Normunds Grabovskis

Normunds Grabovskis

Profesionāls makšķernieks, vairāku starptautisku žurnālu eksperts jautājumos par inventāru, pludiņmakšķerēšanu, fīdermakšķerēšanu, zivju iebarošanu un visa veida ziemas makšķerēšanu.

Kompetenci makšķerēšanā apliecina arī augstie sasniegumi Latvijā un pasaulē:

  • divkārtējs pasaules čempions;
  • divkārtējs pasaules vicečempions;
  • daudzkārtējs Latvijas čempions;
  • Lietuvas čempions;
  • daudzu starptautisku sacensību uzvarētājs.

Atbildes

Jautā MrUgo

Labdien! Vai šobrīd Latvijā pārdošanā ir pieejama NYTRO IMPAX SUPER FEEDER REEL 5000 izmērā? Vai jāgaida jaunā veikala atvēršana? :)

Atbild Normunds Grabovskis

mums šonedēļ arī noliktava pārbrauc uz jaunām telpām un prece kādu nedēļu nebūs pieejama, bet vispār šīs spoles bija, Latvijas veikalnieku interese par šo zīmolu ir mazāka kā Lietuvas un Igaunijas veikalnieku interese, tāpēc man grūti komentēt kuros Latvijas veikalos ir šī spole un vai ir vispār :)

pats to lietoju otro mēnesi, viss ir ok, vienīgi mulsina ļoti seklā auklas kasete, 150m 0,12m pītā aukla uzlīda knapi, beigās pat metrus 20 noņēmu, visādi citādi ļoti ok spole

jaunā veikala atvēršana būs…+- pēc nedēļām 3

Atbildēts: 10.maijs 2023, 14:29 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā Fireice

Sveiciens!
Vai būsiet 13.05 Mālpilī uz pludiņmakšķerēšanas sacensībām amatieriem? Vai Staiceles vimba, kas arī notiek tai pašā datumā.

Atbild Normunds Grabovskis

nē nebūšu, tajās brīvdienās ir Latvijas čempionāts fīdermakšķerēšanā un … arī tāpat es jau sen nepiedalos tādos nelielos festivālos\mačos kā dalībnieks, vairāk kā pasākumu vadītājs, piemēram lielos spiningošanas svētkos 20.maijā Bārtā, Nīcā, kur būšu gan pasākuma vadītājs, gan galvenais tiesnesis

Atbildēts: 8.maijs 2023, 11:36 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā agnoss

Sveiciens ,Meistar. Doma iegādāties feeder kātus copei ezeros. Kādi būtu ieteikumi, lai nepaņemtu ko greizu. Paldies.

Atbild Normunds Grabovskis

Ezeros, tad tests līdz 70-80 grami maksimums, garums 3,6-3,9, var uzmest aci arī 3,3 m kātiem, tie parasti ar testu līdz 40-60 gramiem, kas pietiek ezeriem, bet ar 3,3 m kātu metieni būs +- līdz 40-50m, kas bieži vien lielajos ezeros ir pa maz, tāpēc es ņemtu kaut ko 3,6-3,9m, mīkstu, metošu

Firma, cena jau ir tava izvēle un iespējas un vēlmes :))), tur cenas svārstās no 50-60 līdz 250+ eiro, vioeglo fīderu gan nav daudzos veikalos, bet pameklējot var atrast, varu pačukstēt, ka +- 3 nedēļu laikā atvērsies vēl viens veikals ar fīdera\pluda\barību specializāciju, bet cenu brīnumu tur nebūs :), būs vienkārši labas lietas un labā izvēlē

Atbildēts: 8.maijs 2023, 11:33 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā janis94j

Labdien! Jautājums par brekšiem, kur varētu būt lielāka iespēja dabūt ko cienīgāku uz fīdera, seklākās vietās vai lielā dziļumā, vieta -Staburaga apkaime Daugavā?
Vai melasi šajā laikā nav par ātru pievienot barībai?
Paldies!

Atbild Normunds Grabovskis

Pretī Staburagam, tajās seklajās nārsta pļavās patreiz ir daudz visādu zivju, brekšu, ālantu u.t.t., tūlīt sāksies siltums un breksis nāks sildīties seklumā, viņiem nārsts būs pēc 3-4 nedēļām un viņi jau nārsta vietu tuvumā barojas un briedina ikrus

Atbildēts: 8.maijs 2023, 11:25 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Pich

Labvakar! Ir doma nopirkt jaunu normālu fīderi makšķerēšanai upēs - galvenokārt Daugavā, bet nevaru izšķirties kādu kātu lai ņem. Ir kāda atšķirība fīdera kātam no tā kādā upē makšķerēt, piemēram, Daugavā, vai Lielupē vai kādā citā Latvijas upē? Gribētu Jūsu ieteikumus kāta izvēlei no kāda ražotāja un kādu testu. Varbūt var ieteikt kādu jau Jūsu praksē pārbaudītu kātu. Teikšu atklāti, ka ļoti liels sortiments visādu kātu, bet īstas sajēgas nav pēc kādiem kritērijiem izvēlēties.

Atbild Normunds Grabovskis

jebkuru vietu var sarežģīt, ja gribās :))), bet var pieiet lietai ļoti praktiski, tātad - upe, tātad barotavas 70-100 grami, ja tā ir Daugava kaut kur tuvāk HESiem vai virs Jēkabpils, tad reizēm arī 120-140 grami.

Upei kāts var būt nedaudz “rupjāks ”, tāpēc , ja gribi universālu kātu visiem gadījumiem , ņem kātu ar testu līdz 120-130 gramiem, ja mīkstas akcijas (tādu kurš lokās pa vidu arī, ne tikai spice), tad var arī 150nieku ņemt, es ieteiktu ne īsāku par 3,9 m

par ražotāju …. nu speciāli sliktus kātus neviens netaisa, vairāk skaties uz savām iespējām, izvēloties upes fīderi lekta augstāk par savu pakaļu, tātad tērēt vairāk kā būtu loģiski no iespēju viedokļa, nevajag, var nopirkt normālu kātu i pa 60 eiro i pa 160 i pa 260 un visi viņi ķers vienu un to pašu zivi, protams, ka dārgajiem kātiem ir kvalitatīvāki materiāli, tie ir vieglāki, tievāki u.t.t., tas viss ir tavām ērtībām un pašapziņai, bet breksim ir pilnīgi vienalga.

es pats strādāju ar dažādiem kātiem, ir man Konger, ir Mitchell, ir Nytro, ir visa veida Salmo un FC kāti, katram savi plusi un savī mīnusi, bet nosaukt labāko vai sliktāko neņemos

attaisi maku, paskaties, padomā un sev nosauc summu, kurā gribi iekļauties un tad tajā summā tev būs 3-5-10 kāti 3,9-4,3m ar testu 120-150grami no kā izvēlēties :)))

Atbildēts: 3.maijs 2023, 09:50 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā Pich

Labvakar! Kur netālu no Rīgas var pamakšķerēt ar fīderi vai pludiņmakšķeri 4, 5 vai 6 maijā? Kādas licences ir nepieciešamas?

Atbild Normunds Grabovskis

Rīga pati ir uz un starp 4 upēm un vismaz 5 ezeriem :))), te vienmēr var atrast labas copes vietas, Daugava ar saviem līčiem un kanāliem, Ķīšezers, Juglas ezers ar kanāliem un Juglas upēm, Baltezeri, Lielupe, Vecdaugava, Sausā Daugava… un visur vajag tikai Makšķernieku karti

Atbildēts: 3.maijs 2023, 09:34 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā FishMV

Sveiks!
Lasu, ka vienam atbildē piemini filmēšanas vietas, ka plāno jaunas.
Tavos MN raidījumos nekad nav bijusi "klaiņojošā" cope mazā upītē ar pludiņu, ķerot dažādas straumes zivis (sapali, ālanti, teibas, raudas u.c. Bet zinot to ka tev tas būtu ļoti nogurdinoši staigāt +/- km, vai nav kāds zināms spečukš šajās lietās, kas varētu tev izpalīdzēt. Vārdu sakot cope mazā upē lielu zivju meklējuos, pārvietojoties, meklējot. Tāda dabas baudīšana.
Kaut kā tā.
Domāju ka daudziem interesētu.

Atbild Normunds Grabovskis

gan jā gan nē, tēma laba, bet vairāk piemērota “dzejniekiem un forelistiem” :)))), un no filmēšanas viedokļa sarežģīta, jo bieži vien šajās vietās labu zivju copes ir retas un negaidītas, krasti zālēs, krūmos un bebru alās :)))), plus… teikt kur esi arī nedrīkst :))).

No maniem šī gada plāniem ir Lubāns, it kā milzīgs, it kā zivis ir, bet… , ir Daugava no robežas līdz Krāslavai, Ežezers u.t.t., patiesībā jau Latvijā “nezināmo” ūdeņu ir ļoooti daudz :)))))

Atbildēts: 2.maijs 2023, 15:08 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā kalnins89

Sveiks. Jautājums par Ungura ezeru, vai tur ir mēģināts uz breksi,un vai vispār tur ir kāda vieta kur var tikt pie ezera jo izskatas ka tur viss ir privatizēts un klat netiek izņemot peldvietu?

Atbild Normunds Grabovskis

dzirdējis par viņiem esmu, redzējis bildēs viņus esmu :))), bet saticis vēl neesmu :))), plānoju to darīt jau gadus 3 :)), bet kaut kā nesanāk

ir ir vēl dažas vietas, kur tikt pie ezera krasta + cik zinu, pa pavisam fgodīgu naudiņu arī no kempinga tiekot pie krasta

Atbildēts: 2.maijs 2023, 15:01 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Krik

Добрый вечер.где можно купить koner tele match.

Atbild Normunds Grabovskis

Ja tu jautā par Konger Tele match makšķerēm, tad tās ir daudzos Latvijas veikalos, piemēram Copes Lietas veikalos Ogrē, Ķekavā, Madonā un Cēsīs :))

Atbildēts: 2.maijs 2023, 11:14 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā garais87

Sveiks meistar. Gribēju pajautāt vai Bārta ir jāpērk licences un vai tagad ir jēga uz turieni braukt ņemot vērā,ka jābrauc 300 km uz vienu galu.??? Paldies.

Atbild Normunds Grabovskis

Bārtā licenzi nevajag, braukt 300 km uz vienu galu noteikti nevajag, ja nav kāda vietējā taku ziņa, kurš pats copē un zin kas notiek upē, upe uir laba, bet noteiktus, īsus periodus gadā, pārējā laikā upe parastā, ķer tie, kas zinu kur un ko tajā brīdī ķert.

Teikšu tā, ka ar copi Bārtā ir daaaudz grūtāk trāpīt kā teiksim Ventā, Ventā ir vairāk vietējās zivis

Atbildēts: 2.maijs 2023, 11:13 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager