Aivars Rudzinskis

Aivars Rudzinskis

Makšķerē karpas Latvijā un ārpus tās robežām kopš 1997. gada piekopjot moderno "noķer un atlaid" principu kā arī visas iespējas, ko piedāvā modernās karpu makšķerēšanas teorijas. Vai tas ir ezers vai upe Latvijā, Volga, Ebro, St.Lawrence vai cita tūristu iecienīta karpu vieta pasaulē - jautājiet un mēģināsim kopīgi rast atbildes.

Karpa nav ēdiens, karpa ir draugs

Atbildes

Jautā delins

Sveiks Aivar! Pārlasiju pēdējos Tev uzdotos jautājumus un izlēmu pats pajautāt par Bruce Ashby XP perimetr makšķerkātiem 3,5lb 13f,mana izvēle kritusi uz šiem.Varbūt Esi mēģinājis viņus?Iepriekš lietoju Fox Warior Method 12f 3,5lb, tvēriens par šauru un metiena attālums nepietiekams,tāpēc izlēmu pamainīt!!!

Atbild Aivars Rudzinskis

nu, palasi ne tikai pēdējos, es jau atrakstījos par perimetru vairākas reizes. tavā gadījumā tas būs kā no žiguļa uz mersi pārsēsties, ņem tik ciet!

Atbildēts: 30.oktobris 2008, 19:31 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā jorku

Sveiks Aivar!Gribu uz nākošo sezonu uzlabot inventāru.Esmu noskatījis Century NCS 3,5 lb karpu kātus.Mans augums 1.80m.Saki lūdzu kāds garums man būtu piemērotāks 3,60 vai 3,90m.Un vēl par marķiera kātu-Century piedāvā M1 12pēdu ar testu 3,75 parasti citiem ir tests 2,75lb kāds būtu labāks tālim iemetieniem?

Atbild Aivars Rudzinskis

uz 1,80 labāk ņemt 12 pēdu jeb 3,60 m kātus. cenrury NCS - izvēle fantastiska. tikai rūpīgi apejies! un padomā, vai negribi aluminija spoles turētāju, izskatās iespaidīgi un arī rokā turēt interesanti. maksā tas gan papildus, bet ja vari atļauties, nenožēlosi.

marķiera kāta galvenā īpašiba ir apvienot kāta spices jūtīgumu ar paša kāta spējām mest. century ir tik kruta firma, ka var uztaisīt superjūtīgu marķiera kātu ar tik augstu testu, citiem vienkārši tas nav izdevies. ar m1 būsi laimīgs.

Atbildēts: 29.oktobris 2008, 18:45 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā emshiks1

Sveiki .Nu jautajums ir galigi stulbs bet es veletos uzzinat kas ir kastings.paldies jau ieprieks.

Atbild Aivars Rudzinskis

kastings ir sporta veids mešanai tālumā un mērķī.

Atbildēts: 29.oktobris 2008, 18:35 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā ursuss

Esmu dzirdējis,ka karpu ēstgribu ļoti ietekmē spiediena maiņas,gribēju jautāt,kas vairāk - spiediena celšanās vai kritums?

Atbild Aivars Rudzinskis

vilks viņu zin, ko tās spiediena maiņas tur ietekmē, bet ķerties tās tiešām ķeras švakāk, kaut gan mēdz būt arī citādi. es neņemos apgalvot kaut ko pilnīgi konkrētu šajā jautājumā. ir bijusi baigā cope pirms pērkona, piemēram. Pamatīgs vējš, kas robežojas ar vētru arī mēdz būt laiks, kad ķeras ļoti labi, kaut gan spiediens trako kā negudrs.

Atbildēts: 28.oktobris 2008, 21:23 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Fishman

Sveiki!

Es Gribeju Pajautaat Ar Kādu ēsmu šajā laikā ezeros būtu jāķer karūsas , un kādās vietās būtu jāķer , vai nu aizaugušāš vai tīrās.

Paldies jau iepriekš !

Atbild Aivars Rudzinskis

karūsas nav karpas, jautā Normundam.

Atbildēts: 28.oktobris 2008, 21:18 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā Citroonz

Sveiks Aivar!

Gribēju uzzināt tavas domas par karpu spolēm. Kādu labāk izvēlēties?

Shimano LC ; kaadu no Fox startos sērijām vai daiwa sportsmatic? kādu tu ieteiktu?

Un vel jautājums par Fox Warrior kātiem cik lielu lb vajadzētu izvēlēties lai normāli varētu mest tālumā dažadus smagumus, vai Latvijā ir nopērkami un ja ir varbūt zini par cik ?

Paldies! Ne asakas!

Atbild Aivars Rudzinskis

par spolēm - visi minētie ir baitrunner tipa modeļi. visiem baitrunner tipa modeļiem mehānisms ir nedaudz komplicētāks nekā parastajām spolēm un šis mehānisms mēdz uzdot. shimano Big Baitrunner Long Cast ir klasiska karpu spole, tomēr dabujama ir tikai taivānā ražotā versija, un es pats esmu redzejis, kā pilnīgi jaunai spolei piecērtot baitrunners nogļuko un aukla aiziet bārdā. tāds niķis mēdz būt arī lētākajām šā tipa spolēm, bet ka tā gadās ar shimano, biju arī pats pārsteigts. pašam man 5 gadus kalpoja Daiwa sportsmatic un tur tādu niķu nebija, jo tā ir japānā ražota spole un tur ir cita situācija ar kvalitāti. no šiem diviem es izvēlētos daiwa, man tā arī vairāk patīk dizaina pēc. tomēr uz LC var uztīt daudz vairāk auklas, jo tur ir dziļāka kasete, tādēļ ja plāno makšķerēt no laivas vairāk kā 250m attālumā, jāskatās uz big pit spolēm ar dziļāku kaseti. tāda situācija ir piemēram Radutā.

fox stratos nav tik liela, tur kasetes diametrs ir mazāks un tā nav pilnvērtīga big pit spole. tomēr šis mīnuss ir lieliski kompensēts ar lēno uztīšanu, un mest ar to var tik pat tālu, cik ar lielajām spolēm. turklāt šī spole ir arī ļoti kvalitatīva un kalpos daudzus gadus. latvijas apstākļiem, manuprāt, tas ir ideāls variants, tomēr arī šeit kopējais uztinamās auklas daudzums ir liels tikai tiem modeļiem ar ļoti dziļu spoli (man liekas, ka tādi ir).

man pašam gan šobrīd ir shimano power aero 10000xt un tā ir superīga spole, ražota japānā, tomēr ieteikt neņemos, jo maksā milzu naudu.

warior 2,75lb ir vislabākais, manuprāt. Ja gribas 3lb vai3,5 lb kātu, kas būt domāts ļoti tāliem metieniem un smagiem sviniem, vajadzētu skatīties pēc nopietnāka kāta virs 120 latiem. starp citu, man ir 2 wariori, ko varu pardot tipa par 50ls gab. Jebkuru Fox inventāru var pasūtīt Karpu Nams veikalā, cik man zināms.

Atbildēts: 28.oktobris 2008, 21:18 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā kirmis

vajadzētu uzrīkot kastinga mačus starp karpiniekiem, latvijas līmenī nekas tāds nenotiek, interesanti būtu uz ko esam spējīgi

Atbild Aivars Rudzinskis

vajadzētu gan. piesakies par organizatoru?

Atbildēts: 26.oktobris 2008, 19:33 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā svensons1

Sveiks, Vai karpām garšo labības graudi? Ja garšo, kādi? Paldies

Atbild Aivars Rudzinskis

jā, graudus izmanto kā iebarojamo barību. kaut vai kviešu.

Atbildēts: 26.oktobris 2008, 19:33 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā BLADE54

Sveiks Aivar gribēju jautāt vai šajā laikā ir vērts mēģināt noķert karpu un vispār cik ilgi ir karpu sezona.Ieprikš paldies par atbildi un ne asakas...

Atbild Aivars Rudzinskis

nav jau tā, ka man būt baigais slinkums rakstīt, bet tikai pāris jautājumus atpakaļ palasot, tu atrastu atbildi. karpas var ķert līdz ledus uzsalšanai. izvēlies tikai ilgāk smaržojošu boilu un regulāri pārmet uz dažādām vietām.

Atbildēts: 24.oktobris 2008, 20:21 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā roriro

sveiki.

dīķī kur makšķerēju,pa vidu iet cauri grāvis,kur dziļums ir 2,5-4 metri,malās protams seklāks,vai var būt , karpas augstā laikā nemaz neiet uz dziļo galu,bet vienkārši uzturas tuvu barošanās vietai,bet tikai šajā grāvī pašā dziļumā,kā rīkoties piebarojot,barot dziļumā,vai uz kants malas,kur karpas barojās vasarā?

vai tomēr barot dziļajā galā,bet tur liekas,ka karpas parādās ļoti reti,vismaz es tur esmu izvilcis tikai dažas,bet piebarojot.

Atbild Aivars Rudzinskis

ir vietas, kur tās uzturas un vietas, kur tās barojas un vēl ir ceļš no vienas vietas uz otru. izpīpē šīs trīs karpu patruļas sastāvdaļas un zināsi, kur ķert.

Atbildēts: 20.oktobris 2008, 20:56 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager