Aivars Rudzinskis

Aivars Rudzinskis

Makšķerē karpas Latvijā un ārpus tās robežām kopš 1997. gada piekopjot moderno "noķer un atlaid" principu kā arī visas iespējas, ko piedāvā modernās karpu makšķerēšanas teorijas. Vai tas ir ezers vai upe Latvijā, Volga, Ebro, St.Lawrence vai cita tūristu iecienīta karpu vieta pasaulē - jautājiet un mēģināsim kopīgi rast atbildes.

Karpa nav ēdiens, karpa ir draugs

Atbildes

Jautā Jurgis

Zinu ka daudzi karpinieki makšķerpiederumus pasūta internetā no anglijas vai kur citur jo tā iznākot daudz lētāk.Vai Jums ir zināma kāda interneta adrese ?

Atbild Aivars Rudzinskis

veikalu ir daudz, piem www.tacklebox.co.uk lētāk gan diez ko nesanāks, jo klāt nāks pasta izdevumi, kas ir sevišķi lieli, ja prece ir liela vai smaga. boilas, kātus, teltis utml lietas jau nu noteikti būs dārgi atsūtīt. toties tur var atrast tādas lietas, kas latvijā nav pieejamas.

Atbildēts: 11.augusts 2008, 20:00 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Kripsis

Sveiki gribeju jautat.vai karpas keras upes un ja keras tad sakas upe vinas ir daudz vai maz???PAldies jau iepriekš

Atbild Aivars Rudzinskis

karpas noteikti dzīvo upēs un daudzas Latvijas upes ir slavenas ar savām ievērojama izmēra karpām - Venta, Daugava, Aiviekste, Rēzekne, Bārta un citas. Par šo konkrēto nezinu, bet par labu karpu koncentrāciju varētu liecināt tas, ja upes tuvumā ir kāda zivju audzētava, no kuras tās kādreiz mēdz aizmukt.

Atbildēts: 10.augusts 2008, 23:31 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā BLADE54

Sveicināts Aivar!Gribēju zināt vai pats esat bijis zvejot Vitkapos un vai lomi ir bijuši labi.Jau iepriekš pateicos par atbildi.

Atbild Aivars Rudzinskis

nekad neesmu bijis Vitkoppos.

Atbildēts: 10.augusts 2008, 23:28 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā mar4a111

Sveiki! Es biju veikalā man visu parādja, taču nesaprotu vienu kā boilu uzlikt uz matiņa, kas ir virs āķa? Un vēl viens jautājums, kā var izvārīt boilas?

Atbild Aivars Rudzinskis

boilai izdur cauri boilu adatu, ar āķīti aizķer cilpiņu, kas mata galā un velk atpakaļ. tad cilpiņā iever stopiņu. par boilu vārīšanu gan vēl nesāc domāt, labāk pamēģini ar gatavajām.

Atbildēts: 8.augusts 2008, 21:36 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā roriro

sveiki.1.vai piebarojot ar jaukto barību,kurā ir pievienotas sagrieztas boilas var būt tā,ka piebarošanas vietā parādās vairāk mazās karpas,ko darīt,lai samazinātu mazo karpu koncentrāciju?

2.kad karpas varētu sākt meklēt dziļākus ūdeņus,vai tas jau nevar būt tagad,jo liekas ,ka pēc nārsta lielās karpas vispār kaut kur ir nozudušas,varbūt jau iet uz dziļumu,jo naktis paliek vēsākas?

Atbild Aivars Rudzinskis

vispār tas ir ļoti sarežģīts jautājums. visi mēs gribam ķert lielas zivis. ja būtu drošs variants, kā ķert tikai lielās, neviens neķertu mazās. mazās karpas vienmēr ātrāk atsauksies uz iebarošanu, turklāt tam nav nekāda sakara ar barības daļiņu izmēru. arī padsmitniece var stundām uzlasīt vissīkākās barības daļiņas. kad pie iebarotās vietas pienāks lielāka karpa, mazās parasti pazūd. vēl drošāk - āķi nolikt kaut kur tālāk no iebarotās vietas, jo lielās mēdz būt uzmanīgas un turēties kaut kur nostāk no lielās burzmas. otrs variants - lielākai karpai var vairāk patikt ūdenī ilgāk nostāvējusi barība, tā radīs mazāk aizdomas.

Atbildēts: 8.augusts 2008, 05:03 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Modox1

Sveiks!

Es nakamajā nedēļas nogalē taisos braukt uz Mordangas ezeru, Talsu rajona. Esmu dzirdējis ka tur ir karpas.

Vai gadījuma nezinat šo to par šo ezeru? kur meklēt karpas, jo ezers ir liels?!

Atbild Aivars Rudzinskis

īsti nezinu, tur ir tādas šaurākas vietas un līči, meklē tur.

Atbildēts: 8.augusts 2008, 04:57 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā more

Sveiki! Es gribeju pajautāt vai karpas var ķert arī uz ogām piemēram uz zemenem, ērkšķogām vai kazenēm?

Atbild Aivars Rudzinskis

grūti būs ar piestiprināšanu āķim, labāk tās iestrādāt mīklā, kuru likt uz āķa vai mata vai arī uzvārīt boilas. bet principā ogas karpām garšo.

Atbildēts: 5.augusts 2008, 23:44 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā mar4a111

Sveiki!

Es nekad neesmu ķēris karpas, tadēļ gribētu pameiģināt, taču nezinu tehniku ne baribu ko likt uz āķa un arī ar boilām nemāku apieties. Varbūt jūs man varētu palīdzēt?

Paldies!

Atbild Aivars Rudzinskis

iesākumam aizstaigā līdz veikalam, piem. Karpu Nams Baložu ielā 1, tur tev parādīs, kā sasiet makšķeri un kādas barības. pamēģini un tad dod ziņu, ja kas nesanāk.

Atbildēts: 4.augusts 2008, 20:22 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā zilka

sveiks man ir jautaajums nakosho sestdien svetdien brauksim uz terveti laikam uz kautkādu pasākumu kur varēs makšķerēt karpas nu un man ir jautaajums vai ir vajadziiga kada ipasha tehnika vai ir kautkas jāpērk atseviksi nekā parastai pludiņmakšķerei (speciaali āķi, žilka, pludiņš). Un kas ir labāk jāliek un āķa parasta slieka vai kukurūza?

Atbild Aivars Rudzinskis

vienā dienā pa ekspertu nekļūsi, tādēļ paliec pie savas pludiņmakšķeres. šajā laikā labāk uz kukurūzu ies, kāda paka piebarojamo granulu arī noderēs.

Atbildēts: 4.augusts 2008, 20:21 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā worpis

kā var ķert karpas daugavā tieshi ogrē pac pie daugavas dzīvoju un ienāca prātā uzzināt vai daugavā tas ir iespējams un kā?

Atbild Aivars Rudzinskis

nu, pirmkārt, derētu skaidri zināt, ka karpas tur ir. ja ir - tās ķer tāpat, kā jebkurā citā vietā, tikai jārēķinās ar straumi. pamēģini sākumā un tad jautā tieši, kas varbūt nesanāk.

Atbildēts: 1.augusts 2008, 22:44 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager