Mārtiņš Babris

Mārtiņš Babris

M.Babris (maituputns) – plēsīgo zivju mednieks. Spiningot sācis no agras bērnības, un līdz pat šai dienai turpina šo nodarbi. Spiningošanas teorētiķis un praktiķis, mīl izmēģināt dažādu spiningošanas inventāru, un copes tehnikas. Līdaka, zandarts un asaris – sporta zivs, bet zivs dvēselei – forele. Daudzu sacensību, kā arī Latvijas Čempionāta dalībnieks, publikāciju autors. Catch & Release piekritējs. Zivis nav ēdiens, bet gan mūsu draugi!

Atbildes

Jautā Kruizers

Sveiki, beidzot noklausījos Copes frekvences podkāstu ar Jūsu dalību un man radās jautājums par tām smērvielām un eļļām, ko izmantojat spoļu apkopē. Vai tās ir iegādājamas arī Latvijā? Paldies jau iepriekš

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Tās kuras es lietoju nav iespējams. Pie mums ir pieejamas pamatā Shimano oriģinālās smērvielas, kuras nav sliktas, bet salīdzinoši ar Japānā pieejamajām stipri atpaliek. Smērvielas ļoti ietekmē pašu spoli, kā tā griežas, kā mehānismi strādā.

Atbildēts: 10.aprīlis 2023, 14:09 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā wynki

Kādu izmēru paņemt Ballisti priekš vobleriem ,jigam līdz 12 gr? 2500 vai 3000

Atbild Mārtiņš Babris

Līdz 12 gramiem tad 2500 izmēru!

Atbildēts: 28.marts 2023, 10:37 | 3 komentāri | Adrese atbildei
Jautā wynki

Sveiks

Kādu spoles izmēru un modeli izvēlēties no Daiwa 200 eur (pats skatos uz ballistic 20 ex) , vobleriem līdz 90mm un maziem poperiem, jigam līdz 12 gr?
Ar ko kastinga kāts atšķiras no spininga? vai spiningam es varu pielikt to pašu multiplikator vai tur uzbūve ir savādāka? kāts ir Favorite X1-902MH

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Jā, Ballistic EX ir laba izvēle! Spole viegla, laba gaita. Kastinga kātiem ir savādāks gredzenu izvietojums, turklāt arī pats spoles turētājs ir savādāks, lai būtu ērtāk turēt rokās multu. Faktiski kastinga spiningiem pozīcija ir ar gredzeniem uz augšu. Spininga kātu īsti nevar izmantot ar multu, un otrādi. X1 ir spininga kāts.

Atbildēts: 28.marts 2023, 08:28 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Skunksts

Sveiks.kāda ir atšķirība starp exceler, fuego un lexa 3000c ,ja neskaita cenu.Man ļoti iepatikās fuego, paturēju rokās veikalā, bet krāsa ne visai,jo tāda jau bija vecā abu spole.itka budžets plus mīnus 150 e.
Paldies.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Fuego LT ir izmantota Magsealed tehnoloģija, kura Exceler LT nav. Arī viens gultnis ir vairāk. Precīzi neatminos, bet laikam abām spolēm bija rokturis kurš ieskrūvējas tieši galvenajā pārī, kas arī dod papildus izturību. Lexa E LT ir vairāk domāta smagākiem mānekļiem. Šai spolei ir Hardbodyz alumīnija korpuss, Magsealed aizsardzība pret mitruma iekļūšanu korpusā un citas LT koncepta tehnoloģijas.

Atbildēts: 23.marts 2023, 08:37 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Skunksts

Sveiks.spinings savage gear sg4 camo, medium game,2,51m,7-25.
Jautājums, kāda izmēra spoli ieteiktu?spiningam ir ļoti mazi spices riņķi,vai spoles izmēram ir nozīme?ko saki par sg4 spolēm?vai varbūt kaut ko konkrētu šim kātam iesaki,lai būtu pareizi saskaņots komplekts.
Paldies.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Par SG spolēm gan neko nemācēšu teikt, neesmu lietojis. Izmēra ziņā šādam spiningam ņemtu C3000 no Shimano vai 3000C no Daiwa. Modelis jau atkarīgs no budžeta.

Atbildēts: 21.marts 2023, 08:54 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Stichling

Sveiki, Mārtiņš! Skatījos copes frekvences raidījumu… Varbūt jūs varētu ieteikt meistaru spoles (certate, exist, twin, exsence) apkopei/remontam/tuningam? Pagaidām neuzticu sev kaut ko vairak par elemtaru tīrīšanu, eļļošanu vai elementāru gultņu maiņu netaisot vaļā korpusu…

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Mums ir grūti ar meistariem. Diemžēl es vairos ieteikt kādu konkrētu. Spolēm ir daudz un dažādu tehnisku nianšu, un arī veicot gultņu maiņu var nedaudz ieraut zarā. Tā ka uzmanīgi ar šo!

Atbildēts: 21.marts 2023, 08:52 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā ARMy

Labdien! Iesakiet lūdzu multu darbam no 20-50gr! Apsveru domu par curado 200hg dc, tatula 200 šķiet ar apakšām nebūtu komfortabli!
Kādi būtu varianti?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiki

Kopumā abi multi būs labi šim diapazonam. Ar DC sistēmu būs nedaudz ērtāk darboties.

Atbildēts: 21.marts 2023, 08:49 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā 8Edgars6

Un vai Daiwa Exceler 2500 nebūs par smagu kātam kurš svar 74.gr varbūt jāņem 2000 izmērs.Kādas jūssu domas?

Atbild Mārtiņš Babris

Grūti teikt. Man pašam patīk nedaudz lielākas spoles. Turklāt jāskatās arī uz paša spininga garuma ne tikai svara

Atbildēts: 13.marts 2023, 07:56 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Guntars777

Sveiks! Esmu noskatījies šo Spiningu Major Craft Triple Cross TCX-902ML 2.74 m ar testu 10- 30 gr. priekš Gaujas uz taimiņu būs labs?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Jā, labs spinnings ar salīdzinoši klasisku testu lašveidīgajiem. Es pats izvēlos tomēr vairākus spiningus, jo piemēram, Salacā uz lasi man patīk viens spiningu tipāžs, kamēr Gaujā uz taimiņu cits. Es vairāk darbojos ar vieglāka svara šūpiem, arī vobleriem, attiecīgi manam spiningam tests ir ap 20 gramiem. Bet minētais Triple Cross ir visnotaļ ok priekš universāla spininga!

Atbildēts: 12.marts 2023, 20:21 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā 8Edgars6

Kura spole būss labāka priekš kātiņa Major Craft TripleCross 732aji ar testu 0.6-10.gr un svaru 74.gr?Vai nu Shimano Miravel 2500s vai Daiwa Exceler LT 2500 kuru jūss izvēlētos?

Atbild Mārtiņš Babris

Grūti teikt, abas ir līdzīgas. Kura pašam vairāk patīk tā jāņem ciet!

Atbildēts: 12.marts 2023, 20:20 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager