Mārtiņš Babris

Mārtiņš Babris

M.Babris (maituputns) – plēsīgo zivju mednieks. Spiningot sācis no agras bērnības, un līdz pat šai dienai turpina šo nodarbi. Spiningošanas teorētiķis un praktiķis, mīl izmēģināt dažādu spiningošanas inventāru, un copes tehnikas. Līdaka, zandarts un asaris – sporta zivs, bet zivs dvēselei – forele. Daudzu sacensību, kā arī Latvijas Čempionāta dalībnieks, publikāciju autors. Catch & Release piekritējs. Zivis nav ēdiens, bet gan mūsu draugi!

Atbildes

Jautā 8Edgars6

Sveiks.
Vai jūss varat ieteikt kur tagad var paķert asarus ar mikrodžigu?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Jāmeklē vaļēji ūdeņi. Ķīšezerā iespējams!

Atbildēts: 30.janvāris 2023, 12:41 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā 8Edgars6

Sveiks.
Un vai x1 702L derēs arī asarim?

Atbild Mārtiņš Babris

Derēs

Atbildēts: 23.decembris 2022, 10:27 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā 8Edgars6

Sveiki.
Kādu spiningu tieši jūss ieteiktu no X1 ja gribu ķert sapalu,foreli un asari mazās upēs ar lielu straumi?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Sapalam 702ML vai 702L. Forelei 662L vai 602L

Atbildēts: 23.decembris 2022, 09:51 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā 8Edgars6

Labrīt.
Kādu nedārgu spiningu jūss ieteiktu priekš sapala mazās upēs ar lielu straumi?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Es ņemtu fast akcijas, M jaudas spiningu. Grūti teikt kas ir nedārgs, bet vari skatīties X1 sēriju 7 vai 7`6 pēdu garos.

Atbildēts: 19.decembris 2022, 11:54 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā 8Edgars6

Sveiki.
Vai mikrodžiga kāts Solpara līdz 10.gr garumu 2.28cm un akciju RegularFast derēs arī mazās upēs ar lielu straumi?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Manuprāt par garu šis ir, arī akcija pārāk mīksta. Jāsaprot kādā tehnikā plānosi ķert un kādu zivi. Skatoties uz spiningu es teiktu ka asari

Atbildēts: 16.decembris 2022, 21:31 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā meka

Sveiks!
Varbūt vari palīdzēt - kāda piegriezne ir Simms Challenger insulated winter jakai - regular vai loose fit? Vai ir nepieciešamība pirkt vienu izmēru lielāku, kā parastam apģērbam?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Lielāku noteikti nevajag! Es ieteiktu aizbraukt uz eBoat veikalu un piemērīt, jo man, piemēram, parasti no Simms ir L izmērs. Šim te kostīmam man labāk der M izmērs. Veikalā ir uz vietas visi izmēri, varēs ērti izvēlēties sev labāko.

Atbildēts: 12.decembris 2022, 10:17 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā 8Edgars6

Labdien.
Kādu mikrodžiga kātu jūss ieteiktu kas labi sajutīs grunti kad svins nokritīs un labi sajutīs zivi?Vēlams spinings līdz 10.gr.Spiningošu no krasta.
Cenā aptuveni 130-150eiro.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiki

Major Craft ir dažādi varianti - Crostage, Benkei sērijas. Spinings nav vienīgais faktors lai justu svinu, kad nokrīt. Ir svarīga gan grunts cietība, gan straume, gan attālums.

Atbildēts: 6.decembris 2022, 09:42 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Arnoldinjs

Sveiks. Man tāds jautājums sakarā ar grozījumiem licenzētās makšķerēšanas grozījumiem Gaujā. Uz pavasara pusi ienāk upē baroties tā saucamais spožais vai jūras forele. Man tā jūras forele izskatās pēc maza lasēna jo mutes žokļu izvirzījums vairāk līdzinās laša mutei. Internetā jau rakstīts ka taimiņš jeb jūras forele. Bet varbūt Jūs varat mani apgaismot kā ir patiesībā? Paldies

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Taimiņš jeb jūras forele upē dzīvo visu laiku. Kā jau minēji spožie ienāk pavasaros no jūras upē baroties. Šīs zivis ir daudz spožākas, nekā tie taimiņi kuri dzīvo upē. No tā arī iesauka radusies. Bet tie ir tie paši taimiņi. Runājot par atšķirībām starp lasi un taimiņu, tās ir, vienalga vai taimiņš ir upē dzīvojošs vai tāds kurš ienācis no jūras. Papēti bildes internetā, galvenās atšķirības ir mutes forma, astes forma, plankumu izvietojums.

Atbildēts: 2.decembris 2022, 08:27 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Andza2727

Sveiks!
Esmu pirmā multa meklējumos manekliem līdz 100g ar samērā labām talmesanas īpašībām un mazāk bārdām. Esu noskatījis CURADO DC 151 HG. Vai arī ir kādi citi varianti.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Ņemot vērā mānekļu svaru, es tomēr skatītos uz Shimano Tranx 301 izmēru. Vēl opcija būtu Daiwa Tatula 300.

Atbildēts: 29.novembris 2022, 10:43 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā bukurags

Sveiks!
Esmu ārzemēs un apgūstu makšķerēšanu jūrā. Mencu spiningošanai no krasta esmu iegādājie 3 m spiningu ar testu 1- 5 oz, tagad vēlos iegādāties spoli. Nevaru saprast vai nepieciešams 6000(varbūt 8000) izmērs piem. Shimano fishing Nexave FE 6000 vai pietiek ar 4000-5000 izmēru, to pašu Daiwa Ninja vai Shimano Sedona, varbūt Daiwa Shorecast 5000. Gribētos to pašu spoli izmantot arī gruntenei (nomainot kaseti ar auklu). p.s. lielākās zivis (no krasta) 3-5 kg, dažreiz spiningoju arī no moliem, casting jig līdz 80 g. Paldies

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Svarīgs faktors kurš būtu jāņem vērā šeit ir sālsūdens. Sāls spējīgs šausmīgi sagandēt spoles, turklāt ļoti ātri. Tāpēc ieteiktu izvēlēties tādas kuras ir ar slēgtajiem gultņiem, ar zināmu aizsardzību pret sālsūdeni. Tiesa tāpat pēc katras copes spoles vajag noskalot, saeļļot. Uzmet acis Daiwa BG sērijai, kura ir paredzēta tieši copei sālsūdenī. Vai no Shimano Spheros SW būs līdzīgās cenās. Izmēra ziņā es ņemtu 5000. izmēru vismaz.

Atbildēts: 29.novembris 2022, 10:40 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager