Mārtiņš Babris

Mārtiņš Babris

M.Babris (maituputns) – plēsīgo zivju mednieks. Spiningot sācis no agras bērnības, un līdz pat šai dienai turpina šo nodarbi. Spiningošanas teorētiķis un praktiķis, mīl izmēģināt dažādu spiningošanas inventāru, un copes tehnikas. Līdaka, zandarts un asaris – sporta zivs, bet zivs dvēselei – forele. Daudzu sacensību, kā arī Latvijas Čempionāta dalībnieks, publikāciju autors. Catch & Release piekritējs. Zivis nav ēdiens, bet gan mūsu draugi!

Atbildes

Jautā OSHA

Sveiks Mārtiņ! Iesaki no savas pieredzes labāko budžeta klases pīteni 0.3# vai 0.4# džigam? Paldies!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Teikšu tā, ja budžeta klases, tad es laikam paliktu pie 0.4, tīri dēļ tā, ka plānāki diametri bieži vien sagādā problēmas, tieši budžeta klasei. Sunline Siglon PE X4 ir pietiekami laba aukla, labs pinums, metiena attālums attiecīgi ir labs.

Atbildēts: 10.jūnijs 2018, 20:54 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā kb4596

sveiks vēlreiz aizmirsu pajautāt iepriekšējā reizē par auklām. spiningoju uz atpavadas sistēmas uz asariem lietoju plānu monolīto kā pavadu diametrs ap 0.16mm. citi saka vajag florokarbono pavadu tipa ūdeni neredzama u.t.t vai vispār ir vērts pirkt florokarbono? ir iespēja ka monolītā nes sliktākus copju rezultātus ķipa redzamība nospēle sliktāku lomu ? kādu auklas veidu jūs varētu ieteikt un auklas biezumu protams. vietas kur ķeru asarus ir karjeras ar asāku grunti kantēm un dzidrāku ūdeni. tik plānas auklas kā tā biežak jāparsien jo šur tur noberžas skatoties uz flurika cenām ap 6 eiro 30m. paldies iepriekš. :)

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Atvadam pamatā lietoju tieši fluorokarbonu. Pirmkārt šī aukla daudz mazāk baidās no abrazīva, respektīvi nebojājas. Atvada sistēma pamatā atrodas tuvu gruntij vai uz grunts, attiecīgi aukla vienmēr tiek berēta, bojāta. Monofils daudz ātrāk tiek pārberzts. Ja Tu pamatā ķēr vietās ar asām kantīm, tad es teiktu ka fluorokarbons ir obligāts. Skaidrā ūdenī arī šai auklai būs priekšrocība - "neredzamība" palīdzēs tikt pie uzmanīga plēsēja, vai brīžos, kad zivs ir ļoti kaprīza. Tīri asarim es ņemtu 0.20mm fluorokarbonu, optimāls izmērs.

Atbildēts: 8.jūnijs 2018, 11:04 | 3 komentāri | Adrese atbildei
Jautā jenots13

Sveiks Mārtiņ, man te sanāca neliela šaizīte ar Tiro 762m, noluza spicei kadi 5-6cm. Jautājums vai LV var kaut kur iegādāties vai pasūtīt?

Uzliku viņam jaunu tulpīti galā, un spiningoju tagad tālāk. Jūtība baigi nesamazinājās. Domaju, ka LV tāpat nereāli dabūt.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Pieņemu ka runa ir par veco, labo Tiro GOTS-762M? Man šis joprojām ir viens no mīļākajiem spiningiem. Jā, spici dabūt Latvijā ir nereāli. Principā spici var pasūtīt no Japānas, rūpnīcas, bet nu maksās viņa aptuveni 70% no spininga vērtības, un parasti dabūt to aizņem kaut kur pusgads, vismaz. Es domāju ka jutību šī izmaiņa neietekmēs, drīzāk testu, respektīvi spices daļa paliks cietāka, attiecīgi nedaudz pamainīsies tests.

Atbildēts: 5.jūnijs 2018, 21:56 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā docis.

Sveiks, shimano ultegra 4000 būtu piemērota priekš fīdermakškerēšanas - barotavas 50-80 gr, max drag skatos 11 kg itka vajadzetu pavilkt?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Principā domāju ka derēs. Ultegra ir no Hagane materiāla veidots galvenais pāris, attiecīgi tas ir izturīgāks, un spole kopumā tur lielākas slodzes.

Atbildēts: 5.jūnijs 2018, 21:53 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā Lapsens

Sveiks Mārtiņ. Man tev jautājums. Vai shimano alivio 210 ar testu 1-11g ultra light būtu labs priekš asaru džigošanas? Vai arī tev ir kādi citi varianti ko ieteikt (no lētā gala) priekš iesācēja?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Es tomēr ņemtu Favorite Absolute ABS732L spiningu. Šis ir ar ātru akciju, kas ir nedaudz vairāk piemērota džiga tehnikai. Tests arī ir 3-15 gramiem, attiecīgi gana plašs diapazons. Varēsi arī izmantot mazus rotiņus, voblerus

Atbildēts: 5.jūnijs 2018, 21:52 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā GrowPro93

Sveiks!

Vai ir iespējams iegādāties rezerves kaseti priekš Shimano Nasci 2500 spoles?

Paldies.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Cik zinu tad Shimano īsti nav iespējams iegādāties atsevišķi rezerves kasetes. Ir dažiem modeļiem, bet NASCI gadījumā tikai 4000. izmēram.

Atbildēts: 5.jūnijs 2018, 11:48 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā kb4596

Sveiks. Nesen sāku nodarboties ar mikrodžigu izmantoju atpavadas sistēmu ar plānām auklām ja nemaldos bija 0.14 diametrs. māneklis silikona tārps 5cm ar off set aķi spiningoju ar lēnām kustībām lēnu velkot un raustot dažās vietās kur asaru ir ļoti daudz 10cm asarīši ņem aktīvi bet tādi lielāki ap 200 gr max ļoti reti trāpās. zinu ka tājās vietās lieli asari ir bet neņem vispār. sākšu lietot arī asaru drop shot varbūt tas uzlabos kko. Nevēlies pastāstīt kā tieši var tikt pie lielākiem asariem?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Parasti ir tā, ka tie mazie asari ir stipri vien aktīvāki, nekā lielie. Lielais ir kaprīzāks, attiecīgi ir jāatrod sava atslēga. Es mēģinātu izmantot nedaudz lielākus mānekļus, kas varētu atsijāt mazākās zivis. Dropšots teorētiski varētu palīdzēt, bet ja tiešām tur ir daudz zivis, un daudz mazās, tad tās arī sēdīsies uz dropa. Katrā ziņā es sāktu tieši ar mānekļa izmēru.

Atbildēts: 4.jūnijs 2018, 12:44 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā andris9128

jūsu viedoklis par SDFLAX240L zandartiem

Atbild Mārtiņš Babris

Man liekas ka testa diapazons šim ir par mazu zandartam. Zandartam tomēr prasās nedaudz jaudīgāka pieciršana, attiecīgi augstāks testa diapazons būtu labāks. Pats neesmu lietojis šo spiningu, līdz ar to šis ir tikai subjektīvs viedoklis...

Atbildēts: 31.maijs 2018, 09:45 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā biged

sveiks, Mārtiņ, drīz zandartiem beidzas liegums, vai tagad viņus labāk meklēt, tā pat kā rudenī pie balto zivju bariem, vai pa kantīm, jo eholote nav tá labāká, lai meklētu vienu fišu, un cik lielas gumijas piedāvāt uz džigu?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Sākumā es domāju ka drīzāk nārsta vietu tuvumā uzturēsies zandarts, kā arī pa kantīm. Izmērs, kas ir populārāks, ir no 3-4 collām. Kaut kā vasaras sezonā man liekas, ka zandartam neprasās tik ļoti lielas gumijas.

Atbildēts: 30.maijs 2018, 14:38 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā aaaa9

Sveiks! Man no seniem laikiem ir Ron Thompson kātiņš ar 10-30 g testu. Principā ir OK, bet tā kā tas ir vienīgais šāda tipa (līdaku spiningošanai) kāts, gribētos kaut ko jaunu. Mētāju visādus brīnumus - voblerus, šūpus, rotus, gumijzivis utt., gan no krasta, gan laivas (vairāk laivas).

Man viņā patīk, ka viņš nav ļurīgs un ir 2.4 m garš. Ko vari ieteikt budžetā līdz 100 EUR? Gribētos ne mazāku testu, lai nav jābaidās lietot arī 30 g šūpiņus, bet lai var iemest arī kādu pavieglāku rotiņu. Vēlētos varbūt labāku jūtību. Garums, domāju, ne mazāks par 2.4, jo pieredze ar īsākiem (2.2 m) ir, ka nevar tomēr tik tālu aizmest. Vēl būtu svarīga metiena precizitāte. Paldies.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Sava veida universālis Tev prasās. Principā es ņemtu vismaz 8 pēdas garu spiningu, kas arī iekļaujas Tev vajadzīgajos 2.40m. Tests arī ir klasisks, līdz ar ko šeit vairāk varētu būt runa par blankas uzlabojumiem. Iesaku apskatīties X1 sērijas spiningus. Par salīdzinoši demokrātisku naudu, lieliski spiningi, ar labām blankām. 802M modelis būs testā līdz 25 gramiem, bet es pat skatītos uz 902MH, ar testu līdz 35 gramiem, garāks, attiecīgi varēsi gan no krasta darboties, gan laivas. Noteikti dodies uz veikalu apskatīties dzīvē spiningus, jo ir atšķirīgas gaumes attiecīgi kas vienam liekas labs - otram ne!

Atbildēts: 30.maijs 2018, 14:36 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager