Mārtiņš Babris

Mārtiņš Babris

M.Babris (maituputns) – plēsīgo zivju mednieks. Spiningot sācis no agras bērnības, un līdz pat šai dienai turpina šo nodarbi. Spiningošanas teorētiķis un praktiķis, mīl izmēģināt dažādu spiningošanas inventāru, un copes tehnikas. Līdaka, zandarts un asaris – sporta zivs, bet zivs dvēselei – forele. Daudzu sacensību, kā arī Latvijas Čempionāta dalībnieks, publikāciju autors. Catch & Release piekritējs. Zivis nav ēdiens, bet gan mūsu draugi!

Atbildes

Jautā akacis

Paldies par atbildi, bet vai vari pateikt Ko Lexa HD 300 LTD nozīmē tas LTD? Pat daiwas oficiālajā saitā modeli ar tādu apzīmējumu neatrodu. Un turklāt šim LTD modelim, kas atrodams happyangler.com ir ne tāda ručka kā jābūt lexa 300 HD????

Atbild Mārtiņš Babris

Ar LTD Daiwa apzīmē Limited, respektīvi modeļus, kas ir speciāli veidoti kādam copes stilam, vai ar kaut ko atšķiras no standarta. Lexa ir tā, ka Amerikā ir savādāki modeļi, jo tur Lexa tiek izmantota copei jūrā. Zemāk linki: http://www.daiwa.com/us/contents/reels/lexa_type_hd/index.html http://www.daiwa.com/us/contents/reels/lexa_original/index.html http://www.daiwa.com/us/contents/reels/LEXATYPE/index.html Eiropā Lexa tiek piedāvāta šādā versijā: http://www.daiwa.de/dw/en/products_1/baitcasting_reels_1/lexa_hsl/5,1,74,75,1,1__products-model.htm?ovs_prdrows2=10

Atbildēts: 5.oktobris 2018, 10:27 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Peteris737

Sveiks!

Gribu zināt ar kādiem mānekļiem iet labāk rudens līdaku copē?

Vobleriem,gumijam vai citiem?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Principā ar šiem visiem vari līdakas ķert. Rudens laikā zivis daudz aktīvāk barojas, attiecīgi ir krietni vien agresīvākas. Viss ir atkarīgs no konkrētās vietas, kur gribi ķert. Es gan ietiektu izvēlēties lielāka izmēra mānekļus, gan voblerus, gan gumijas.

Atbildēts: 5.oktobris 2018, 10:20 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Asaris40

Sveiks, vēlreiz.

Gribēju uzdot jautājumu savādāk. Ko varētu ieteikt lai varētu patvičot un padžigot? Kātu, spoli un auklu budžetā 100-150€. Kātu gribētu ar augšējo testu līdz gramiem 13-16.

Paldies par atbildēm, ne asakas

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Ja kopējais budžets ir 150 EUR, tad X1 762M, kuram ir lielāks tests, bet dēļ garuma varēsi arī džigot. X1 702ML būs daudz piemērotāks tvičam. Abas šīs tehnikas tomēr paredz savādāku spiningu uzbūvi, attiecīgi ir grūti tās apvienot. Spole - Shimano Sahara C3000 izmērs manuprāt būs labāks. No auklām Sunline Siglon PE vai Braid 5 četru dzīslu modeli 0.8 izmērā

Atbildēts: 4.oktobris 2018, 15:42 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā akacis

Sveiks!

Ir iegādāts Svartzonker black series pro baitkasting kāts 2,4m, 30-100g priekš lielo gumiju(65-100g) mētāšanas.

Spoli gribētos zemprofila, skatos uz daiwa lexa 300 HD LTD. Jautājums vai šī spole ir piemērota atiecīgajam kātam un maniem mērķiem?Varbūt vari ieteikt kādu citu spoles variantu līdz 300 naudiņām....

Atbild Mārtiņš Babris

SveiksJā, Lexa ir variants. Vēl noteikti apskaties Abu Garcia Revo Toro Beast. Pēdējā ir salīdzinoši populāra starp bigbaitistiem. Tiesa cena noteikti pārsniegs budžetu. Lexa ir ar dziļo kaseti, labi var bremzes noregulēt, un faktiski lielajām gumijām neko arī vairāk nevajag

Atbildēts: 4.oktobris 2018, 15:36 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā amatieris2

Sveiks!

Jautājums-uz kā zivs labāk sēžas virsū ofseta āķa vai džiggalvas?

Man šodien četras labas copes (ofseta āķis) , bet līdz laivai nedabū..piecērtu manuprāt kārtīgi. divus mazmērus tik izcēlu..

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Noteikti uz džiggalvas. Ofsetam realizācija nav ļoti augsta. Toties ir priekšroka vietās, kuras ir stipri aizaugušas, zāļainas. Ofsetam ir svarīgi izvēlēties arī pareizo āķa izmēru, izliekumu. Principā izliekumam būtu jābūt maksimāli dziļākam, it sevišķi ja māneklis ir šad tipa.

Atbildēts: 3.oktobris 2018, 09:29 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā ar4hijs

Sveiks! Kas sākāms par FAVORITE IMPULSE IMP-832L-T kopā ar Daiwa fuego 2500 lt? Džigam Ventā no laivas?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Labs komplekts. Impulse ir labas blankas, no Toray oglekļa. Fuego spole par savu cenu, ir viena no labākajām. Principā pērc nost un džigo uz nebēdu :)

Atbildēts: 3.oktobris 2018, 09:27 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Asaris40

Sveiks,

Iesaki lūdzu komplektu ar ko var pamētāt mazās mailes, karnkus pa reizei arī uzdžigot. Ar augšējo testu 13-16g. Budžets 100€

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Es paliktu pie Professional PLS-732ML ar testu līdz 14 gramiem, bet reālais tests ir aptuveni 17-18 grami. Principā šis ir vairāk džigam domāts, bet pie vajadzības varēsi arī ietvičot maili.

Atbildēts: 3.oktobris 2018, 09:26 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā 4undra

Sveiks! Vai esi saskaries ar Zetrix Exilon seriju? Varbut ir atsauksmes. Paldies

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Vēl ne, bet ļoti gribu pamēģināt. Ceru ka drīzumā pie viena tikšu

Atbildēts: 26.septembris 2018, 16:47 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā 8Edgars6

Sveiks.

Iesakiet vienu spiningu no šiem diviem Favorite new spirit NSP6102MH otrs Favorite X1-902MH.Spiningošu no krasta moliņiem Lielupē Dubultos.Pašam vairāk patīk vobleri un tvičs,bet kas labāk strādās tagad Lielupē?Drop šots,džigs vai vobleri,un vai ar Favorite new spirit nsp6102mh var džigot?Bet iesakiet vienu spiningu no iepriekš minētajiem.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Abi spiningi ir atšķirīgi. New Spirit ir veidots tieši tviča tehnikai, kur ir svarīga paša spininga akcija. X1 - lielisks spinings džigam, dropam, esmu arī lašus ar šo ķēris. Pateicoties garumam un blankai metiens ir pietiekami tāls. Tvičot gan ar X1 būs praktiski neiespējami. Nav šai tehnikai domāts konkrētais spinings. Ja copēsi no krasta, laikam jau tomēr X1 garais. Visvairāk mānekļu grupas un tehnikas varēsi izmantot.

Atbildēts: 26.septembris 2018, 16:47 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā Olcis

Sveiks! Vai zini kādu vietu kur ir makšķerēšanas pulciņs priekš bērniem ???

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Cik zinu tad aktīvi darbojas Carnikavas makšķerēšanas skola. Arī Pēteris Lideris māca bērnus, tiesa nodarbības notiek Līgatnē. Bet vairāk gan īsti neesmu dzirdējis par šādiem pulciņiem.

Atbildēts: 23.septembris 2018, 17:04 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager