Aivars Rudzinskis

Aivars Rudzinskis

Makšķerē karpas Latvijā un ārpus tās robežām kopš 1997. gada piekopjot moderno "noķer un atlaid" principu kā arī visas iespējas, ko piedāvā modernās karpu makšķerēšanas teorijas. Vai tas ir ezers vai upe Latvijā, Volga, Ebro, St.Lawrence vai cita tūristu iecienīta karpu vieta pasaulē - jautājiet un mēģināsim kopīgi rast atbildes.

Karpa nav ēdiens, karpa ir draugs

Atbildes

Jautā Pinkariks

Sveicinati.

Velejos pajautat, kura vieta tgd paslaik ķeras karpas?

Atbild Aivars Rudzinskis

šobrīd karpas ķeras dziļumos, tur, kur tās kāds čakli baro.

Atbildēts: 14.septembris 2017, 21:50 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā kuldiga12

Svieki! Kāds būtu labākais karpu copes komplekts prieks pilnīga karpu copes iesācēja cenās max 60-70 ?

Atbild Aivars Rudzinskis

Par tādām naudām lēnām un pamazām meklē lietotas lietas. pacenšoties kaut ko noteikti var atrast.

Atbildēts: 12.augusts 2017, 11:42 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā andisss

Sveiks!

Jautājums par wychwood big pit spolēm, ir nācies pamēģināt? Baitrunner spoles vairs neliekas labas, gribās spoli ar priekšējo bremzi. Mīnuss viņām nav quick drag, bet ļoti simpatizē klipsis no kura, karpai tinot, aukla izlec ārā. Kā domā ir vērts iegādāties? Lielo spoli vajag tāpēc ka rudenī vedu ar laivu uz 200 metriem.

Paldies!

Atbild Aivars Rudzinskis

mēģināt nav nācies, bet, ja jau simpatizē, tad uz priekšu. spolei galvenais ir regulāra kopšana, tīrīšana, eļļošana. vēlams, lai ir pieejams serviss un rezerves daļas. vispār jau karpa nav ne lasis, ne tarpons, var iztikt vispār bez nekādām bremzēm. turklāt bremzes savērpj auklas. starp citu, un arī tādēļ, laivošanai ļoti labi der multiplikatorspoles.

Atbildēts: 10.augusts 2017, 23:12 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Lorencs89

Paldies par atbildi, bet biju domājis. Ziemeļu, austrumu, dienvidu vai rietumu.

Piemēram dienās, kad ir ziemeļu, ziemeļu/rietumu vējš varbūt nemaz nav vērts pakot somas un doties pie ūdens?

Interesē vai tas kaut ko ietekmē. Saucamā copes dienas noteikšana pēc vēja virziena.

Atbild Aivars Rudzinskis

nē, nav tādu sakarību. tas, kas copi patiešām ietekmē, ir gaisa spiediena maiņas. ja gribas biežāk palikt mājās, tad jāseko ir tām. tomēr, cik es pazīstu karpiniekus, viņi makšķerē tad, kad ir brīvs laiks nevis kā savādāk.

Atbildēts: 10.augusts 2017, 23:05 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā Lorencs89

Sveiki.

Interesē vai vējšs ietekmē karpu copi? Ja ietekmē, kurš ir pareizākais priekš karpām?

Atbild Aivars Rudzinskis

ļoti ietekmē. labākais ir tas, kurš pūš sejā, krastā stāvot. tas tādēļ, ka ezera ūdens sasilst virspusē, bet vējš to dzen uz krastu. karpām patīk silts ūdens, tādēļ tās virzās uz to pašu krastu, uz kuru pūš vējš. Tas gan nenotiek vienā mirklī. un, jā, upēs tas nestrādā.

Atbildēts: 28.jūlijs 2017, 15:33 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā rudiks27

Sveiki!:-)

Varbūt varētu pateikt uz ko tad jums vairāk ir veicies,kādām barībām,boilām,varbūt ir kādas sistēmas nosaukums uz kuru es varetu pamēğināt.Un cik kg barības jums iziet aptuveni 24h?Un vai nav tāda iespēja pārbarot zivis?

Paldies jau iepriekš !!!

Atbild Aivars Rudzinskis

Visvairāk veicies ir tad, kad pastāvīgi, vairākas dienas pēc kārtas vienā un tajā pašā vietā ir barots ar vienām un tām pašām boilām. Tādā situācijā karpas pierod pie konkrētas barības, labprāt to ņem, jo ir pārliecinātas, ka tā ir grašīga, veselīga un glavenais droša (nesit pa zobiem). Ja tādā veidā ir barots vairākas dienas, tad copes dienā piebarot vajag ļoti maz vai pat nemaz. pāris saujas boilu pēc katras copes - tas tad būtu optimāls ritms. Runājot par barības daudzumu, ko var vai vajag barot - nav nekādas standarta receptes vai formulas. Ir ļoti daudz apstākļu, kas to ietekmē. Padomā pats! Cik barības var apēst viena 3kg liela karpa? un cik var apēst 20kg liela karpa? un divas, piecas, divdesmit, simts karpas? Tātad pirmkārt, barības daudzums ir atkarīgs no tā, cik daudz un cik lielas zivis ir konkrētajā vietā. Otrkārt, apetīte. Dažreiz zivīm gribas ēst daudz un citreiz maz vai pat vispār nemaz. Ja tādā apātiskā dienā iebarosi mazliet par daudz, copes nebūs. Arī šī iemesla dēļ labāk ir pastāvīgi barot ar vienām un tām pašām kvalitatīvām barības boilām, jo tās labi sagremojas, un veicina karpas apetīti ēst vēl un vēl. Tādēļ karpinieka galvenais instruments ir nevis makšķere, bet gan transports uz ezeru vairākas dienas nedēļā pirms copes. Protams, ir reizes, piemēram, sacensībās, kad tāda iepriekšbarošana nav iespējama. Tad nu atliek paļauties un intuīciju, pieredzi, zināšanām. Tici man, pat vispieredzējušākie karpinieki jautājumā par barības daudzumu mēdz smagi kļūdīties. Tapēc nebaidies eksperimentēt un darboties pēc savām spējām un ieskatiem.

Atbildēts: 25.jūlijs 2017, 15:32 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā jellyfish

Labdien!

Ir viens jautajums sakara ar copi. Vieta: Bauska, Mezotne-Ceplis. Upes krasts ir privatipasums, bet izrakts liels dikis (350 000 kubikmetri, 4 metri dziluma) un savienots ar dzilu gravi ar Lielupi. (zivis no Lielupes iegaja privataja diki). Kadi ir copes noteikumi pec likuma saja gadijuma? Drikst kert brivi pec visparigajiem noteikumiem vai jaruna ar ipashnieku?

Paldies!

Atbild Aivars Rudzinskis

Patiešām neesmu speciālists šādos jautājumos, bet, manuprāt, upes krasts nemaz nevar būt privātīpašums. Tauvas joslas likumam pie katras upes ir jādarbojas. savukārt, dīķis ir privātīpašums tad, ja zeme tam visapkārt ir viena īpašnieka privātīpašums. Tomēr parunāt ar īpašnieku vienmēr nāk tikai par labu - viņš arī ir cilvēks un zināmu darbu un resursus ieguldījis.

Atbildēts: 24.jūlijs 2017, 11:34 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā rudiks27

Sveiki,ir lieta tāda,kad man neķērās:d un nesaprotu kapēc tā notiek,izmantoju ,,N-G",un,,Traper'' barību, kas specializēta uz karpu copi,un tai mazliet pievienoju kukurūzu,vrb šeit kaut ko daru nepareizu.Makšķerēju ar barotavām,vai ieteiksiet ko citu?Pavadas garums 10-15cm.Esmu iesācējs,protams kada karpiņa jau paņem,bet ne tik daudz kā blakus copmaņiem,Attalums parasti nav liels,jo neesu vel iegādājies karpu kātu,bet tik un tā,citi tajā pašā attalumā met,bet viņiem ķeras un man nē:D.Meģinaju uz vaniļas un ķimeņu boilu matu sistemā,pop up boilas ari liku,bet uz to noķēru līdaku:(.Man liekas kad es nemāku atrast vietu priekš copes,vai kaut ko nepareizu daru ar pavadām vai barotavam,barību.Ļoti ceru kad palīdzesiet man attistīties un noķeršu ko lielāku par 1,5kg:)Paldies!

Atbild Aivars Rudzinskis

Iemeslu, kādēļ neķeras, var būt simtiem, šajā gadījumā tādu acīmredzamu šaizi pagaidām neredz. ja makšķernieku ir daudz, tad visdrīzāk būs tā, ka zivis koncentrēsies tur, kur barība būs garšīgāka, veselīgāka un tās būs vairāk. Tas, kas būs uz mata uzlikts, jau ir sekundāri. Ja tev ķeras, turpini eksperimentēt un vēro, kas labāk strādā.

Atbildēts: 24.jūlijs 2017, 11:31 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā kuldiga12

Sveiki! Upē kurm pirms kadiem 30 varbut pat 40 gadiem no dīķa ir iemukušas karpas un ik pa laikam tiek dzirdets kad kads izvelk kadu 7kg-10kg karpu ir uz bludu verts meginas noķert kadu vai tā vienkarši ir laimez spele kad kadam kada piekeras?

Atbild Aivars Rudzinskis

Makšķerēšana pat visprofesionālākajā līmenī ir mazliet laimes spēle, tādēļ ej un mēģini, gan jau tev ar pieķersies!

Atbildēts: 23.jūlijs 2017, 13:20 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Patiik

Paldies par atbildi!

Jau noskatīju vakar meitas deju tīkliņzeķes, bet man tika atgādināts, cik viņas maksā un ka nēesot vēl saplēstas. Gaidīšu!!!

Atbild Aivars Rudzinskis

nevajag deju tīkliņzeķes un nevajag arī lietotas, piesūkušās ar cilvēka sviedriem un visādu kosmētiku. vajag pašas vienkāršākās, lētākās un jaunas. nemaz tik daudz tās nemaksā.

Atbildēts: 21.jūlijs 2017, 14:47 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager