Aivars Rudzinskis

Aivars Rudzinskis

Makšķerē karpas Latvijā un ārpus tās robežām kopš 1997. gada piekopjot moderno "noķer un atlaid" principu kā arī visas iespējas, ko piedāvā modernās karpu makšķerēšanas teorijas. Vai tas ir ezers vai upe Latvijā, Volga, Ebro, St.Lawrence vai cita tūristu iecienīta karpu vieta pasaulē - jautājiet un mēģināsim kopīgi rast atbildes.

Karpa nav ēdiens, karpa ir draugs

Atbildes

Jautā Patiik

Sveiki!

Daudzas labas lietas no karpu copes lēnām tiek pārņemta arī balto zivju copei. Gribēju atrast ūdenī nekūstošos PVA maisiņus, bet vairākos lielos copju veikalos atbilde skan vienādi: visi PVA maisi ir ūdenī kūstoši. Ja ir arī nekūstošie, kur tādus varētu iegādāties? Ir doma tādus pamēģināt samu copē.

Atbild Aivars Rudzinskis

Vispār jau sams nav baltā zivs... PVA tiešām visi šķīst ūdenī, tur jau to fīča. nešķīstošu materiālu tāpat ir pa pilnam. Vispraktiskākais tādiem samošanas mērķiem - sieviešu kaprona zeķe. Taisi maisiņus, cik vien lielus vai mazus vēlies un liec iekšā visu, kas nāk prātā, tai skaitā naktstārpus, vistas gaļu, varžu kājiņas, gliemju gaļu utt. piestiprini āķim ar mata sistēmu, kā boilu un aidā!

Atbildēts: 11.jūlijs 2017, 15:16 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā pelekajs2

Labdien gribu sava diki ielaist karpas,vai nav par velu parasti visi laiz pavasara sakuma.paldies

Atbild Aivars Rudzinskis

būtu ielaidis pirms gada, šīs jau būtu paaugušās. Tomēr vienmēr labāk vēlu nekā nekad. karpām pašām gan ir pilnīgi vienalga,

Atbildēts: 2.jūnijs 2017, 16:37 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Renalds

Sveiki.

Mēs esam 5 džeki, kuri vēlas aizbraukt pamakšķerēt uz kādu ezeru. Esam amatieri, tāpēc negribam nekādu profesionālu makšķerēšanas vietu.

Fantastiski būtu, ja būtu vieta, kur iemest 5 makšķeres un visi justos ērti, varētu arī uzcept kādu šašliku.

Vieta - pieRīgā, līdz 50km no Rīgas.

Paldies jau iepriekš.

Atbild Aivars Rudzinskis

īsti nezinu, ar ko profesionāļi no amatieriem atšķiras - visi grib uzcept šašliku un justies ērti. Tādu vietu ir simtiem, bet ieteikt nav nekādas jēgas, jo nekad nav garantijas, ka tā vieta nebūs aizņemta. Tādēļ izvēlieties ezeru vai upi, brauciet un skatieties, kur un kas jums pašiem patīk. Vietas meklēšana ir daļa no makšķerērēšanas procesa un diez ko prātīgi nebūs man šo piedzīvojumu jums atņemt.

Atbildēts: 15.maijs 2017, 16:24 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Eidis

Sveiks,Aivar!

Saki,kā pareizi būtu kādai boilai piemeklēt kādu citu boilu,alternatīvu.Piemēram Richworth Salmon Supreme,laikam vairs neražo,bet man labākie rezultāti pēdējā laikā bija tieši kombinācijā ar šo,pie tam tā labi sastrādājās ar manis vārajiem mēģinājumiem pašam uzrullēt. ir kritēriji pēc kuriem piemeklēt,vai aizmirstam un vienkārši eksperimentējam tālāk?

Atbild Aivars Rudzinskis

aizmirstam.

Atbildēts: 24.aprīlis 2017, 09:18 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā guntarsk

labdien,nak jauna sezona un ir doma nomainit monolito auklu pret pito.Ka ,Jus uzkatat tas but pareizi vai tomer palikt pie monolitas auklas.Lieta tada ,ka mocos ar problemu kura noteikti karpiniekiem ir aktuala,un tas ir kad monolita aukla skrulejas .Es jau uzdevu jautajumu ,lietoju soklideru kadus 10m.,nu bez saubam kamer aukla ir jauna vis kartiba ,sezona vidu sak skrudzileties atkal.Varbut ar pito auklu tas nenotiek.Ko ,Jus domajiet par sho.Paldies.

Atbild Aivars Rudzinskis

Aukla vērpjas tādēļ, ka copes brīdī karpa velk auklu no spoles laukā darbojoties baitrunner sistēmai. otrkārt, tā vērpjas tad, kad darbojas spoles bremze izvadīšanas laikā. Pītā vai monofīlā - atšķirības nekādas, vērpsies vienādi. Tikai savērpusies pītā ir daudz bīstamāka, tās mezgls vēl drīzāk var apmesties ap kādu riņķi un metienā var to nolauzt vai pat salauzt kātu. tādēļ makšķerēt ar savērpušos auklu noteikti nevajadzētu. Pirmais ieteikums būtu mazāk gulēt un ātrāk piecirst, kad karpa sākusi skrējienu. Tomēr, ja nopietni, tad savērpusies aukla ir vai nu jāmaina, vai arī jāatvērpj atpakaļ. vislabāk to lēnām un pa mazam posmam darīt tukšā pļavā, iztinot auklu cauri rokās saspiestam dvielim, piemēram. Kaut gan katram savas metodes šim...

Atbildēts: 6.marts 2017, 11:30 | 3 komentāri | Adrese atbildei
Jautā Armands28

Sveiks Aivar!!! Esmu iesacejs saja lieta,tapec jautajums... cik biezu auklu vajadzetu,kada izmera akus,svinu kadu forma.? kati un spoles jau ir. varbut varat ieteikt kadu interneta veikalu kur varetu ko pasutit? Pamata visa makskeresana notiks Danija,ja nu gadijuma tas ietekme kautko!

Paldies!

Atbild Aivars Rudzinskis

iesākumam 15 lb aukla, svini 4Oz dazādu formu, āķus 4-6 izmērs, dažādu formu.

Atbildēts: 26.janvāris 2017, 10:57 | 4 komentāri | Adrese atbildei
Jautā Carpomaniac

Sveiks! Gan jau būsi redzējis un iespējams arī pamēģinājis Amiaud Combi Carpo statīvu. Ļoti labprāt palasītu tavu viedokli par šo rodpodu, īpaši visu, kas saistās ar papildus garajām kājām un to ietekmi uz statīva stabilitāti no praktiskā nevis teorētiskā skatu punkta. Jau iepriekš pateicos par tavu laiku un atbildi.

Atbild Aivars Rudzinskis

1. man nepatīk tās apaļās skrūves, tur noteikti ir problēmas aizskrūvēt un vēl biežāk ir problēmas atskrūvēt. jo īpaši mainoties temperatūrai, lielā aukstumā, piemēram. 2. man nepatīk, ka saliktā veidā somā viņš tomēr ir samērā trausls. braucot copēt mašīna ir piekrāmēta līdz lūpai, un tāds iepakojums noteikti saspiedīsies, līkās un tievās detaļas locīsies un atbraucis makšķerēt nevarēsi saskrūvēt, jo tur viss uz milimetra precīzs 3. statīvus ar iespēju pacelt kātus gaisā lieto tādēļ, lai maksimāli izceltu auklu no ūdens. tas ir nepieciešams divos gadījumos - kad piekraste ir ļoti zāļaina un kad ir straume. Pirmais gadījums parasti nozīmē arī lielos kontinentālos eiropas ezerus, kur, savukārt, ļoti biežas ir vētras un negaisi. tad lūk, lielā vējā šitais aparāts lidos pa gaisu un ļoti tālu, ja vien nebūsi tā kājas iebetonējis. ja kātus ceļ gaisā, tad kājām vajadzētu būt daudz platāk izplestām. 4. nelīdzenā krastā šito arī būs pagrūti novietot. 5. ja jāceļ kāti gaisā, tad tādos apstākļos četri kāti uz viena statīva ir augstākā pilotāža. daudz prātīgāk ir divi atsevišķi statīvi pa 2 kāti uz katra. tādēļ, piedod, bet visiem apstākļiem, kas nav perfekti sagatavots dīķis, ir paredzēts fox sky pod. viss pārējais ir naudas izmešana. savukārt, dīķiem piemēroti ir mazie kompaktie podiņi.

Atbildēts: 26.janvāris 2017, 10:55 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā runers

Labdien!

Vai tiešām popup(s) neder upēs? Varbūt ir lietderīgi pamēģināt?

Paldies.

Atbild Aivars Rudzinskis

Noteikti der mēģināt. Manuprāt visinteresantāk būtu, ja tas zem ūdens straumes iespaidā mazliet kustētos. No otras puses, nebūs labi, ja mats savērpsies. vajag ielikt ūdenī un paskatīties, kā kurš sējums uzvedas.

Atbildēts: 7.decembris 2016, 18:30 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā alps18

sveiks, kā ir ar to karpu copi uz ledus? ir itkā padzirdēts ka veči iet un arī ko noķer! bet vai ir jēga iet un salt? doma aiziet uz vietējo dīķi jo ledus tur labs un karpas arī zināms ka pieklājīgas!

Atbild Aivars Rudzinskis

karpas pa druskai kaut ko uzkož visu ziemu neatkarīgi no tā, ir ledus vai nav. uz pieklājīgajām gan es neieteiktu orientēties, drīzāk uz kādām sīkākām.

Atbildēts: 15.novembris 2016, 15:10 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā makskere007

sveiki meistar. tatad jaliek 90gr un pavadina ar boilu galaa vai uz aka var likt ari ko citu? vienkarsi parasti zvejoju ar pludu bet gribetos nopirkt karpu makskeri un pameginat sadi. a ka var redzet copi tapat ka ar fideri ?

Atbild Aivars Rudzinskis

oi, es te visu neparādīšu, vislabāk tev montāžu saliks un parādīs kādā veikalā, piemēram Copes Nams, vai kādā citā, kur kāda specializācija uz karpām. Tikai nenobīsties no milzīgās inventāra izvēles, iesākumam no tā visa ir vajadzīgs ļoti maz.

Atbildēts: 7.novembris 2016, 13:08 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager