Normunds Grabovskis

Normunds Grabovskis

Profesionāls makšķernieks, vairāku starptautisku žurnālu eksperts jautājumos par inventāru, pludiņmakšķerēšanu, fīdermakšķerēšanu, zivju iebarošanu un visa veida ziemas makšķerēšanu.

Kompetenci makšķerēšanā apliecina arī augstie sasniegumi Latvijā un pasaulē:

  • divkārtējs pasaules čempions;
  • divkārtējs pasaules vicečempions;
  • daudzkārtējs Latvijas čempions;
  • Lietuvas čempions;
  • daudzu starptautisku sacensību uzvarētājs.

Atbildes

Jautā bebriits

Sveiks meistar.Gribēju pajautāt par Bārtas you, pie Nicas tilts.Pagājušo gad biju pāris reizes,breksīts,vimbiña:).Bet tas bij Aprīļa sākumā.Leiši tur protams vairāk par lv copmaņiem:).Tas breksītis tur ir arī vasarā,vai tomēr nē?330 km kā nekā viens gals jābrauc:)Un par barībām- cenšos uz sezonu iepirkt vienā reizē,tad cena labāka:) nu 35-40kg barības aiziet,ar zemi netieku skaidrībā! Ir bijušas reizes kad ar zemi negrib,varbūt proporcijas varat ieteikt,kā jaukt?:)Un nobeigumā- jūs makšķerējat ļoti bieži- cik jums barība pa sezonu aiziet,domāju atvērtajiem ūdeņiem?:)

Atbild Normunds Grabovskis

Neredzu NEVIENU iemeslu, lai dzītos uz Bārtu 330km viens gals, sevišķi, ja tev nav konkrētas, dažas stundas vecas informācijas un aizņemtas vietas, jo leišu tur tagad, kad vēl liels ūdens u.t.t. ir vairāk kā jebkad agrāk bijis un nodod vietas viņi viens otram, tas ir tagad, kad vēl īsti cope nav sākusies, vēlāk būs vispār ārprāta murgs, pietam izskatās, ka šogad tā brekšuku aktivitāte būs īsa, ja vien neuznāks aukstuma vilnis, jo tur brekšuki aktīvi ir , precīzāk viņus var paķert kamēr nav modušās sīkzivis, tikko pamostās sīkzivis tā sākās murgs :))), pat naktī , sīkzivju daudzums tur ir milzīgs un viņas ir badā :))).

Redzot to visu leišu ārprātu bildēs un zinot to atmosfēru u.t.t. es sev Bārtu esmu izsvītrojis no apmeklējamajiem ūdeņiem, brekšuks tur ir daudz maz ķerams līdz nārstam un pēc tam vasarā pa naktīm, bet tad viņš izklīst un dzīties tos km pēc viņa noteikti nav vērts :)

Nezinu ko un kā tu darīji, ka tev zeme varēja nenostrādāt, ja nu vienīgi sēdēji tuvu kādiem sportistiem vai daudzbarotājiem, bet tad tā nav zemes vaina, vienmēr ir tā, ka ja gribi ķert, tad tev ir jābūt galvenam barotājam, tas nozīmē, ka vai nu tu ar čomu\čomiem sēdi tieši blakus un ķerat no +- vienas vietas vasi tad jāiet metrus 50 ,vismaz, sāņus, šis punkts attiecās uz nelielām ūpēm, kā Bārta, Venta, Gauja u.t.t., jo to zivju blīvums un koncentrāija nav tik liela un sākas zivju pārsātināšana

man ar zemi viss ir vienkārši - 1 kg barības -2-3 kg zemes, aukstā ūdenī vienmēr 3 kg, vasarā, vietās, kur daudz copmaņu un kad pašam gribās paeksperimentēt var arī bez zemes pastrādāt fīderī, pludā zeme vienmēr, jo baroju vairāk

man pa sezonu iziet +- ap 150-200 kg barības un līdz 500 kg zemes

Atbildēts: 27.februāris 2024, 11:26 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Suslefs

Sveiks. Šogad gribu pievērsties asaru dzenāšanai. Mērķa upe Gauja lejtece un Daugava no Salaspils uz leju. Iesaki kko pa kātiem

Atbild Normunds Grabovskis

Gaujā var būt visāds straumes ātrums, Daugavā straume un dziļumi, dropšots, atvada, džigs … es teiktu, ka vajag diezgan plaša testa kātu, teiksim līdz gramiem 20, lai vari i vējā iemest i labu asari izcelt :))), bet, lai arī mikrobi “dod rokā” uzklūpot māneklim

Tev pašam jātiek sakidrībā kādās naudās gribi iekļauties, Salmo veikalos tagad ir ļoti labas atlaides daudziem labiem spiņiem, teiksim tiem pašiem Vantage kātiem 30% atlaide, kāti forši, skanīgi, ar atlaidi būs 60-65 eirīši, ir arī daudz, reāli daudz citu sēriju senās 40-50-60 naudiņas, spiņu kātos cenas un piedāvājums ir ļoti ok

Atbildēts: 26.februāris 2024, 13:06 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā Agnams

Sveiks!
Tā kā neesmu vietējais, vienīgais kuram varu uzticēties esi Tu! Saprotu, ka atkarīgs no laikapstākļiem un citiem faktoriem, bet vimbu pie Kalnciema ir iespējams paķert ap 20. aprīli? Ap to laiku būšu tajā pusē, bet uz vienu dienu. Gribētos paņemt atvaļinājumu un kaut 2 dienas paķert.
Paldies Tev jau iepriekš!

Atbild Normunds Grabovskis

ap to laiku vairums vimbu būs jau garām Kalnciemam, bet kaut ko noķert noteikti varēsi :), lai nāk tuvāk tas laiks, būs aktuālā informācija ,tad dod ziņu un mēģināsim tevi nosēdināt tur, kur zivītei jābūt

Atbildēts: 23.februāris 2024, 16:15 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā Zupa1980

Sveiks. Kurš ir cietāks kāts- salmo diamond līdz 30g vai elite 25g. Match.

Atbild Normunds Grabovskis

Diamond 30, lai gan vārds cietāks nebūs īstais, tas ir jaudīgāks, mačkātam, pēc savas būtības, nevajag būt cietam, tas mazina iemetiena efektivitāti

Atbildēts: 20.februāris 2024, 09:47 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Finnstraum

Jus atkal esat Salmo?

Atbild Normunds Grabovskis

Jā, nedaudz citā statusā kā biju, bet esmu atpakaļ kompānijā, reizēm, lai saprastu kas ir kas un kur ir tava vieta, vajag kādu līkumu izmest un paskatīties uz pasauli :)))))

katrā gadījumā es pats par šo faktu esmu ļoti priecīgs :)

Atbildēts: 18.februāris 2024, 10:43 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā JanKa_K

Moins. Doma ezera , ja precīzi Jūdažu ezerā- mēgināt nokert ziemas breksi. Nekad neesmu meginajis to darit. Intresē kados dziļumos viņu meklēt . Kādas niances? Cik saprotu stāvošu ēsmu jaizmanto.

Atbild Normunds Grabovskis

nav sanācis būt , tāpēc nezinu kādi tur dziļumi un reljefs, attiecīgi grūti minēt kur meklēt breksi, ja tas ir dziļais ezers, ar dziļumiem 10+ metri, tad breksis, vis ticamāk, ganīsies pa kantīm -plauktiem pirms dziļumiem lielajiem, dziļajos ezeros, pašā lielākajā dziļumā breksis nemīl uzturēties, savukārt, ja tas ir vidēji dziļais ezers4-6-7+m, tad breksis būs tuvu dziļākajam rajonam, kā piemērs, ja lielākie dziļumi ir ap 7, tad breksi es meklētu no kādiem 5 metriem, pietam meklēt breksi parasti nozīmē barot 5-10+ āliņģus dažādos dziļumos, ideālā gadījumā, ja varam barot dienu vai pat divas pirms copes, tad diezgan ātri saprotam kur viņš tusē.

nu ezeros tā patstāvīgā vietas barošana strādā perfekti, tur neko nepadarīsi

Atbildēts: 15.februāris 2024, 15:54 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā copmans84

Budžets nu savi 150€ varētu saskrabināt savā dzimenē kas ir ŠOGAD 29.02. reizīti 4os gados kad rekordi mainās!

Atbild Normunds Grabovskis

LABS budžets labai makšķerei, bet… nopirkt labu mersi un uzreiz tam noraut pusi detalu un salikt citas īsti laba doma nav :)))

Atbildēts: 12.februāris 2024, 22:18 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā viedis

Sveiks Normund.
Šoreiz par beigtu balto tārpu ilglaicīgu uzglabāšanu.
Šeit vairāk interesē vai pirms likšanas saldētavā tos kustoņus labāk nobeigt karstā ūdenī vai tāpat var sabērt maisiņā un ļaut viņiem pašiem nobeigties saldētavā?
Vai ir kāda atšķirība starp šīm divām metodēm?
Paldies.

Atbild Normunds Grabovskis

starpība ir milzīga, vis labāka ir baltos, dzīvus , ievakumēt un tad sasaldēt, tad tie ir kā dzīvi, jautājums gan ir priekš kam tu viņus tā gribi saldēt un vārīt :))? nu pa saujiņai var, to vakarā pirms copes izdara un viss, citādāk īsti jēgu tam neredzu, dzīvs un svaigs tārps tomēr ir dzīvs un svaigs, tik cik sauju pinkus applaucēt pirms copes dažādībai, vai tev ir kādas citas super receptes :))?

ir vairtāki veidi kā viņus vārīt-plaucēt, arī rezultāti ļoti dažādi, tīri ēsmai reizēm var paņemties, kAD GARLAICĪGI PALIEK :)))

Atbildēts: 12.februāris 2024, 22:16 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Raudivs

Sveiki:)
Kuru auklu Jūs ieteiktu pludiņam- pīto, vai monofīlo?
Paldies:)

Atbild Normunds Grabovskis

tikai un vienīgi monofilo, vienīgā vieta, kur es redzu pludiņā pīto ir līņu cope ļoti aizaugušos ūdeņos, kur tev to līni jāplēš ar varu no zālēm, tur pītā zāles griež labāk,

lai gan veči copē i vimbas i brekšus ar pītajām, darīt to var, bet man tomēr mono auklas ir tuvākas dvēselei, var plašāk piecirst u.t.t. :)))

Atbildēts: 12.februāris 2024, 22:11 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā copmans84

Sveiks meistar ļooti bieži sanāk copēt laikapstākļos lad Labs saimnieks Suni ārā nedzen! Bet lidz ar to jautājums vaj pludiņam ( slīdošam ) dziļums 5,5 -7 m stoporīts lidos cauri gredzeniem !!! JŪSU mīlotaj makskerej 5m ??? Lietoju pludiņus nuu max 6g stāvošos ūdenos ! Labprāt iegādātos bet jautājums tajā vaj varat pēc apmaksas ( pilnas ) sanamsanas sarunāt servisā laj nomaina riņķus vismaz pirmos 3-4 uz lielākiem laj vizmaz stopors 1,5mm lido cauri bez ( manāmas aizkeršanās ) jo copēju parasti pa Latgales ezeriem bet dzilumi ne reti 4-6m !!!! Man arī tagad sapnis breksis virs 6kg pateicoties Jūsu video jytube utt poe sava 5+ esu ticis ( tā nu gan bij kauja!!! )!!!

Atbild Normunds Grabovskis

NĒ NĒ un vēlreiz NĒ, tev ir jāizvēlas, vai nu tu copē ar lētīem kātiem ar retiem lieliem riņķiem vai, ja gribi copēt ar labiem kātiem, jāiemācās siet slīdošos stopējošos mezglus no auklas vai zobu diega, tad stopējošie mezgli iet cauri riņķiem bez aizķeršanās un viss strādā perfekti

nu nav laba doma dzīt caur riņķiem gumijas stoparus….

a par to 6 kg breksi…. kā es tevi saprotu :))), es pat pāri 4 kg netieku :))) …

Atbildēts: 12.februāris 2024, 22:09 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager