Roberts Koļcovs

Roberts Koļcovs

Pēc profesijas ir mākslinieks. Mušiņmakšķeri Roberts ir izvēlējies galvenokārt kā iespēju nodoties sevis meditatīvai pilnveidošanai. Nelokāms “ķer un atlaid” principa piekritējs. Savā nodarbē par vērtīgāko uzskata gadiem noslīpēto pieredzi gan mušu siešanā, gan kātu izgatavošanā, gan arī zivju un citu būtņu pētniecībā un novērošanā. Pēc dabas impulsīvs, bieži aizmirst piedzīvotās nepatikšanas. Ir lietas, ko uzskata par jaunatklājumu, nerespektējot visiem sen zināmo. Visbiežāk Roberts ir sastopams Lielupes un Abavas krastos un, vismaz reizi gadā, pie kādas no skandināvijas ziemeļu foreļupes.

Atbildes

Jautā WhitENiggA

Sveiks,Robert! Tikko kā nesen sāku nodarboties ar mušiņmakšķerēšanu. Kad pirmo reizi pamēģināju (pļavā ar dzijas gabalu mušas vietā) viss likās tik forši un viegli,mest arī itkā iemācījos pareizi,bet aizejos uz Gauju un pamācoties pie ūdens,es ievēroju,ka es nemāku pludināt mušu. Man bija Red Tag sausā muša,iemetot,muša peld pa ūdeni,vēlāk paliek slapja un jau sāk grimt,izdarot nākošo iemetienu,muša jau ar visu pavadiņu un līderi sāk grimt un uz ūdens paliek tikai aukla. Zinu,ka muša ir jāžāvē,vicinot to gaisā,šodien pamēģināju un secinājums bija tāds,ka pavicinot to gaisā diezgan ātri un 10 reizes,izdarot metienu,tā atkal peld pa ūdens virspusi kādu laiku,bet pavelkot to uz sevi,muša atkal sāk grimt. Varbūt vari dot kādu padomu kā to novērst,gribās tomēr izbaudīt to prieku un tikt pie savas pirmās alatiņas fai foreles.

Atbild Roberts Koļcovs

Sveiks,WN. Redzu, ka šovasar vajag nopērties pa krūmiem, savākt punus un jautājumus. Tad rudenī un ziemā iziet kādas pāris apmācības stundas, pamocīt tos sertificētos ar jautājumiem, ko esi savācis. Par tavu jautājumu. Red tag muša jau pēc uzbūves nav sausā muša, tā pat standartā ir ar metāla galvu un klasificējas kā nimfa. Protams tā ir muša Nr. 1 alatai.( 10-16. izmēra) un te Tu visu dari pareizi, necenties viņu laist tikai pa virsu, palaid lai uz leju pa straumi tā nogrimst zem ūdens virsmas(kukaiņi tak dzīvo arī zem ūdens), cope būs jūtama auklā. Kā sauso mušu vajag uzlikt teiksi Goddard caddis(treniņiem), tā taisīta no brieža spalvas un ir stipri peldoša( Mans favorīts), ko vajag piesūcināt ar flotant(daudz variantu, skat veikalos), tad tas galīgi negrims. tas ka pavadiņa noiet zem ūdens virsmas ir labi, jo tad to zivs mazāk ievēro(var speciāli lietot fluorkarbonu), censties to nesasmērēt ar mušas taukotāju. Alatai varbūt būs piemērotāks kāds no parašūtveida mušu variantiem apm. Nr,12-18. Par to slaveno žāvēšanu, man šķiet, ka nav ko lieki vicināties gar upmalu, jāvicinās ir treniņā, bet kad ķer zivi, viss ir vienkārši, pieej, iemet, izvelc, atlaid(ja spēj). Šo prieku arī tev novēlu. roberts

Atbildēts: 29.aprīlis 2010, 11:38 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā dzhams

Sveiks!

Vienmēr esu prātojis par laika sprīdi, kas tiek pavadīts pie perspektīva foreļu upes vietiņas. Parasti veicu max 25 metienus veinā pieturvietā ~10min !! Cik tev liekas ir ilgi jāķemē veina noteikta bedre/krācīte?

Atbild Roberts Koļcovs

Sveiks. Mans viedoklis par foreļu vietām ir tāds, ka viņas(foreles) diezgan patstāvīgi uzturas vienās un tajās pašās vietās, un ja ir bijis kāds uznāciens vai vizuāls kontakts, tad ir jēga vietu nemocīt, ja iespējams ar pāris stundu intervālu atkārtot manipulācijas, kas formulējamas kā zivju makšķerēšana. Un ja arī tad nesanāk, tad mēģināt vēlu vakarā vai agri no rīta, tāteikt mierā nelikties. Mana sajūta par Forelēm ir tāda, ka 25metieni ir 5reizes par daudz vienai vietai. Domāju, ka foreli ķerot vairāk laika jāvelta izpētei, metienu skaitu novedot līdz minimumam. Bet tas ir ļoti personīgi. Teiksim lasi vai taimiņu vienā vietā var ķert visu dienu.

Atbildēts: 29.aprīlis 2010, 11:09 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā gunzz

Sveiki!

Man jautaajums par cabelas.com

Vai no vinjiem ir iespeejams shipings un cik izmaksaa uz LV? Cik sapratu, tad no vinjiem Juus suutijaat, bet lapaa es taadu info neatrodu.

Un otrs jautaajums, kaadus waderus no vinju lapas juus ieteiktu 70 latu robezjaas. Un kaadas firmas neieteiktu skatiities. Vienu vasaru esmu nostaigaajis ar gumijas breinamajiem, liidz caurumu dabuuju. Tagad gribeetos kaut ko kvalitatiivaaku. Bet ieksh LV cenas par traku.

Paldies!

gunbox@inbox.lv

Atbild Roberts Koļcovs

Sveiki, G. Tātad atbildot uz jautājuma daļu, kas saistīta ar preču pasūtīšanu no konkrētā veikala. Man ir gadījies tā, ka beigās cena nav zemāka, kā pērkot Rīgā tikai gadījumos, kad pats esmu ASV. Tātad ieteikums būtu tomēr pirkt tepat, tādu lietu, kā bridekli. Ja vajadzība ir pēc kāda kāta blanka, vai citām specifiskām lietām, ko Latvijā ir pagrūti nokomplektēt, bet ja vajag apģērba gabalu, tad nu gan iesaku tepat. ja ir iespējas pameklēt teiksim Lietuvā, Polijā (eirozonā). Lieta tāda, ka sūtot pa pastu var sanākt maksāt muitu un nodokli, un tas tici man , nav jaunā gada svinības. Rudenī tepat Salmo ir Vision ar atlaidēm , kam nav nekādas vainas, pietam vari apčamdīt. Bet ja jāatbild ,vai ir iespējams iepirkties internetveikalos ASV, Jā, ir iespējams. Varbūt kāds no lasītājiem var pieslēgties un pakomentēt ar savu pieredzi. Man liekas pareizi, ja vari bridekli mainīt katru gadu, un copēt visu vasaru, viņu novelkot tikai pa nakti, ko arī visiem novēlu. roberts

Atbildēts: 29.aprīlis 2010, 10:57 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā ginch

Sveiks Robert!

Jautājums vienkāršs- kurš ir tavs iecienītākais interneta veikals mušu copes atribūtiem? Paldies, Gints.

Atbild Roberts Koļcovs

Sveiki. Jebkurš Amerikas lielveikals(interneta) dēļ cenas, bet ir svarīgi , kas ir nepieciešams. Ir lietas, kas jāpatur rokās, un te ir jābūt pašam klāt. Savukārt ja man vajag piem. SAGE Z-AXIS blanku, tad gan jāpērk kur cena pieņemama(esmu to pircis cabelas.com), es nereklamēju, un nesaku ka cena ir viszemākā, bet bija vēl daudz vajadzību un tad pie vienas reizes, kopā ar drauga Amerikas apciemojumu tika izdarīts komplicēts pirkums. man nav viena konkrēta veikala, kur iepērku mušu copes atribūtus. Piemēram materiālus mušu siešanai es pērku Pludiņā uz slokas ielas, bet tas tāpēc, ka kaimiņos, zinu Teikas rajonā Forelīti, vairāk speciāli mušām nezinu, pārējie veikali ir vispār copes. Lai nepinas aukla. R.K.

Atbildēts: 14.aprīlis 2010, 23:18 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Wiltniex

Sveiks, Robert! Biju jau dzirdējis par taviem varoņdarbiem Lielupes krastos, taču vakar redzētais patīkami pārsteidza. Pēc pavasarīgas pastaigas pa Jūrmalas liedagu, atceļā uz Majoru dz.staciju uzdūrāmies tavu gleznu izstādei pilsētas muzejā. Super! Jo īpaši (piedod, autentisko nosaukumu piemirsu). Ļoti iespaidīgi un paldies! Nez kā tas nākas, pazīstu un zinu daudzus radošus cilvēkus, kas, līdzīgi tev, lielu daļu sava brīvā laika velta makšķerēšanai, taču tikai retais no tiem ir arī kaislīgs mednieks. Iespējams sagadīšanās, bet varbūt likumsakarība?

Atbild Roberts Koļcovs

Sveiciens, Wiltniex! Ja skatās kartē, tad ,pa lielo, Jūrmalas muzejs atrodas Lielupes krastā. Ņemot vērā šīs interneta lapas tematiku, un jau pieminēto Lielupes krastu, ar nepacietību gaidu ūdens līmeni, kad varēs noķert kādu sapalu uz vaboli. Savukārt ar medībām man iet švakāk, jo neesmu bijis uz medībām apmēram 20.gadus, kaut kā makšķerēšana man noder vairāk. Iekšējā sajūta saka, ka patreiz viss sākas, kukaiņi iet pa gaisu, Visiem ne asakas!

Atbildēts: 12.aprīlis 2010, 17:38 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Vits

Sveiks Robert! Jau sen niez pamēģināt pastaigāt ar mušas kātu gar upi, bet, redzot kā to dara spečuki, neesmu drošs vai pietiks ar to vien, ka iegādāšos mušotāju komplektu. Vai tās kustības/tehnika ir patstāvīgi apgūstama lieta (tipa uz intuīciju un kordināciju), vai tomēr netērēt laiku un pameklēt instruktoru? UN vispār, kur tādus Latvijā lai meklē?

Atbild Roberts Koļcovs

Sveiks, Vit! Par staigāšanu pa upes krastu ar mušas kātu pie rokas , cik noprotu pēc izmaiņām makšķerēšanas noteikumos, šo pavasari var sākt bez kāda ierobežojuma vai pavasara lieguma. Pats esmu gājis garāko no ceļiem, proti , spītīgi atteicos no jebkādām konsultācijām sākuma posmā. Tas protams ir no rakstura atkarīgs, bet laika ziņā tika zaudēts, lai gan riteni vēlreiz izgudrot man bija diezgan interesanti. Citiem tomēr ieteiktu izmantot Latvijā klātesošos instruktoru ieteikumus, padomus un kļūdu labojumus. Nupat, cik man zināms, tie jau ir trīs gabali , kas nokārtojuši FFFE pārbaudes eksāmenus. Tie ir džeki, kas kā trenēti( un tādi viņi ir)"assinsuņi" ātri atradīs, un palīdzēs novērst Jūsu kļūdas. Cik man zināms, pat eksāmenos tiek kārtots punkts, kurā tu parādi kļūdu, tad paskaidro kas šo kļūdu rada, tad, kas jādara, lai kļūdu novērstu. Latvijā jau ilgāku laiku aktivitāti apmācīt un ar padomiem izpalīdzēt ir gatavi gan Reinis Rutkis, gan Egils Collenkopfs. Šos vīrus arī vajag ganīt rokā, man savā laikā ļoti labus padomus deva vecās gvardes pārstāvji Jānis Stikuts un Rihards Grosfogels. Tikšanos ar jebkuru no šiem vīriem novēlot , Roberts

Atbildēts: 23.marts 2010, 21:58 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā serijss

Labrit Robert.Kadu mushu tu ieteiktu pavasari pie liela udens.Un kura i-net lapa var apskatities mushas ar visiem nosaukumiem?Jo musu veikala ar musham ir diezgan skopi,a par nosaukumiem i nerunasim.Paldies,ne asakas.

Atbild Roberts Koļcovs

sveiki, Sergej! Man ir pieņēmums, ka pavasarī, pie lieliem ūdeņiem, kamēr vēl pa gaisu nekas nelido, lai gan var arī jau lidot , labus rezultātus var gūt ar Woolly Buger dažādās variācijās, izmēros un nokrāsās, tas nu pašam jāexperimentē, atkarībā no iespējām un apstākļiem. Pašam man jau ilgus gadus favorītos stāv http://globalflyfisher.com , kur iegūstama laba informācija. Vēl nosaukumiem un mušu piemēriem interesanti var būt http://www.danica.com/flytier/ Ne asakas un ne cilvēka upmalā novēlot Roberts.

Atbildēts: 22.marts 2010, 11:10 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā andrisav3

Labvakar.

Varbūt esat makšķerējis ogres upē, un zinat kādu knifu, jo esmu jau 2 vasaras esmu pavadījis tās krastos un noķert man nav izdevies gandrīz neko, atskaitos sapalēnus un vienu alatiņu.

Atbild Roberts Koļcovs

sveiki, Andri. Kad iesniedzu īsu aprakstu par sevi, šim atbilžu karuselim, biju pieminējis, ka pārstāvu to cilvēces daļu, kas ir sapratusi, ka nenormālā daudzumā zivis var iegūt ar dinamītu, trali, var arī tirgū. man saprotamu iemeslu dēļ šī informācija netika pieminēta. Skaidrs ir tas , ka dodoties makšķerēt ir jānoķer zivis, bet manā uztverē visi blakusprodukti, kas ap šo procesu rodas ir tikpat svarīgi, ja ne pat svarīgāki kādos no dzīves posmiem. Negribu te pamācīt, tikai aicinu pievērst uzmanību, un garajos ziemas vakaros patīt atpakaļ tās divas vasaras Ogres upes krastā. Man pie Ogres nebijušam uzburas tīkamas ainas, dēļ kurām ir jēga šo dzīvi dzīvot, kur nu vēl tev , kas tur ir nodzīvojies divas vasaras. Vajadzētu pievērst uzmanību kukaiņu procesiem pie upes, citreiz pat neņemot līdzi makšķeri, tas palīdz, tad vienkārši ir jāpiedalās tajos procesos, kas upes malā notiek, un te tev ir priekšrocības. Mans ieteikums būtu izpētīt, kuru kukaini tu satiec ik reizi, tad uzsiet imitāciju, tad piedāvāt to tiem, kam šis kukainis ir "garšīgais kaimiņš". To atrast un izkost tev arī novēlu. Roberts

Atbildēts: 22.marts 2010, 10:54 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā Kuto

Es galīģi neesmu mušinieks un liekas ka nekad nebūšu - katram savs, bet...

.. tavs pirmais komentārs ir ļoooti foršs, sakarīgs, asprātīgs (karoē man ļoti patika) un ceru ka aizies mušinieku jautājumi, lai arī tie mušimieka jau nav daudz. Bet lai tas vis ko rakstu tiktu publiksots es uzdošu jautājumu!!!

Citi makšķernieki (diemzē taja skaitā Rudzinskis) kas ķer konkrētas zivis - noniecina citas. Redz rauda jau nav zivs - vot alata vai 12 cm forelīti ir tik skaista. Kā tev šķiet, vai tā nav dzīšanās pēc nereālā ka citi cer kādu mūsu upi pataisīt par kādas konkrētas zivs upi (alatas) ja tomēr tas ģeogrāfiskais nedaudz neatbilst. Būtu jau glupi ja sibīrija kāds sadomatu kādu kādu alatu upi patasiīt par brekšu upi ??? Man liekas lai arī cilvēku iepaids ( Latvijā pie tam skaitās ļoti mazs) daba katram dod savu vietu.

PS

Kautkad dzirdēju runu par upi ( laikam Ogre) kur līdakas var ķert cik grib un kādas grib un kad grib lai tikai alata izdzīvo. Kapēc karpinieki domā k karpa ir labāk par breksi vai mušinieki ka forele par raudu - to es nesaprotu. :) Pīss nigga :)

Atbild Roberts Koļcovs

Sveiks, Mr. Bond! Paldies par labiem vārdiem manu komentāru sakarā! Visā atlikušajā teksta izjūtu tādu dziļu sāpi, stipri nekonkrētu, kur Tu pukojies par to, ka mēs cilvēki tādi esam, par dzīšanos pēc kaut kā nereāla. Man ir nācies sastapties ar tik nejēdzīgām cilvēku izpausmēm un darbībām, ka tās izstāstot Tev, Tu ar prieku atzīsi, ka tev nav izprotamāka un jaukāka cilvēka, kā tevis pieminētais Rudzinskis, nav izslēgts, ka tas, kuram forelīte liekas pasakainākā zivs uz pasaules, kļūs par tavu glābēju, vai kā citādi sabiedroto. Pie kā es dodos ar savu iztirzājumu, pie tā, ka sākumā es pats nemetu izsmēķi upē, tikai tad sāku cepties par alus plastmasu, un tad jau HES ir mans dienas jautājums. Ļaudis ir ļoti dažādi, tāpat kā zivis, varbūt mazliet neprognozējamāki, bet tie ir, un tur neko nevar darīt. Tev novēlu notikumus , kas bagātina tavu ikdienu tūlīt, Roberts.

Atbildēts: 21.marts 2010, 20:27 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā roolizss

Sveiks!Ir doma vasarā braukt uz Somijas ziemeļgalu pacopēt alatas un foreles.Varbūt vari ieteikt kādas vietas kuras būtu vērts apmeklēt?Rajons varētu būt ap Rovaniemi vai augstāk.Paldies!

Atbild Roberts Koļcovs

Sveiks Roland. Ja man jāatbild konkrēti uz Tavu jautājumu, tad nevaru ieteikt tev konkrētu vietu Somijas ziemeļos, jo mana pieredze ar copi Somijā ir samērā vienveidīga. Katru gadu ar draugiem braucam uz pilsētu Vassa, kur jūrā, arhipelāgos copējam līdakas un ālantus. Ieteikt šo vietu varu tikai gadījumā, ja lieto savu laivu, jo mums saimnieks motoru iedeva trešajā gadā, tas dēļ lielā akmeņu daudzuma, kur dzenskrūves tika mainītas ik dienas. Somijas ziemeļos varētu būt lieliska lielo alatu cope, jo tas ir ezeru un to savienojošo caurteku režīms, kur alata ar līdaku konkurē, ja runājam par teritoriju. Man ir pieredze, kur vienā ezerā, dažādās teritorijās ir gan līdakas, gan alatas, gan trofejas izmēra asari. Ko varu ieteikt, divas mušas, red tag slavenāko alatu kārumu 12-16 izmērā un skudras imitāciju 12-14. vēl novēlu notikumiem bagātu ik dienu, Roberts.

Atbildēts: 21.marts 2010, 19:49 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager