Mārtiņš Babris

Mārtiņš Babris

M.Babris (maituputns) – plēsīgo zivju mednieks. Spiningot sācis no agras bērnības, un līdz pat šai dienai turpina šo nodarbi. Spiningošanas teorētiķis un praktiķis, mīl izmēģināt dažādu spiningošanas inventāru, un copes tehnikas. Līdaka, zandarts un asaris – sporta zivs, bet zivs dvēselei – forele. Daudzu sacensību, kā arī Latvijas Čempionāta dalībnieks, publikāciju autors. Catch & Release piekritējs. Zivis nav ēdiens, bet gan mūsu draugi!

Atbildes

Jautā Maariss

Vai vari ieteikt kādu big bait kātu multiplikatoram testā +/- 130- 150g, garumā ap 2.40 un cenā ap 100eur? Metu aci uz Savage gear MPP2 130g 2.21m vai 150g 2.59m. Varbūt ir bijusi saskarsme ar šādu?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Jā MMP ir laba izvēle šajā cenu kategorijā, pats gan neesmu darbojies. Noteikti ir jāpievērš uzmanība spininga svaram, jo visu dienu mētāt lielos mānekļus, ar smagu spiningu un spoli ir diezgan nogurdinoši.

Atbildēts: 20.marts 2020, 14:40 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā 8Edgars6

Un kādu nedārgu tviča kātu ieteiktu priekš SLX XT spoles.Makšķerēšu no krasta un dažreiz no laivas.

Atbild Mārtiņš Babris

Nedārgs ir tāds neprecīzs apzīmējums. Ja runājam līdz 100EUR robežās, tad šobrīd vislabākā izvēle ir Salmo spiningiem - Vanrex sērija, nedaudz dārgāki jau ir One sensoric. Drīzumā būs pieejami arī X1 multiem domātā versijā.

Atbildēts: 20.marts 2020, 12:53 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā 8Edgars6

Sveiks.

Vai varat jau pateikt kaut ko vairāk par spoli SLX XT cik smagus mānekļus var mētāt un vai derēs lielajiem tviča vobleriem?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Lielajiem vobleriem, tvičam derēs. Spolei ir Hagane korpuss, un galvenais, SVS Infinity centrbēdzes bremžu sistēma. Līdz 40 gramiem mānekļus noteikti var mētāt, tālāk jāskatās.

Atbildēts: 20.marts 2020, 12:30 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā muhameds

sveiki , jaunais shimano twinpower 3000 mhg ar : 5.8:1 bus labs jig stradaju ar 20 gr ,vai labak citu izveleties zobratu attiecibu

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Jā, spole būs laba. Jaunais Twin Power ir izdevies lielisks, būs prieks copēt. Par pārnesumu nav ko bēdāt, šis ir klasisks.

Atbildēts: 19.marts 2020, 23:34 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā runers

Labdien!

Kadas ir Tavas domas par Shimano Tranx 301A, vai varbūt labāk ABU... BEAST?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Tranx ir laba spole. Viedota lieliem mānekļiem, lielām slodzēm. Korpuss no viengabala, jaudīgas bremzes, tur viss ir kārtībā. 301 izmērs ir optimāls. Beast ir labs, bet iepriekšējās paaudzes Beast nu jau ir praktiski nereāli dabūt, un jaunai paaudzei nav 51 izmērs, kurš ir optimāls. Jaunai paaudzei ir lielākais 61 izmērs, kurš manuprāt ir par lielu.

Atbildēts: 19.marts 2020, 21:57 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Lietinsr

Sveiks!

Verētu ieteikt kādus 5-8 voblerus tvičam dziļumā līdz 1 metram.

Paldies jau iepriekš!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Tā uz ātro, no man viss veiksmīgākajiem, prātā nāk Lucky Craft Pointer 128 SSR un SR versijas, Classical Minnow ir labs, Megabass FX Zero, Rapala Max Rap dažādos izmēros, Zip Baits ZBL minnow 123F, Jackall Magallon

Atbildēts: 19.marts 2020, 21:56 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā Rokijs

Labdien.nevaru izšķirties starp FAVORITE BLUE BIRD diviem modeļiem ar tubular spicēm BB-762UL-T,BB-792L-T.cope džigs 4-7gr,pārsvarā Pierīgas ezeros.paldies.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiki 792L blanka būs nedaudz "stingrāka", un tests arī ir par pāris gramiem klāt. Es drīzāk paliktu pie šī modeļa, jo ir ērts gan copē no krasta, gan laivas, kā arī tests būs atbalstošāks norādītajam diapazonam

Atbildēts: 18.marts 2020, 13:26 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Fretka

Sveiks.

Šovasar esmu nolēmis pievērsties džigam un zandartiem.

Vai vari ieteikt kādu kātu iegādāties? Budžets ir ~60eur.

Strādāšu no laivas Daugavā, Pļaviņu HES uzpludinājumā.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Šajā budžetā labs būs X1 802MH modelis ar testu līdz 35 gramiem. Blanka ir laba kātiņam, piecirst arī varēsi zandartu. Var izmantot gan džigam, gan arī dropam!

Atbildēts: 18.marts 2020, 13:10 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Jurkakulaks

Sveiks, Mārtiń!

Esmu kātińa meklējumos! Interesē kātińs ar domu par džigu uz zandartu! Bet gribas ko “smalku”, bet asu un skanīgu! Testā lidz kādiem +-20gr! Uzmetu acis uz Evergreen Salty sensation PSSS 82T!

Ko vari teikt par šo kātińu?

Varbūt ir kas cits, ko vari ieteikt! Budžets aptuveni Evergreen līmenī!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks No Poseidon 78T ir ļoti labs, bet mazākos testos. Ļoti ass, sauss kātiņš. 82T neesmu mēģinājis, bet domāju ka noteikti būs labi! Ja līdz ~20gr tad apskaties Daiwa Emeraldas AGS Stoist konkrēti 82MHH. Lielisks spinings! Ar jaunākajām blankām, AGS gredzeniem utt. Šobrīd pat manīju šos JP veikalos par ļoti labām cenām! Tiesa Poseidon sajūtu ziņā būs smalkāks.

Atbildēts: 18.marts 2020, 13:08 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā ssup

Sveiki.

Vai ir cerība ka vienai Daiwa spolei varētu derēt kasete no cita Daiwa modeļa?

Prieks redzēt, ka eboat apgādā ar rezerves kasetēm visus piedāvātos spoļu modeļus, bet savam Ballistic EX netikai eboat, bet arī ārvalstīs nespēju atrast rezervi.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiki Jā, tā varētu būt. LT sērijai es pats neesmu pārbaudījis, bet iepriekšējām tā bija. Visvieglāk, būtu atrast kādu, kuram ir citas sērijas Daiwa, un pamēģināt uzlikt.

Atbildēts: 17.marts 2020, 08:58 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager