Aivars Rudzinskis

Aivars Rudzinskis

Makšķerē karpas Latvijā un ārpus tās robežām kopš 1997. gada piekopjot moderno "noķer un atlaid" principu kā arī visas iespējas, ko piedāvā modernās karpu makšķerēšanas teorijas. Vai tas ir ezers vai upe Latvijā, Volga, Ebro, St.Lawrence vai cita tūristu iecienīta karpu vieta pasaulē - jautājiet un mēģināsim kopīgi rast atbildes.

Karpa nav ēdiens, karpa ir draugs

Atbildes

Jautā GatisRie

Sveiks! Cik, esmu dzirdējis, tad tu arī braukājot uz Pāles udens krātuvi. Tad nu vēlējos tev uzjatāt, vai būtu iespējamība mēgināt noķert pa kadai karpai ar parasto grunts makšķerēšanas sistēmu. (Galigs iesācējs, tieši karpu ķeršana). Biju nesen stalbe, ja zini tādu vietu tur labi pamakšķērēju)

Atbild Aivars Rudzinskis

uz pāli neesmu bijis gan. jautājums man nav nemaz tik skaidrs. ar ko atšķiras parastā no neparastās gruntsmakšķeres? ir gruntsmakšķerei nianses, kas to procesu padara efektīvāku, var tās ņemt vērā un sasniegt labākus rezultātus un var neņemt vērā. galu galā mūsu tēvi un vectēvi arī vilka karpas un bez visādiem tur foksiem un kordām.

Atbildēts: 1.augusts 2008, 22:41 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā flex

Sveiki varetu pateikt kadu labu vietu, blakus rigai kur varetu kert karpas?

Atbild Aivars Rudzinskis

palasies iepriekšējos jautājumus, jau esmu atbildējis par šo.

Atbildēts: 31.jūlijs 2008, 21:55 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā egans

Sveiki!!!gribu pajautāt par vienu lietu.Man ir neliels dīķis 60x40 un ir salaistas karpas.visus gadus ir ķēries,bet šogad vēl cope nav bijusi.Redzu ka viņas tur ir,lēkā un ir duļķains ūdens,tā tad barojas.baroju ar peldošo barību,bet ar makšķeri nevar noķer!!!esmu ķēris tikai uz atlaišanu,varbūt viņas ir piesardzīgas, ka ir trāpījušas vairākas reizes uz āķa,svars jau ir uz četri kg robežas...Kādu ēsmu labāk izmantot?

Atbild Aivars Rudzinskis

nu gudrākas viņas paliek ne tik daudz tādēļ, ka ir dabūjušas pa zobiem, bet gan tāpēc, ka aug lielākas. ja visu laiku baro ar peldošu barību, tās var ieciklēties un ņemt tikai tādu. nāksies ķert no virsas, ja nekā citādi. var pamēģināt ar mušinmakšķeri mušas vietā lietojot kaut ko ļoti līdzīgu tai peldošajai barībai. vai arī tomēr to peldošo barību pamazām nomainīt ar grimstošu.

Atbildēts: 31.jūlijs 2008, 21:54 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā AgrisB.

Labdien,

Daudzi karpu makšķernieki ir stāvā sajūsmā par "Dobeles dzirnavnieka" zivju barību jeb citiem vārdiem sakot "peletēm", ko jūs sakat par viņu un ko vērts pievienot klāt viņai, lai būtu rezultāts. Mani intresē cik ilgi jāvāra kukurūza, ko var nopirkt cietā veidā pa 5 vai 10kg iepakojumā un ko vārot vai pēc tam var pievienot kā atraktoru?

Atbild Aivars Rudzinskis

dobeles dzirnavnieka kombikormam tiešām nav daudz vainas mūsu ūdeņos, ar to var barot un veiksmīgi piesaistīt karpas. protams, ar speciāli karpām domātajām peletēm rezultāts būs vēl labāks, bet, vēlreiz saku, ja cena ir no svara un liekas, ka vajag barot daudz, dzirnavnieka barība strādās. pievienienot var visu, ko sirds un karpas mute kāro.

kukurūzu parasti 24h mērcē un tad vāra līdz tā sasniegusi vajadzīgo konsistenci, parasti pāris stundas. kā atraktoru atkal var pievienot dajebko no smaržām, šķidrajām barībām un pat krāsām utt. tās visas pa drusciņai iesūksies un uzlabos rezultātu.

Atbildēts: 31.jūlijs 2008, 21:50 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā pariss

Sveiks,Aivar!Gribēju pajautāt tavu viedokli.Vai patreizējais karstums nav mazinājis karpu apetīti?jau vairāk kā mēnesi nav rezultātu,lai gan izmantoju tikai labākās boilas(nutrabaits,richvoorth)un ļoti dažādas.Pirms tam uz tām bija ļoti labi rezultāti.lai gan karpu ,,spēlēšanās,,ir ļoti aktīva.Nelīdz pat pirms copes 3 dienas iebarošana,tai skaitā ar boilām.paldies par atbildi.

Atbild Aivars Rudzinskis

pats šīs nedēļas uz copi neesmu bijis, bet biju piebraucis kaķīša maratonā. kamandām, kas normāli ķēra arī bija ļoti normāli rezultāti. tipa pa 10 karpām virs 3 kg dienā plus ļoti daudz mazākas. tas šajās brīvdienās. pagājušajos gados man arī bija tā, ka karstajās jūlija dienās un arī naktīs bija grūti dabūt copi tur, kur tā bija maijā un jūnijā. tas drīzāk saistās ar skābekļa daudzumu ūdenī, jo ilgstošs stabils laiks bez lieliem vējiem un lietus, kā arī sazēlušie ūdensaugi viss kopā to skābekļa daudzumu samazina. tas gan atšķiras no ūdens uz ūdeni, vairāk tā ir mazajos dīķos un ezeriņos. tādēļ šajos laikos (tāpat kā jebkuros citos) karpa ir, pirmkārt, jāmeklē. bieži tā ilgstoši sauļojas kaut kur zāļu vai krūmu tuvumā un viņu var ar acīm redzēt. pierunāt ķerties ir pagrūti, bet nav neiespējami, jo kaut ko jau viņa ēd. cita lieta, ka ēd viņa tādos apstākļos ļoti maz un intensīva piebarošana ir taisnais ceļš uz necopēšanu. tāpēc es aprobežojos ar vienu spilgtu boilu uz āķa un maksimums ļoti mazu pva maisiņu. otrs variants - ķert no ūdens virsas. trešais variants - t.s. zig-rig, ar kuru paceļ boilu ūdens vidējā slāni vai pat pārdesmit centimetru zem ūdens virsas. ceturtais variants - meklēt viņu starp zālēm, sevišķi stipri aizaugušos ūdeņos viņai starp zālēm ir tik daudz, ko ēst, ka uz tavām boilām var arī negribēties skatīties, ja tās atrodas klajā laukā. piektais variants - meklēt kādu upīšu ietekas, kas varētu ienest vairāk skābekļa, varbūt ēnainākas vietas zem krūmiem, varbūt vēl kur citur. sestais variants- doties uz lielākiem un plašākiem ūdeņiem vai arī upēm, kur skābekļa šobrīd ir pietiekoši un karpu aktivitāte noteikti ir līmenī.

Atbildēts: 28.jūlijs 2008, 22:36 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā roriro

sveiki.kāds varētu būt mazākais svina svars ķerot uz boilām,lai zivs pieķertos,jo pie iemetieniem ar 80-100gr sviniem liekas ka baigi baida zivis,it sevišķi,ja ķer vietā,kur ir daudz zāles un bieži sanāk pārmest?varbūt ir kādi citi varianti,kā padarīt klusāku iemetienu?

p.s.apsveicu ar labiem rezultātīem atgriežoties no volgas,bet kādu sviniņu gan varējat atstāt karpu nama veikalā::)))

Atbild Aivars Rudzinskis

paldies, bet svininu volgā pietrūka...

80g būtu absolūtais minimums no cietas grunts, dūņās varētu pat nolaist līdz 30g, jo svins iegrimst un tas kompansē mazāku svaru. tas lielā mērā atkarīgs no āķa asuma, pamēģini pats, vai pavadiņa, kurā iekārts svins duras tev rokā no svina svara. bez tam es nedomāju, ka svins baida zivis, karpa ir ziņkārīga un vienmēr gribēs aplūkot to, kas tur ar troksni iekritis ūdenī. ir gadījušās copes burtiski pusminūti pēc iemetiena. troksni nedaudz mazāku padarīs un arī mazākas pavadiņas sapīšanās iespējas būs, ja iemetiena brīdī apturēsi auklu pirms svins iekrīt ūdenī. daudz vairāk karpu baida troksnis krastā, sevišķi zemes dimdināšana ar smagiem zābakiem.

Atbildēts: 27.jūlijs 2008, 20:46 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā kults20

Labdien Aivar man te viens jautajums vai karpas var kert ar gurumtsmakskeresanu? Ja var kadu baribu labak likt barotava?

Atbild Aivars Rudzinskis

tā viņas parasti ķer. vislabāk izmantot tādu barību, kas speciāli domāta karpai.

Atbildēts: 27.jūlijs 2008, 01:07 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā umis3

ka pareizi ir jalieto boilas? ka tās piestiprināt?

Atbild Aivars Rudzinskis

boilas stiprina pie āķa ar mata sistēmu. vislabāk to izprast, aizejot uz kādu veikalu, piemēram Karpu Nams Baložu ielā 1, tur tev visu parādīs.

Atbildēts: 23.jūlijs 2008, 23:04 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā umis3

kur var nopirkt amūrus? man vajag apmeeram 5 amūrus

Atbild Aivars Rudzinskis

amūrus tirgo SIA "Zive".

Atbildēts: 23.jūlijs 2008, 23:03 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā McJanis

Biju maksas dīķi ķert karpas, nenoķēru neko lielāku par 3kg, bet man draugi stāstījuši, ka karpas var ķert arī bezmaksas dīķos. Vai jūs lūdzu varētu pateikt kur Vidzemē ir kāds karpu dīķis ?

Atbild Aivars Rudzinskis

ja gribi tā nopietnāk, tad iepazīsties ar puišiem, kas apsaimnieko Rubenes ūdenskrātuvi, tur šogad labi veidojas karpu sports.

Atbildēts: 23.jūlijs 2008, 23:02 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager