Mārtiņš Babris

Mārtiņš Babris

M.Babris (maituputns) – plēsīgo zivju mednieks. Spiningot sācis no agras bērnības, un līdz pat šai dienai turpina šo nodarbi. Spiningošanas teorētiķis un praktiķis, mīl izmēģināt dažādu spiningošanas inventāru, un copes tehnikas. Līdaka, zandarts un asaris – sporta zivs, bet zivs dvēselei – forele. Daudzu sacensību, kā arī Latvijas Čempionāta dalībnieks, publikāciju autors. Catch & Release piekritējs. Zivis nav ēdiens, bet gan mūsu draugi!

Atbildes

Jautā dim

Sveiks!

Kādu spoli Tu ieteiktu izvēlēties kombinācijai ar Aspen stake 2,2 m/5-21 g? (Plānoju šo kombināciju izmanto džiga apgūšanai, copēšu lielākoties Ventā, dažkārt kādā ezerā) Meklēju kaut ko ne pārāk dārgu, šobrīd tā kā domāju par Daiwa Revros vai Legalis, 2500. izmērā, bet nav nojausmas, vai tās atbildīs slodzei utt.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Es laikam ņemtu jauno Fuego LT3000D-C jeb LT3000CXH. Vienkāŗši šī ir jaunā LT koncepta spole, ar daudzām tehnoloģiksām niansēm. Arī Legalis ir jauna paaudze LT, attiecīgi var pirkt šos pašus izmērus. Atšķirība būs gultņu skaitā un tajā, ka Fuego ir Magsealed aizsardzība pret mitruma iekļūšanu spoles iekšpusē.

Atbildēts: 22.februāris 2018, 09:53 | 6 komentāri | Adrese atbildei
Jautā Elvijs1

Sveiks!

Doma drīzumā pasūtīt Daiwa's jauno LT spoli.

Pagaidām esmu apstājies pie Frīma. Varbūt vari ko pakomentēt. Varbūt labāk kādu citu modeli no Daiwa's ap šo budžetu un nedaudz uz augšu.

Izmantošu vidējam džigam, dropam. Pītene ne tievāka par 0.8 pēc Japāņiem.

Paldies Tev!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Jaunais Freams ir LT koncepta spole, attiecīgi ar visām tehnoloģiskajām fiškām. Man liekas spole būs tiešām laba. Teorētiski vēl ir jaunā Caldia LT, bet tīri pēc parametriem Caldia ir par vienu gultni vairāk un nedaudz dārgāka. Tādas drastiskas atšķirības nevaru atrast. Es laikam ņemtu LT 3000 izmēru.

Atbildēts: 21.februāris 2018, 17:12 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Vaidavietis

Drīzumā jau varēs laist uz zandartiem. Kuros gadījumos izvēlēties dropšot, kuros džigu?

Pēc citu stāstītā saprotu ka kamēr ūdens nav iesilis spilgtās krāsas esot efektīvākas ko tu par to vari piebilst?

Atbild Mārtiņš Babris

Nu pirmkārt zandartiem drīz sāksies nārsta liegums :) Teikšu tā, pavasarī un vasarā es reti kad dropoju. Pamatā darbojos ar džigu. Lai gan dropam un džigam vietas ir faktiski vienādas, atšķiras kā konkrētā vietā tiek nolikta laiva, attiecīgi kādā veidā konkrētā vietā darbosies. Kad zandarts ir krietni vien pasīvs tad bieži vien rezultatīvs ir tieši drops. Principā atkarībā no sezonas, nedaudz krāsas mainās. Rudenī/pavasarī pamatā es darbojos ar spilgtiem krāsojumiem. Vasarā - vairāk ar dabiskākiem.

Atbildēts: 21.februāris 2018, 09:32 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā ValtersF

Sveiks!

Šobrīd izmantoju Salmo Kraft KR2300-220 7-26g ar spoli Shimano SAHARA 2500 FI - jig un dropam, viss patīk.

Sāku plānot pavasara copi (no krasta, tas ir, dambjiem, mazās upes, kanāli) pamatā uz asari un ir doma paņemt kādu smalkāku rīku, piemēram, Salmo TIOGA 0.5-5.5g.

Jautājums, kādus kātus vēl būtu vērts apskatīt/pataustīt, bez jau minēta +/- 100EUR.

Kādu spoli ieteiktu šādam kātam (100~200EUR)?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Īstenībā es ieteiktu spiningu ar nedaudz lielāku augšējo testu, kaut kur ap 10-12 gramiem. Jo bieži vien šādās vietās ir dažādi ķērāji, brikšņi, attiecīgi vajag spiningu ar nedaudz jaudīgāku testu. Vari skatīties Favorite Balance BLC-732L vai 702L. Abi būs gana labi dažādām tehnikām. Spole - lieliski derēs Shimano Nasci 2000 izmērs.

Atbildēts: 15.februāris 2018, 11:35 | 9 komentāri | Adrese atbildei
Jautā Vaidavietis

Vienā no taviem video youtube ar nosaukumu ,,Zandarts" bija redzams kā tu izvilki zandartu uz rozā gumijas. Jautājums ir tāds- kā sauc gumijas ar šāda veida asti ? Kas par firmu modeli bija šim gumijai? Paldies jau iepriekš!

Atbild Mārtiņš Babris

Visticamāk tas bija Keitech Shad Impack 5 collu garumā. Šāda veida gumijas ir sava veida šadi, principā paredzēti dropam

Atbildēts: 13.februāris 2018, 20:24 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā herkuless77

Svaiks.

Kādas ir tavas domas par rattlin? Kur tos vislabāk izmantot un kādus tu ieteiktu iegādāties, ar kādu tehniku ieteiktu tos vadīt?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Ratlini ir ļoti labi mānekļi. Ne vienmēr viņi darbojas, bet man personīgi tie patīk. Pamatā es izmantoju ratlinu sava veida džiga tehnikā, ar rāvieniem vai vienkārši ietinot auklu vienmērīgi. Ratlins ūdenī rada lielu vibrāciju, attiecīgi pievilina plēsoņu no lielāka attāluma. Tāpat manuprāt ratlins labāk provocē aktīvu plēsoņu. Pamatā ratlini ir smagi, attiecīgi ar tiem var apstrādāt gana plašas teritorijas. Lielākais mīnuss - āķi ratlinam ir apakšā, attiecīgi ja grunts ir ar ķērājiem, tad skaidrs ka mānekli ātri var noraut. No modeļiem man ļoti patīk Megabass Vibration-X, un praktiski visi šīs sērijas apakšveidi, Zip Baits Calibra, Lucky Craft Bevy Vibration un īstenībā daudzi citi. Bet neteiktu ka vajag baigi aizrauties ar ratliniem. Starp citu, ziemā, copei no ledus ratlini lieliski der!

Atbildēts: 11.februāris 2018, 20:46 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Vaidavietis

Vai pēc tavām domām iesācējam ir piemērotāks spiningošanai ar testu līdz 20 gramiem kas būtu piemērotāks asariem vai ar testu līdz 30 gramiem kas būtu arī nedaudz izturīgāks? Jāutāju jo draugs palūdza vai varētu viņam palīdzēt uzsākt spiningošanas gaitas. Un starpcitu kādu spininga garumu tu ieteiktu kas derētu gan upmalai gan no laivas?

Atbild Mārtiņš Babris

Jautājums, kādās vietās cilvēks ķers un uz kādu plēsēju "spiedīs". Principā nosacītais universālis ir līdz 28 gramiem. Kā jau minēju šis nebūs mikrodžiga kāts ar ko trenkāt asarus. Toties ja pamatā ķer līdakas un zandartus, tad es teiktu ka līdz 28-30 grami ir labāka izvēle. Par spininga garumu, salīdzinoši unviersāls būtu 2.44 jeb 8 pēdas.

Atbildēts: 11.februāris 2018, 20:41 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā sasmaka48

sveiks favorite802 m skatos spoli nasci 3000 F B pazuda saraksts ko nozime burti spolei izlidzi asaris zandarts vai spole piemerota paldies MEISTAR

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Šajā gadījumā FB nozrāda uz spoles paaudzi. Neko citu šie burti nenozīmē. Jā, 3000. izmērs ir universāls. Asarim uz mikrodžigu iespējams ir par mazu, bet zandarta un līdakai, kā arī kārtīgam trofejas asarim tieši laikā!

Atbildēts: 11.februāris 2018, 19:53 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā sasmaka48

sveiks iegadajos favorite laguna 802 m katu merka zivs asari zandarti kadu spoli auklu izmeru ieteiktu paldies

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Principā es ņemtu Sahara C3000 izmēru. Aukla - Sunline Super Braid 5 - 0.8 vai 1 pēc Japāņu izmēriem

Atbildēts: 8.februāris 2018, 16:46 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā piranja

sveiks.

biju lasijis to ka metājot rotiņu ar pīto, pītā savērpjas. kādas ir tavas domas par to?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Jā, tā ir. Rotiņš savērpj pīto auklu. Lai tā nebūtu ir divas lietas - spolei jābūt labam auklas uzklājējrullītim, kurš tiešām strādā, un atvērpj auklu. Vai arī es parasti rotiņiem priekšā lieku vēl vienu griezuli, kurš palīdz samazināt vērpšanos.

Atbildēts: 5.februāris 2018, 09:11 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager