Aivars Rudzinskis

Aivars Rudzinskis

Makšķerē karpas Latvijā un ārpus tās robežām kopš 1997. gada piekopjot moderno "noķer un atlaid" principu kā arī visas iespējas, ko piedāvā modernās karpu makšķerēšanas teorijas. Vai tas ir ezers vai upe Latvijā, Volga, Ebro, St.Lawrence vai cita tūristu iecienīta karpu vieta pasaulē - jautājiet un mēģināsim kopīgi rast atbildes.

Karpa nav ēdiens, karpa ir draugs

Atbildes

Jautā laurins

Sveiks Aivar! Es vēlos braukt uz copi ar savu boilenieci pirmo reizi. Kā pagatavot TutiFruti 15mm boilas? Paldies jau iepriekš!

Atbild Aivars Rudzinskis

ja vēlies pagatavot patiešām sakarīgas boilas un nekādi negribi sākt savu makšķernieka karjeru ar gatavajām, ko es vienmēr iesaku, tad nopērc gatavu miksu, kaut vai vislētāko nutrabaits 50/50 un nutrabaits tutti frutti atraktoru, sajauc miksu ar olām, kurām pievienots atraktors tik daudz, cik rakstīts uz pudeles, pievienojot miksu tik daudz, lai mīkla ir bieza un vairs nelīp pie rokām. tad sarullē bumbiņas un vāri tik ilgi, kamēr tās uzpeld - parasti 1-3 minūtes atkarībā no boilas izmēra. tad pažāvē ēnā, un dodies uz copi vai ieliec saldētavā līdz sāksi lietot.

Atbildēts: 18.maijs 2008, 21:44 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā karotajs20

Sveiki...

Esmu iesācējs tāpēc gribu prasīt kādu ēsmu lietot, cik biezu auklu, un kādu dziļumu...

Pašlaik esmu lietojis vāritu kartupeli 15mm diametrā, 3zubura āķi, 0,30 mm auklu bet lielākais loms ir tikai 7kg gribētos kautko lielāku jo tajā dīķī ir lilākas

Paldies jau iepriekš!!!

Atbild Aivars Rudzinskis

trīsžuburu āķis ir nāvējošs karpai, tādēļ tādus ir kategoriski aizliegts lietot, ja vien netaisies karpu apēst. ja taisies, tad es nevarēšu palīdzēt ar padomu, nopietni karpu makšķernieki zivis simtprocentīgi laiž atpakaļ.

Atbildēts: 18.maijs 2008, 21:39 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā dzonitoo

Sveiki,gribēju uzprasīt kur tad atrodās "karpu nams", ?Paldies par atbildi.

Atbild Aivars Rudzinskis

baložu ielā 1, Rīgā

Atbildēts: 18.maijs 2008, 21:37 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Zed_LV

Sveiki. Ir iepirktas dažādas boilas. Ko un kā Jūs ieteiktu to glabāšanā un lietošanā? Ir diezgan neērti ja tie daudzie maisiņi jānēsā līdzi! Vai var dažādas "škirnes" bērt kopā - piemēram kādā universālajā plastmasas kastē? Tāpat vienā makšķerēšanas reizē tik daudz līdzi nevajag. Ir te redzētas kautkādas speciālas somas, bet ar izvēli paslikti un tad arī nevar saprast cik tur no viņām kāds labums.

Atbild Aivars Rudzinskis

maisiņi, sevišķi, ja tie ir aiztaisāmi, ir laba vieta glabāšanai. tie neaizņem daudz vietas un ir pietiekoši ērti. vari sabērt atsevišķos mazākos maisiņos, lai viss daudzums nav jāstiepj līdzi. tomēr man no pieredzes ir sajūta, ka vislabāk ķeras uz tām boilām, kuras ir paņemtas līdzi vismazāk...vari izveidot kādu mazu trauciņu kolekciju. patiešām ir speciālas somiņas ar atsevišķām kabatiņām, kurās ievieto mazas plastmasas aizskrūvējamas burciņas. tādas somiņas parasti ir sešām burciņām, tādēļ, iespējams, vajadzēs vairākas. jaukt kopā boilas gan nevajadzētu, jo kaut ko tās viena no otras iesūc un pat tad, ja karpai tas patiks, pats nezināsi, kāda tad īsti tā boila bija, uz ko noķēri. tāpat ar tiem plastmasas trauciņiem ir pašvaki, jo tos izmazgāt ir praktiski neiespējami - smarža iekšā vienalga paliek. tādēļ katram trauciņam vajadzētu vienu un to pašu boilu. vēl ir ļoti mazi cilindrīgi trauciņi, kuros ievieto 3-5 boilas, parasti dipā - tādus var sagatavot bezgala daudz. tomēr no boilu saglabāšanas viedokļa nez kāpēc vislabāk tās dzīvo oriģinālajios iepakojumos. ja nelieto tās lielos daudzumos, pērc mazos iepakojumus, tas varbūt ir mazliet dārgāk, bet atmaksājas, jo boilas būs labas ilgāku laiku. pēc maisiņa atvēršanas tās tomēr sāk zaudēt savas īpašības.

Atbildēts: 18.maijs 2008, 21:36 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā apovits

Sveiks. Saki lūdzu,kas jāliek klāt mīklai,kas taisīta no miltiem un ūdens ,lai tā būtu stingrāka,sīkstāka.. Vai tikai milti? Makšķerēšana notiks nedziļā upītē. Prieks brekšiem,plaužiem... ?

Atbild Aivars Rudzinskis

par mīklām un brekšiem lūdzu pie Normunda Grabovska.

Atbildēts: 18.maijs 2008, 21:28 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā dare

Sveiks !

man paris jautajumi

1.kaadaas vietas tu ker?

2.uz ko tu parsvara ker?

3.uz copi tu parasti ej viens vai ar kadu draugu gimenes locekliem?

4.twe ir pretenzijas ja kaads tew mak6kere 4otnevaij blakus

es nevienu reizi muza vel nesu izvilcis karpu :D

Atbild Aivars Rudzinskis

1. gan latvijas ezeros gan upēs, gan dažādās sacensībās ārpus Latvijas - Volgā, Rumānijā, Lietuvā u.c. cenšos izvēlēties vietas, kur nav daudz cilvēku.

2. uz dažādām boilām. arī kukurūzu, tīģerriekstiem un citādiem gardumiem.

3. gan viens, gan ar draugiem, gan ar ģimeni.

4. ja blakus makšķerē kulturāls cilvēks un ievēro zināmu etiķeti (nemet pāri manām auklām, nemet manā iebarotajā vietā utml.) tad īpašu pretenziju nav. tomēr lielākas iespējas kaut ko noķert ir tad, kad esi viens. '

Lai tev izdodad šovasar noķert savu pirmo!

Atbildēts: 18.maijs 2008, 21:27 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā zirgs

Sveiks! Esmu iesācējs karpu copē,pieredze ir tikai maksas dīķos.Ir nodoms pievērsties šai lietai nopietnāk.Esam nolūkojuši ezeriņu 25ha kurā mitinās lielas karpas,vietējais večuks pagājušajā sezonā vilka no 5kg.-9kg.Gribētu lūgt dažus padomus:kādu kātu izvēlēties(spole Shimano Baitrunner 4500),kādu auklu,kādi komponenti būtu paši nepieciešamākie iebarojamai barībai(ar boilām necopēsim),cik bieži jāiebaro,kādā daudzumā

??? Paldies

Atbild Aivars Rudzinskis

nu, šeit ir pārāk daudz jautājumu un vēl vairāk neskaidrību. kā tad makšķerēji līdz šim, cik vēlies ieguldīt un arī kas tev pret boilām? katrā ziņā var ieteikt šajā situācijā vislabāko - dodies pie večuka, paskaties, kā viņš strādā, mēģini atkārtot un varbūt kaut ko uzlabot. otrs variants - dari tāpat, kā darīji maksas dīķī, varbūt drusku nopietnāku karpu kātu, auklu 0,3mm, kvalitatīvu āķi, pavadiņu utt. baro ar to, kas tev vislbāk ir strādājis līdz šim, kaut ko papildini, pamaini, skaties kāds rezultāts. un lasi žurnālu copes lietas, ja jau esi nolēmis ķerties tai lietai nopietni klāt.

Atbildēts: 3.maijs 2008, 20:35 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā 1111111

vai variet paradit kadu labu karpu sistemu..(nekadigi nesanak uztaisit)

esmu meginajis daznedazadas,tacu nesanaak:(

busu ljoti pateicigs

paldies :)

Atbild Aivars Rudzinskis

ja tu domā, kā sasiet makšķeri un pavadiņu, tad vislabāk aizej uz makšķerēšanas veikalu, piem, "karpu nams", tur ir ļoti daudz dažādu paraugu un nepieciešamo sastāvdaļu.

Atbildēts: 3.maijs 2008, 20:27 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā 1111111

sveiki!!

man tads jautajums vai richworth boilas ir labas?

es nopirku vinas 1kg man nekaa nav, pat copes nav bijusas,kapec taaaa?

karpas dikii ir daudz praktiski karpu dikis ar 2 tonnam karpu.

uz mata lieku 1 boilu grimstoso un nekaa nav un akis ir 6nr.

jau ieprieks paldies!!

Atbild Aivars Rudzinskis

jau rakstīju, richworth boilām nav ne vainas, nezinu, kuras tieši tu lieto, tādēļ grūti ko vairāk pateikt. nav arī skaidrs, ko un kā tu iebaroji, kur copēji utt. šodien un vakar gan daudzi ir palikuši tukšā, varbūt ne tas labākais laiks pirms pērkoniem.

Atbildēts: 3.maijs 2008, 20:26 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Viesulis

Sveiks! Man ir tāda nepilnīga recepte uz karpām kā vīņu uzlābot? Ņemu salmo karpai barību noleju ar karstu ūdeni nedaudz padzesēju un lieku klāt manā un mīcu kamēr var uzlikt uz āķa.Bet man tā mīkla ātri jūk ārā ko vel varētu likt klāt? Paldies! Jautājums pāradresēts no NG.

Atbild Aivars Rudzinskis

nu kádu saistvielu, pieméram, miltus.

Atbildēts: 29.aprīlis 2008, 21:04 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager