Mārtiņš Babris

Mārtiņš Babris

M.Babris (maituputns) – plēsīgo zivju mednieks. Spiningot sācis no agras bērnības, un līdz pat šai dienai turpina šo nodarbi. Spiningošanas teorētiķis un praktiķis, mīl izmēģināt dažādu spiningošanas inventāru, un copes tehnikas. Līdaka, zandarts un asaris – sporta zivs, bet zivs dvēselei – forele. Daudzu sacensību, kā arī Latvijas Čempionāta dalībnieks, publikāciju autors. Catch & Release piekritējs. Zivis nav ēdiens, bet gan mūsu draugi!

Atbildes

Jautā 777

Sveiks, Mārtiñ! Kādus cimdus spiningoßanai ieteiktu ßajā gadalaikā?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Atkal jautājums cik ļoti salst rokas. Man ir dažādi varianti - gan biezāki, Simms, lai rokas nesaltu, gan arī plānāki, lai vējš nesaldētu. Ir dažādi varianti Rapala cimdiem, arī Keitech rudens variants ir ļoti labs.

Atbildēts: 5.decembris 2017, 12:39 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā sigi

Sveiks!

Kādu copes kostīmu tu lieto šādiem apstākļiem, kas šobrīd aiz loga - aktīvs/neaktīvs spinings un sēdoša vēdzeļu cope.. Skatos uz Daiwa vai shimano un domāju, vai vajadzēs vēl iekšjaku atsevišķi pirkt, vai pietiks ar winter suit kostīmu un termoveļu.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Pirmkārt teikšu tā, ka katrs cilvēks ir vairāk vai mazāk salīgs. Es piederu pie tiem, kas ir salīgi, attiecīgi ģērbjos silti. Vēl vairāk, ja ir jāsēž uz vietas. Šobrīd es ģērbjos šādi - apakšā termoveļa Shimano Hyper Breath C+ vai Fahrenheit Stretch Pro. Pēc tam velku vidēji biezo slāni, kas man ir no Simms, un tad paliek kostīms. Galīgi drēgnam laikam es velku Nexus Limited Pro, kuram jau ir dūnu iekšjaka, vai arī Shimano Xefo Gore-Tex kostīmu, bet šim ir plānāka jaka, attiecīgi vēl apakšā vēju aizturoša jaka jeb wind stopper. Zeķes man ir biezākas Rocky vai nedaudz plānākas Simms. Liekas ka daudz drēbes mugurā, bet nu es tiešām esmu salīgs, un manuprāt, labāk ir vienkārši novilkt vienu jaku nost, nevis drebināties aukstumā. Ļoti svarīgi ir drēbes katram pašam sev pielāgot!

Atbildēts: 1.decembris 2017, 13:20 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā dim

Sveiks!

Nesen lasīju pasenu ierakstu tavā blogā (2013. gada 29. decembrī) un tajā ir pieminēts Yo Zuri Hardcore Crank Type 0 atdarinājums, ko ražo Strike Pro. Vai Tu varētu izpaust šī Strike Pro voblera modeļa nosaukumu? :)

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Diemžēl nevarēšu precīzi pateikt. Pats es lietoju oriģinālos You Zuri...

Atbildēts: 29.novembris 2017, 09:26 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā silvesters

Sveiks Martin kas bus labak augsta gala ultra light nemt shimano vanqvish 3000 izmeru vai piemeram daiwa crosfire 1500-2500 izmeram cena vienalga jautjums par iemetieniem pitajam auklam varivas jgk 8 dzislu UTT

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Nu starp šīm divām spolēm ir ļoti pat liela atšķirība, un salīdziznāt viņas īsti nevar. Ja jautājums ir par izmēriem, tad vieglajām lietām manuprāt optimāli ir C2000 izmērs.

Atbildēts: 29.novembris 2017, 08:46 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā sandza

Sveiks, man būtu jautajums ka spoles Daiwa tiek gala ar auklam ygk un varias , un shimano arī! Konkreti daiea crossfire?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Spolēm ir problēmas nevis ar auklu ražotājiem, bet gan ar auklu diametriem, respektīvi daudzas spoles slikti klāj plānākas pītās auklas. Crossfire gadījumā es ieteiktu nelikt virsū plānāku auklu par 0.4 pēc Japānas klasifikācijas.

Atbildēts: 27.novembris 2017, 15:03 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā pnkainais

Sveiki, Mārtiņ!

Gribu nomainīt spoli vieglajam/vidējam (kādas nu kuram tās mērvienības) džigam 5 -10 gr. Skatos uz DAIWA CALDIA A 2508, kā domā būs OK, vai, tomēr jāskatās kaut ko citu šajā cenu diapazonā?

Paldies.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Caldia nav ne vainas, spole ir laba. Es gan vieglajam džigam ņemtu 2506 izmēru, jo auklas kasete attiecīgi ir nedaudz seklāka. Vieglajam džigam parasti izmantoju 0.6 pīto auklu, pēc Japānas klasifikācijas, attiecīgi uz šīs kasetes saies viss auklas rullītis.

Atbildēts: 27.novembris 2017, 14:59 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Jurkakulaks

Sveiks, Mārtiņ!

Jautājums saistībā ar dīķu foreļu copi.

Nākamo gadu ir doma sākt pievērsties dīķu copei. Saki lūdzu ar kādu inventāru, lai sāk? Varbūt vari ieteikt divus komplektus kādus nokomplektēt sākumam (Kāts, spole, aukla). Kādus mānekļus, lai iepērk. Un vispār ar kādām naudām rēķināties, lai no šīs copes gūtu maksimālu prieku un adrenalīnu.

Paldies jau iepriekš!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Sākt noteikti nevajag ar mega dārgu inventāru. No spiningiem vari skatīties Favorite Arena virzienā. Labs spinings dīķim, par pietiekoši labu naudu. Spole derēs 2000 izmēra, galvenais lai labi tiek galā ar plānām pītajām auklām. Vari ņemt Favorite Arena C2000S spoli, vai sūtīt caur internetu Shimano Soare C2000S, Daiwa 2004 modeļa spoles. Aukla vairākumā vajadzēs pīto auklu, 0.2 izmērā pēc Japāņu klasifikācijas. Man ļoti patīk Sunline Small Game PE HG 0.2. Vēl vajadzēs fluorokarbonu pavadām. Var ņemt 3-4lb viss atkarīgs kāda zivs. Nedrīkst aizmirst par neilonu jeb monofilo. Šai auklai ir savas priekšrocības, bet nu to tad kad būs vēl kāds spinings parādījies, un jau vairāk būsi iebraucis tēmā. Mānekļi - nu te ir gari un plaši ko stāstīt. Uzrakstīt baigi ilgi :) Pamatā vajag šūpiņus un silikona mānekļus. Šūpus principā no kādiem 1.5 līdz 3.5, 4 grami maksimāli. Visiem, protams, bezatskabargu vienžuburu āķus. No silikona vajadzēs nimfas, dažādas kūniņu imitācijas. Ieteiktu papētīt Facebook Area fishing grupu. Tur varēsi redzēt ar kādiem mānekļiem ķeram, un kā. Ja ļoti tas interesē varam sazināties, aizbraukt uz dīķiem, parādīšu un pastāstīšu. Par naudām ir dažādi. Iesākumā, spinings + spole ap 250 EUR, + aukla vēl kādi 70 EUR nu un mānekļu kalns. Bet ņem vērā ka šis jau būs tāds specializēts invnetārs dīķiem. Citi lieto, piemēram, mikrodžiga spiningus.

Atbildēts: 21.novembris 2017, 15:41 | 4 komentāri | Adrese atbildei
Jautā 8Edgars6

Sveiks.

Vai jus ludzu varetu pateikt cik resnu flurkarbona aukla vajadziga drop shot sistemai cik jabut lielam āķim un cik lielam maneklim prieks zandarta Lielupe.un cik aptuveni jabūt smagam svinam.Spiningosu no krasta Majori,Dubulti.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Es parasti izmantoju vismaz 0.33mm fluorokrabonu. Āķi noteikti nevajag mazu, bet tas ir atkarīgs no paša mānekļa - 3/0 un lielāki. Mānekļa izmērs arī ir atkarīgs no pašas zivs aktivitātes un vēlmes. Ir kad zandarti grib pat 9 collas lielus mānekļu, ir kad 3 collas. Svars ir atkarīgs no straumes. Var pietikt ar 30 gramiem, bet varbūt vajadzīgs arī 40 un vairāk grami.

Atbildēts: 21.novembris 2017, 15:18 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā runers

Labdien!

Kādi būtu jūsu ieteikumi, ja būtu jāizvēlas starp diviem kātiem:

ST.Croix Avid 2,89m 10,5-28 gr

Berkley Skeletor XCD 3m 8-32gr

Māneklis- vobleris.

Paldies!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiki Vobleris tas ir labi, bet kā animēsi? Ja tvičs tad es teiktu ka neviens no abiem. Manā skatījumā abi ir pārāk gari tvičam. Ja ar vobleri domā lašus ķert, tad Avid būtu tīri o.k.

Atbildēts: 20.novembris 2017, 19:53 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā sintuxme

Labdien.... Gribēju pajautāt vai tas ir normāli, ka līdakas šajā mēnesī ir pilnas ar ikriem?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiki Daba dara savu, un pati regulē visas lietas. Principā līdakai nevajadzētu būt ikriem šobrīd...

Atbildēts: 20.novembris 2017, 19:52 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager