Normunds Grabovskis

Normunds Grabovskis

Profesionāls makšķernieks, vairāku starptautisku žurnālu eksperts jautājumos par inventāru, pludiņmakšķerēšanu, fīdermakšķerēšanu, zivju iebarošanu un visa veida ziemas makšķerēšanu.

Kompetenci makšķerēšanā apliecina arī augstie sasniegumi Latvijā un pasaulē:

  • divkārtējs pasaules čempions;
  • divkārtējs pasaules vicečempions;
  • daudzkārtējs Latvijas čempions;
  • Lietuvas čempions;
  • daudzu starptautisku sacensību uzvarētājs.

Atbildes

Jautā Dominiks22

Sveicināti!
Man ir 11 gadi, es esmu jauns makšķernieks. Man interesē viens jautājums,kad liekot uz āķa tārpu vai svarīgi lai āķa asais gals būtu paslēpts?)

Atbild Normunds Grabovskis

nē, āķa galam nav jābūt paslēptam, JA TU IZMANTO ĒSMAI ATBILSTOŠA IZMĒRA ĀĶI, ja tu izmanto lielākus āķus kā vajag, tad āķa spices noslēpšana reizēm palīdz

es pats, izmantojot tārpus, āķa spici neslēpju nekad

Atbildēts: 23.novembris 2023, 08:48 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Zupa1980

Vēlos iegādāties mačkātu ar testu 20-40g no firmas maver. Copēju vairāk pa dīķiem, ezeriem uz breksi, tavas domas. Vai nav pa cietu?

Atbild Normunds Grabovskis

100% ka ir pa cietu, es tomēr ieteiktu kātu ar testu līdz tiem 20-25 maksimums, tev jau vēl jārēķinās arī ar to, ka tāds cietais kāts sliktāk metīs tavu līdz 10-14 gramus smago vagleri vai 5-8 gramus smago pludu, zivi sies sliktāk, a mačkātam ir vajadzīgs plašs piecirtiens, ar cieto var sanākt baigais tesiens breksim pa muti, tātad var trūkt pavada, atliekties tievs āķis, ar mīkstāku kātu tas viss izpaliek :))))

Atbildēts: 8.novembris 2023, 06:20 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā archs

Labvakar!Vēlos iegādāties feeder kātu[makšķerēšanai Salacā A zonā]uz 15-20gr pludiņu.Kāta garums 3.9-4.0m.Cenas amplitūda līdz 110€.Varat lūdzu ieteikt?

Atbild Normunds Grabovskis

fidera kātu 15-20 gr pludiņam ???? taimiņus ar pludu gribi ķert ? doma nav slikta, savulaik tā vietējie bieži ķēra :)))), rotiņš galā un aiziet…, tev jāskatās uz vidēji ātras akcijas kātiem ar testu 80, max 100 gr, konkrētus modeļus gan neieteikšu, šajā cenu kategorijā ir daudz kātu.

es gan ņemtu bolonēzi ar testu 80-120 grami, tur gan garums ap 5m, bet tas pat labi pludināšanai…

Atbildēts: 1.novembris 2023, 19:06 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā robijs111

Sveiks,
Varbūt zini ,kur Pārdaugavā tagad var iegādāteis Motili? Paldies!

Atbild Normunds Grabovskis

ar motili vispār ir diezgan bēdīgi un cik es zinu, tad mazos daudzumos Pārdaugavā neviens viņu tagad netirgo, ja jau “sportistu” devās + arī citi sveramie tārpi, tad Zebra Master veikalā motili var pieteikt un trešdienās to atved, biki čakars ir, bet tā mēs daram :)))), jo citādāk pier motiļa netikt, vai tad mazos daudzumos pie Kriša vai Mišas jāpērk, bet viņi abi ir PURVCIEMĀ :)

Atbildēts: 26.oktobris 2023, 09:45 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Zupa1980

Sveiks. Cik kg ir tavs trofejbreksis?

Atbild Normunds Grabovskis

Tikai 3,75 kg, diemzēl ar lielajiem satikties tā arī nav izdevies pagaidām, bet…. viss labākais mums vēl ir priekšā :)))))

Atbildēts: 23.oktobris 2023, 15:31 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā auzins97

Sveiks.
Vai šajā laikā vēl var likt pie barības zirņus, kukurūzu un melasi?

Atbild Normunds Grabovskis

ja upē uz breksi, tad zirņi netraucēs, arī kukurūza nebaida zivis, raudai, sapalam kukurūza būs arī laba ēsma upēs, melase…. ja vien nav lielas vajadzības stipri salīmēt barību, tad vairāk jau nē nekā jā, tāpat jau tūlīt ūdens temperatūra būs tāda, ka melasi pie ūdens sašķaidīt ar ūdeni būs grūti, pa aukstu būs ūdens, tad tev mājās jāšķīdina melasi siltā\remdenā ūdenī, jāņem tas šķidrums līdzi uz copi u.t.t., lai to darītu jābūt lielai ticībai meleasei :))), vasarā man viņa ļoti patīk, rudeņos nelietoju.

Atbildēts: 9.oktobris 2023, 09:11 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā bordix

Sveiks Normund! Vai vari pastāstī kādu barību (krāsa, konsistence,aromāts,daudzums) labāk izmantot kad ūdens paliek vesāks. Konkrēti šajos laika apstākļos, rudenī. Pārsvarā copēju lielupē un tās kanālos. Paldies jau iepriekš.

Atbild Normunds Grabovskis

viennozīmīgi tumšās barības, nevajag obligāti melnas, bet tumšas, lai zivs nebaidās, aromāti klasiskie, mazāk augļu un spilgto aromātu, vairāk visādi rieksti, koriandrs, ķiploki u.t.t, konsistence ,kā jau vienmēr :)))), atkarīga no copes apstākļiem, mērķa zivs, sīkzivju daudzuma, dziļuma u.t.t., daudzums … man iziet tie paši 2 kg+6 gr zemes kas vasarā, jo copes laiks jau ir īsāks, biežāk copēju ar tukšu barotavu copes otrāpusē\tuvāk beigām.

netaisu lielus startus nekad, uzreiz sāku copēt un tad jau pamazām saprotu ko un kā zivis grib…

Atbildēts: 5.oktobris 2023, 18:15 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Ievahel

Sirsnīgs paldies par atbildi! Vēl viens jautājums, vai ir kaut kas kas atbaida ķīšus bet nekaitē brekšu copei. Ķīši kā juvelieri notīra āķus, un entie sīči tiek uz āķa. Vai ar šo,, sērgu,, vienkārši jā samierinās!?

Atbild Normunds Grabovskis

tāda brīnumlīdzekļa nav :)))), tik cik reizēm ķīši negrib lielos baltos tārpus 6-8 uz āķa, bet breksis tos ēd, tiesa tas strādā ne visur, vasarā ir vietas, kur breksis labi ēd mannā vai parasto mīklu, mannā mīkla, tā ko uztin uz āķa, (boltuška), ir ļoti laba ēsma vitās, kur asarīši, ķīši, kazaragi neliek mieru

Atbildēts: 27.septembris 2023, 07:52 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā robijs111

Sveiks! Tā kā beidzot tiku pie Deepera ,tad varu izpētīt beidzot precīzi grunts dziļumus un reljefu.
Jautājums zinot info par grunts reljefu ,dziļumu ,kur ā vietā uz grunts visperspektīvāk barot breksi ,vimbu maksķerējot ar feeederi. Parsvarā makšķerēju Buļļupē un tās kanālos. Paldies.

Atbild Normunds Grabovskis

ja jau tev ir Dīperis, tad vienkārši pabraukā gar upi un atrodi zivis, tur arī baro, Buļļupe ir tāds zivju migrācijas koridors, ar atsevišķām bedrēm, bet manuprāt tur nav nevienas vietas, kur zivis stāvētu patstāvīgi, plus vēl draugi roņi palīdz zivīm pārvietoties…., tāpēc cerības vienā vietā barot un sasaukt tur breksi nav īpaši lielas, pareizēk būtu atrast 2-3 vietas, kur tiec ar metienu zivīm klāt un tad tās vietas arī apmakšķerēt

Atbildēts: 21.septembris 2023, 21:11 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā jazzman

Labdien!

Lūdzu konsultāciju - esmu nobriedis jaunam vasaras - agra rudens kostīmam, jo vecais Norfin nu jau pavisam palicis bēdīgs. Pamatā nodarbojos ar fīderi. Vai būtu kādi ieteikumi? Diezgan grūti orientēties n-tajos modeļos. Kā jau teicu, pamatā vasaras kostīms, fīderim.
Paldies!

Atbild Normunds Grabovskis

ja godīgi, tad neesmu lietas kursā, kas tur Norfinam notiek tagad, tāpēc šis jautājums vairāk attiecās uz Salmo, tikai uzreiz pieraksti arī aptuveno cenu līmeni, kurā ir vēlme iekļauties

Atbildēts: 21.septembris 2023, 21:08 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager