlēties Triple Cross. Konkrēts modelis - S762UL būs labs.

Atbildēts: 27.februāris 2023, 12:16 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Guntars777

Sveiks! Esmu noskatījies spiningu Daiwa Exceler Sea Trout 3.15m 15-40g, copei Gaujā. Ko teiktu par šādu kātiņu?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiki

Manuprāt viņš ir par garu. Brīžos kad ir ledus gar upju krastiem, tad garie spiningi lieti noder, bet šobrīd. Es ņemtu īsāku līdz 3 metriem. Testa ziņā šis vairāk izskatās kā spinings Salacai, kur ir reālas iespējas lasi noķert. Gaujā vairāk uzsvars ir uz taimiņiem, kuriem es tik liela testa spiningu neņemtu.

Atbildēts: 21.februāris 2023, 13:36 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā BAigars

Sveiks,
Ko varētu ieteikt no lētā, budžeta gala multiem, kas daudz maz derētu mini džerkiem, slaiderīšiem svarā līdz 20 25g? Saprotams, ka sakarīgi multi lētajā galā nav, bet gribas Baby Busteriem un mazajiem Salmo slaideriem tomēr savu kātu un multu bez lieliem tēriņiem.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Jāsaprot kas ir lētais gals, kāds ir budžets. Es teiktu ka kaut ko no Abu Garcia Revo X sērijas varētu skatīties. Bet ir jābūt gatavam ka spole nebūs perfekta, turklāt būs jautājums cik ilgi tā izturēs…

Atbildēts: 21.februāris 2023, 08:42 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā lukinsarturs

Sveiciens! Kādas domas par Favorite Black Swan vs Yamaga blanks Blue Current ar domu par asari līdz 10gr?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Black Swan noteikti ir sausāks, asāks. Yamagai ir labas blankas, bet viņas nav tik ātras. Metiena attālumam, jutīgumam tas netraucē. Black Swan atkal ļauj veikt asākas animācijas, augsta jutība viņam ir, bet būs jāstrādā ar spoles bremzi, lai asarim nesarautu lūpas :)

Atbildēts: 21.februāris 2023, 08:39 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Venden

Sveiks, Mārtiņ! :)
Pašlaik domāju par spoli, kurai pārsvarā būtu no manas puses divi pielietojumi - pavasarī ķert spožos kā arī iedžigot kādu zandartu. Varbūt arī kaut kad paķert kādu meženi. Pats domāju starp twinpower FD C3000 un Certate LT 3000D-C. Kādas šīm spolēm ir stiprās puses, atšķirības, un kura būs piemērotāka konkrētām tehnikām, kuru tu personīgi ieteiktu paņemt? Paldies!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Jāsaka ka abas spoles labas, vienas klases. Te vienkārši atšķiras paša ražotāja pieeja, tehnoloģija un koncepts. Es personīgi Certate neņemtu tikai dēļ svara. Man patīk smagākas spoles, kuras veido kaut kādu balansu ar spiningu. Certate LT ir salīdzinoši viegla. Tehnoloģiski abas tiešām ir labas. Izmēra ziņā, jā spožajam un zandartam šis ir pilnīgi pietiekams izmērs. Es teiktu ka kura pašam patīk vairāk, to arī jāņem :)

Atbildēts: 7.februāris 2023, 13:29 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Matrozi

Labvakar. Jautājums profam par DAIWA spoli. Vai ir versija Freams LT 3000D? Jeb tikai divas šīs: Freams LT 3000 un Freams LT 3000 D-C?
Ko īsti nozīmē tie "D-C " beigās? C saprotu – kā seklā kasete, vai ne. Bet kāpēc D-C?

Otrs jautājums tāds: Kā sanāk- vai DAIWA Freams LT 3000 spolēm tik pat liels korpuss kā 2500 LT, jeb tomēr citas dimensijas, vai kasetes diametrs un citi mezgli palielināti? Gribētos zināt- kuri tie ir.

Prātoju, tas max drag šiem modeļiem 12kg / 10kg uz kastes ko ražotājs drukā, tas attiecas uz slīdbremzēm kasetē, vai arī citos mezglos izturība atšķiras? Piemēram rullīša, lociņa plecos, kasetes ass stiprībā, mehanikā iekšā...

Tādi, lūk, jautājumi.

Ar cieņu,
matrozis

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiki

Nē, šāda variācija nav iespējama. Ar C burtu Daiwa apzīmē Compact - spolēm ir mazāki korpusi. Faktiski 3000C korpuss nav īsti kā pilnam 3000 izmēram. Tas ir drīzāk kā 2500. Toties rotors ar kaseti ir kā 3000 izmēram. D atkal apzīmē to ka auklas kasete ir dziļa, ar lielāku ietilpību. Par pārējo mezglu izturību, skaidrs ka rotors, kasete ir no 3000 izmēra spoles, attiecīgi izturība ir. Par korpusa daļu, Daiwa apgalvo ka viņu tehnoloģijas atļauj mazākos korpusos izvietot lielākus zobratus. Tiesa tas pamatā ir pie viengabala korpusiem jeb Monocoque. Frems tāds nav. Pieņemu ka ražotājs spēlē tieši uz zobratu veidošanas tehnoloģiju Toigh Digigear. Tāpat jāatceras ka Freams korpuss un rotors ir no kompozītiem veidots. Tam būtu jābūt vieglam un izturīgam.

Atbildēts: 7.februāris 2023, 10:54 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā meka

Sveiks! Esmu nano džiga kātiņa meklējumos. Radās interese par vieglāko pieejamo spiningu. Vai zini kādu, kas būtu vieglāks par Abu Garcia Eradicator Realfinesse Prototype ERFS-46Pro-ST
Navigator, kurš sver 27 g?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Jā, šis laikam ir vieglākais spinings kuru esmu redzējis. 27 grami, ir ļoti maz. Tiesa nezinu vai tik vieglu kātiņu ir jēga lietot, pat pie nano džiga. Es pats esmu lietojis Crazy Fish Nano Zero Carbon, kurš sver aptuveni 50 gramus. Man patika, neko vairāk neprasās :)

Atbildēts: 7.februāris 2023, 10:33 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā justusdz

Nezināju kam īsti jautāt. Man sāk interesēt līdaku cope ar dzīvo zivtiņu(pavasarī).
Jautājums: kāds ir ieteicamais kāta garums un tests?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Diemžēl nemācēšu teikt. Varbūt Normunds spēs atbildēt!

Atbildēts: 6.februāris 2023, 08:02 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager